Am fost prezenţi la “Network Meeting”

În perioada 26-29 octombrie 2015 a avut loc “Network Meeting-Empowering Young Europeans to Speak Openly”, eveniment ce s-a ţinut în Porto, Portugalia şi care a avut ca scop pregătirea tinerilor (şi nu numai) în domeniul relaţiilor externe din cadrul organizaţiilor de cercetaşi din întreagă Europă.

Am aflat despre acest eveniment undeva spre sfârşitul verii, când lidera noastră ne-a trimis link-ul către apelurile deschise de la internaţional pentru a “ne inspira”, poate, poate ne “face ceva cu ochiul.” Astfel, am aflat despre Network Meeting, iar ideea de a aplica m-a străfulgerat. Dar nu aş fi vrut să fiu singura care aplică, aşa că mi-am păstrat intenţia şi dorinţa pentru mine, reflectând dacă să aplic sau nu, până în ziua în care Marius m-a sunat şi m-a întrebat dacă nu vreau să merg. Dorindu-mi foarte tare să particip întrucât evenimentul era într-o oarecare concordanţă cu ce vreau să studiez la facultate, nici nu am mai stat pe gânduri şi am aplicat. Şi bine am făcut. Aşa că iată-ne în Porto, după îndelungi căutări de bilete de avion şi un zbor cu “noaptea în cap.”

Şi atât de entuziasmată am fost încât am ţinut un jurnal de călătorie, scriindu-mi conştiincios toate punctele esenţiale ce se discutau în fiecare sesiune, iar rezultatul îl aflaţi în rândurile ce urmează.

20151026_112122

Dimineaţa zilei de luni, 26 octombrie, a început (după un mic dejun copios, bineînţeles) cu obiectivele evenimentului şi aşteptările pe care le avem de la acesta. Discuţiile începute în această primă sesiune, au putut fi continuate şi în pauza de cafea, lucru care se întâmpla mai mereu, profitând de timpul pe care îl aveam alături de tineri mult mai experimentaţi decât noi. Ziua a continuat cu discuţii despre ce înseamnă concret să lucrezi în relaţii externe (PR, parteneriate, sponsorizări si cooperare fiind doar câteva din elementele ce se regăsesc în acest domeniu), concluzionând prima zi de sesiuni în cadrul întâlnirii de patrulă. După cină a urmat un “Market sharing”, unde am putut participa la un“maraton” de discuţii pe diferite subiecte.

Sesiunile de dimineaţă din cea de-a doua zi au fost dedicate discuţiilor despre Consiliul Tineretului şi Instituţiile Europene, urmând ca după-amiaza să ne-o petrecem învăţând despre validarea şi recunoaşterea educaţiei non-formale. Încheiem ziua de marţi cu întâlnirea de patrulă, o cină delicioasă şi ceremonia de deschidere a “The Academy”, în cadrul căreia am fost invitaţi şi la un pahar de vin de Porto.

Miercuri a fost “The Academy Day”, după cum mi-a plăcut mie să o numesc, zi pe care am petrecut-o în totalitate cu cei de la mai sus-numitul eveniment, participând la sesiunile de PR& Branding, în care am avut ocazia de a primi informaţii valoroase în ceea ce priveşte marketingul, PR-ul şi branding-ul, având de asemenea şi şansa de a le aplica practic. Seara s-a încheiat cu o cină la un restaurant local (tot ce pot să vă spun e că am mâncat cât pentru două zile) şi un treasure hunt prin Porto, în ciuda ploii şi a vântului.

Am ajuns şi în ultima zi de Network Meeting, zi în care ne-am continuat activităţile, ce au cuprins un forum de discuţii, pe diferite teme, de la structurile interne din fiecare organizaţie şi până la Consiliul Tineretului, reflectând asupra celor trei zile de sesiuni si concretizând cu realizar ea unui plan de acţiune pe şase luni pentru organizaţie, o plimbare cu barca şi masa la un restaurant tradiţional portughez.

DSC08016

Cam aşa a decurs “Network Meeting”, un eveniment interesant, la care am fost onoraţi sa participăm, eveniment care, personal, m-a făcut să privesc altfel lucrurile, motivându-mă şi dându-mi şansa de a-mi începe drumul în comunicare şi relaţii externe.

Iar tu, cercetaş care citeşti acest articol, du-te la cât mai multe evenimente internaţionale ce crezi că ţi s-ar potrivi, întrucât vei întâlni oameni de la care ai destule lucruri de învăţat, vei avea oportunitatea de a afla cum funcţionează şi celelalte organizaţii din Europa şi vei acumula, implicit, experienta de care ai nevoie.

‘Till next time,

Ana-Maria Tudorache

DSC07978

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.