Diversity and Inclusion Challenge [DL 20 mai 2017]

 

Nume proiect: Diversity and Inclusion Challenge

Perioada: 15 iunie 2017

Cine poate participa: seniori și tineri lideri (18-30 ani)

Despre proiect: Mulți seniori și tineri lideri sunt implicați în proiecte semnificative, având un impact major în comunitățile lor și contribuind la dezvoltarea cercetășiei în domeniul diversității și incluziunii. Diversitatea și Incluziunea sunt partea a Priorităților Strategice WOSM, astfel că promovarea acestor valori reprezintă o parte importantă a actualului Plan Trienal.

Prin intermediul acestei provocări, se dorește recunoașterea proiectelor construite de la bun început de tineri și colectarea și compilarea acestor proiecte exemplare din întreaga lume pentru a le disemina ca exemple de bune practici (Promising Practices).

Proiectele selectate vor fi expuse în cadrul unei expoziții organizate la World Scout Moot (Islanda, 25 iulie-2 august 2017). Cele mai bune 6 proiecte, unul din fiecare Regiune, ce vor fi selectate prin vot, vor primi un premiu în bani.

Cum poți participa: Dezvoltă și implementează un proiect în domeniul Diversității și Incluziunii. Poți să aplici cu un proiect nou, cu unul aflat deja în desfășurare sau cu unul deja implementat. Poate fi pe termen scurt sau lung, atâta timp cât are impact asupra unei comunități sau a unui grup de cercetași. Proiectul poate fi gândit pe aria de Diversitate și Incluziune în domeniul Mișcării Scout și/sau în comunitatea ta, dar poate fi și un răspuns la nevoile personale ale comunității/grupului cercetășesc sau regiunii din care faci parte.

Exemplu: Poți organiza o campanie de sensibilizare pe un anumit subiect, o activitate sau un workshop în jurul unei nevoi sau provocări, un video sau un pliant prin care să promovezi diversitatea/incluziunea, etc. Proiectul poate fi în referință cu oricare drept sau libertate incluse în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Profilul participanților: Provocarea este deschisă tuturor seniorilor și tinerilor lideri, cu vârsta de până la 30 de ani (inclusiv pentru cei care nu participă la Moot).

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să ne scrii la adresa de e-mail: international@scout.ro pentru a-ți transmite mai multe informații despre această oportunitate.

One Reply to “Diversity and Inclusion Challenge [DL 20 mai 2017]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.