[APEL ÎNCHIS] Voluntariat în Cehia, septembrie 2018 – septembrie 2019, SCENES Centre Kaprálův Mlýn. DDL: 1 august 2018

Nume proiect: European Voluntary Service in SCENES Centre Kaprálův Mlýn

Perioada: septembrie 2018 – septembrie 2019

Locația: SCENES centre Kaprálův Mlýn, Cehia

Cine poate participa: persoane interesate de protecția mediului

Despre eveniment: Proiectul se desfășoară la centrul cercetășesc pentru educația mediului Kaprálův Mlýn, la 20 de minute de Brno, prin intermediul transportului public. Programul de voluntariat se desfășoară pe parcursul a 12 luni, începând cu luna septembrie 2018. Activitățile includ asistarea la programele educaționale de mediu, întreținerea centrului, curățenie și ajutor în bucătărie, lucru în grădină, proiecte de conservare a naturii, asistarea vizitatorilor, ajutor în cadrul grădiniței din pădure, lecții de limbă cehă, workshopuri și excursii educaționale.

Profilul participantului: Aceștia trebuie să fie deschiși, interesați de protecția mediului și conservarea naturii, să poată realiza muncă fizică și să cunoască limba engleză. Voluntarii aflați într-o situație personală dezavatanjată (situații sociale, economice, educaționale, culturale, dizabilități etc.) au prioritate.

Costuri: Prin intermediul proiectului Erasmus+, voluntarilor li se asigură cazarea, hrana, bani de cheltuială, cartelă SIM și li se acoperă costurile de transport. Singura taxă percepută este contribuția de 10 euro pentru Departamentul Internațional.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 1 august 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.