Lumina Păcii – Împărtășim ideea de pace în diverse moduri

Lumina Păcii – Împărtășim ideea de pace în diverse moduri
Nume proiect: Lumina Păcii
Perioadă: 15 decembrie
Loc de desfășurare: Linz, Austria
Cine poate participa: temerari și eXploratori însoțiți de lideri sau părinți, seniori și lideri.

Proiectul “Lumina Păcii de la Bethleem” a fost inițiat în 1989 de către cercetașii din Austria, pentru a promova Pacea și dialogul ecumenic între confesiuni.

În fiecare an, Lumina Păcii de la Betleem este adusă în România de o delegație de cercetași care participă la ceremonie. Ne-am propus anul acesta să avem o delegație cât mai numeroasă, prin urmare deschidem înscrierile inclusiv pentru temerari și eXploratori, însoțiți de lideri sau părinți.

Ceremonia are loc în data de 15 decembrie, la biserica New Cathedral, Herrenstrase 26 4020 Linz. În drumul de întoarcere, delegația de cercetași oferă Lumina Păcii în cât mai multe comunități.

Profilul participantului: cercetași dornici să participe la activități cu caracter ecumenic și interconfesional, care se preocupă de dezvoltarea spirituală individuală, dar și de pacea pe care o răspândesc in jurul lor.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de preînscriere pe care îl găsești aici până la data de 31 octombrie 2018.

Prin completarea formularului de preînscriere îți exprimi intenția de a fi parte din delegația care va reprezenta România în acest an la Linz.

După recrutarea unui coordonator al proiectului Lumina Păcii pentru anul 2018 vom reveni cu mai multe propuneri de activități și detalii logistice de organizare.

Preînscrierea este făcută de un responsabil desemnat de Centrul Local.

În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul cărora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: lumina.pacii@scout.ro sau international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.