[APEL ÎNCHIS] European Solidarity Corps: The European Jamboree 2020 Office – Varșovia/Gdansk, Polonia, octombrie 2019 – august 2020 [DL 1 iulie 2019]

Nume proiect: European Solidarity Corps – The European Jamboree 2020 Office

Perioada: octombrie 2019 – august 2020

Locația: Varșovia, Polonia (octombrie 2019 – mai, 2020) & Gdansk, Polonia (mai -august, 2020)

Cine poate participa:  voluntari interesați de dezvoltarea și facilitarea Jamboreei Europene din 2020

Despre eveniment:

Proiectul „The European Jamboree 2020 Office oferă 4 locuri pentru voluntari pe termen lung care vor lucra împreună cu staff-ul și membrii comitetului de organizare a Jamboreei Europene. Sarcinile principale vor fi: acordare de suport contingentelor, dezvoltarea programului educațional, comunicare și traduceri.

Jamboreea Europeană din 2020 din Gdansk va fi prima Jamboreea Europeană din 2005 încoace. Ea va atrage peste 15.000 de cercetași și ghizi din Europa și alte regiuni ale WOSM și WAGGGS. Jamboreea este un eveniment educațional axat pe dezvoltarea tinerilor, cu suportul voluntarilor adulți – echipa IST (dacă ești interesal de acest rol, poți vedea aici cum poți face parte din IST din România). Jamboreea va avea loc pe insula Sobieszewska din Gdansk. Tema principală va fi „Acționează” – cercetașii și ghizii finnd încurajați să își descopere punctele forte și să acținoeze direct în comunitățile lor locale. Marea majoritate a programului va fi conectată cu Scopurile pentru Dezvoltare Durabilă ale UN. Pentru mai multe detalii, poți accesa site-ul official al Jamboreei.

Voluntarii vor contribui într-un mod creativ la dezvoltarea Jamboreei și relației ei cu principalii stakeholderi: Contingentele Naționale, participanții la eveniment și media.

Toate detaliile despre acest proiect se găsesc aici.

Profilul participantului:

  • Abilități de gândire creativă, în special abilitatea de a propune soluții în situații provocatoare din punctul de vedere al comunicării
  • Abilitatea de a prioritiza în cadrul comunicării
  • Etică riguroasă de muncă, productivitate și pozitivitate ca și membru al echipei
  • Ambiție pentru dezvoltare continuă și învățare
  • Aptitudini de a lucra cu cercetași/ghizi de la nivel național, regional sau global
  • Cunoștințe avansate de engleză
  • Cunoștinele de limbă arabă, franceză, spaniolă și/sau rusă vor fi un avantaj

Transport și cazare:

Voluntarii vor fi găzduiți în Varșovia (octombrie- mai) într-o casă comună cu tineri din diferite culturi. Dacă activitățile de voluntariat presupun deplasarea până la locul de muncă, organizația gazdă va rambursa costurile de transport.

După mutarea în Gdansk (mai – august), pe perioada facilitării Jamboreei, voluntarii vor fi găzduiți la un hotel/hostel – aceeași cazare ca și pentru staffu-ul Jamboreei, cu același condiții.

Rolul de voluntar s-ar putea să presupună participarea la întâlniri și evenimente în diferite locații din Polonia sau alte țări Europene. În acest caz, costurile pentru transport, cazare și mâncare vor fi acoperite de către Jamboree.

Procesul de aplicare:

Un CV și o scrisoare de motivație sau o altă modalitate de prezentare a candidatului vor trebui trimise la international@scout.ro până pe 1 iulie. Ulterior, se va trece la o etapa de interviu cu un membrul al Departamentului Internațional și cererea acordului din partea șefului de centru local.

Aplicațiile validate prin acest proces vor fi trimise către organizația gazdă pentru a fi luate în cosiderarer drept candidaturi la rolurile de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.