[APEL ÎNCHIS]Jamboreea Națională a Cercetașilor Polonezi: GDANSK 2018: 6-16 august 2018, Gdansk, Polonia. DL: 23 ianuarie/1 martie

Nume proiect: Jamboreea Națională a Cercetașilor Polonezi: GDANSK 2018

Perioada: 6-16 august 2018

Locația: Gdansk, Polonia

Cine poate participa: temerari (cu o vârstă de minim 13 ani), eXploratori, seniori și lideri

Despre eveniment:

GDANSK 2018 va avea loc lângă orașul polonez cu același nume și își propune să aducă împreună 12000 tineri cu vârste cuprinse între 13 și 21 de ani. Având ca motto „Viitorul începe azi, nu mâine” (Future starts today, not tomorrow), evenimentul oferă 6 categorii de activități: acvatice (waterbike, bărci, kayak și alte sporturi acvatice), în sprijinul comunității (active citizenship, tradiții, centrate pe comunitatea locală), cu focus pe civilizație (știință, noi tehnologii, economie, antreprenoriat, etc.). dezvoltare (chestiuni globale, pace, mediu înconjurător, cooperare), natură (descoperind bogăția naturală a insulei Sobieszwo) și patrimoniu (descoperind orașul Gdansk și conexiunea sa cu historia Poloniei și a Europei).

Jamboreea oferă și alte activități tematice precum Regions’ Day, Regional Market sau Centrul Spiritual.

Profilul participantului:

Aceștia trebuie să se înscrie pe patrule, însoțite de un lider. O patrulă poate fi compusă din 9 tineri, preferabil de vârste apropiate. Fiecare patrulă va fi grupată cu una alcătuită din cercetași polonezi, pentru a asigura schimbul cultural și adaptarea la tradițiile și normele poloneze.

Înscrierile sunt deschise și pentru IST – International Service Team. Aceștia trebuie să aibă peste 18 ani și să stăpânească bine limba engleză.

Costuri: Taxele sunt în valoare de 250 EUR pentru lideri și participanți și de 25 EUR IST. Acestora se adaugă suma de 10 EUR pentru Departamentul Internațional. Taxele acoperă costul meselor zilnice, activităților, kit-ului de participare (tricou, badge, etc.), transportului de la aeroport către camp. Fiecare patrulă trebuie să își aducă propriile corturi și echipament personal (sac de dormit, izopren, instrumente de mâncat).

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 23 ianuarie 2018 pentru IST și 1 martie 2018 pentru patrule. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.