[APEL ÎNCHIS] World Scout Moot 2021 – Echipa de management a contingentului (CMT) – Dublin, Irlanda, 19-28 iulie 2021 [DL: 10 februarie 2020]

Nume proiect: World Scout Moot 2021

Perioada: 19 – 28 iulie 2021

Locația: Dublin, Irlanda

Cine poate participa: Lideri (cu vârsta minimă de 21 ani). 

Profilul, responsabilitățile și rolul Echipei de management a contingentului se regăsesc în josul paginii, la secțiunea Rolul Echipei de management a contingentului.

Despre eveniment: World Scout Moot este un eveniment internațional organizat la fiecare patru ani, prima ediție desfășurându-se în 1931, în Elveția.

Cea de-a 16-a ediție va avea loc în Irlanda, între 19 și 28 iulie 2021, reunind aproximativ 6000 cercetași din toată lumea (5000 participanți și 1000 IST).

Participanții vor fi împărțiți în patrule, zece cercetași formând o patrulă, iar patru patrule un trib. Membrii tribului trăiesc împreună experiența unui Moot, atât pe rute, cât și în campul central, legând relații de prietenie și împărțindu-și responsabilitățile echitabil. Împreună cu tribul, cercetașii vor cunoaște comunități, vor implementa proiecte locale, se vor bucura de natură și vor crea noi aventuri și amintiri.

Punctul de intrare și ieșire pentru eveniment este Dublin, unde vor avea loc ceremonia de deschidere/închidere. În următoarele 5 zile, participanții vor forma patrule internaționale, alături de care vor lua parte la program și activități, împărțite pe 36 de rute ce vor străbate întreg teritoriul Irlandei. Fiecare traseu este construit astfel încât să ofere oportunități de aventură, interacțiune și explorare a culturii locale. Un element central al fiecărui traseu este reprezentat de proiectele sociale locale, când patrulele vor lucra împreună cu un grup de cercetași irlandezi, contribuind astfel la a lăsa lumea un pic mai bună. 

Ultimele zile ale evenimentului găsește participanții înapoi în campul central, la Malahide Castle, în apropiere de Dublin, unde vor sărbători împreună cu ceilalți participanți un festival al interculturalității, vor descoperi Dublin și împrejurimile și vor lua parte la activități construite în jurul programelor WOSM (SDG, Dialogue for Peace, Global Citizenship etc) sau în colaborare cu alte organizații partenere. 

În timp ce rolul echipei de management al contingentului este unul critic în faza de planificare și construire a contingentului, înainte de eveniment, responsabilitățile acestora în timpul evenimentului sunt restrânse. Așadar, pe perioada evenimentului, aceștia pot alege să fie participanți (cu condiția să îndeplinească criteriile de vârstă) sau să își asume un nou rol (IST), rămânând în continuare partea din echipa de management al contingentului. Membrii care nu sunt participanți sau IST, vor fi cazați pe toată perioada evenimentului la Castelul Malahide. 

Membrii ai echipei de management al contingentului vor avea oportunitatea de a face excursii de o zi, dar costul acestora nu este inclus în taxa de participare. 

Limite de vârstă:

  • Șef de contingent și CMT: Minimum 21 ani;
  • IST: Minimum 26 ani;
  • Participant: Între 18 și 26 ani (născut/ă între 18 iulie 1995 și 19 iulie 2003).

Taxe de participare:

  • Șef de contingent și CMT: TBD

Taxa de participare acoperă costurile evenimentului din momentul ceremoniei de deschidere (19 iulie 2021) și până la închidere (29 iulie 2021), ceea ce va include: transportul pe teritoriul Irlandei pe parcursul evenimentului, mesele zilnice, cazarea și elementele programului. Totodată, taxa de participare include asigurarea medicală.

Triburile și patrulele vor primi ustensilele necesare pentru gătit, mese, adăposturi pentru mese și echipament de bază pentru prim-ajutor.

Taxa de participare NU include costuri de deplasare, activități pre sau post Moot.

Rolul Echipei de management a contingentului

Profil general: Membrii CMT vor avea nevoie de abilități și experiență dintr-o gamă largă de domenii. Cu toate acestea, încurajăm aplicațiile din partea liderilor ce posedă oricare dintre competențele descrise mai jos, dorind să formăm o echipă cât mai diversă. Condiția obligatorie este ca aplicantul să aibă minimum 18 ani la momentul înscrierii.

Scop: Alături de Șeful de contingent, echipa de management a contingentului va avea responsabilitatea de a livra această experiență internațională tinerilor cercetași cu vârste cuprinse între 18 și 26 ani, care vor alcătui contingentul ONCR la World Scout Moot 2021. 

Numit de către: Șeful de Contingent alături de Comisarul Internațional.

Responsabil în fața: Șefului de contingent și a Comisarului Internațional.

Responsabil pentru: Membrii contingentului, inclusiv IST.

Cum aplici:

Detalii privind rolul și atribuțiile echipei de management a contingentului se regăsesc aici, alături de formularul necesar pentru a aplica pe această poziție.

Etape cheie:

  1. Aplică până la data de 10 februarie 2020. Ai grijă să specifici care sunt competențele și abilitățile care te recomandă pentru acest rol, dar și experiențele similare de care ai avut parte până în prezent;
  2. Verifică-ți e-mailul după această dată, pentru a afla dacă ai fost sau nu selectat. Dacă da, felicitări, urmează interviul alături de Șeful de contingent și Comisarul Internațional;
  3. Începe, alături de Șeful de contingent, promovarea evenimentului în cadrul organizației;
  4. Formați împreună un contingent, obțineți validarea Consiliului Director pentru componența acestuia și participați la World Scout Moot 2021.

Din momentul în care un cercetaș este numit în Echipa de management a contingentului pentru un eveniment internațional, întreaga echipă va avea parte de sprijin constant din partea unui membru al echipei Departamentului Internațional. 

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 10 februarie 2020. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minimum trei ani) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei, să aibă cotizaţia plătită la zi și să fi participat deja la cel puțin un eveniment internațional.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.