WOSM Youth Representatives – 2022 – 2025 [DL 22 octombrie 2022]

Nume proiect: WOSM Youth Representatives

Perioada: noiembrie 2022 – noiembrie 2025

Locația:  –

Cine poate participa: Seniori, lideri, scouteri cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani.

Despre rol:

Organizația Mondială a Mișcării Scout (WOSM) are acum o echipă care numără 20 de reprezentanți de tineret (Youth Representatives) care lucrează pentru a ne reprezenta interesele la nivel global, pentru a ne spori influența și poziționarea ca principală mișcare educațională a tinerilor din lume la Națiunile Unite și alte foruri globale, în conformitate cu Viziunea 2023. În acest sens, a fost deschis un nou apel pentru ca următoarea generație de reprezentanți mondiali de tineret să-și extindă rezerva de voluntari echipați să reprezinte mișcarea Scout pe scenele globale și să pledeze pentru problemele de care ne pasă.

Scopul echipei:

Această rețea de reprezentanți de tineret are scopul de a crește impactul la nivel de advocacy al Mișcării Scout, prin consolidarea capacității tinerilor la nivel global de a înțelege și de a susține pozițiile Cercetășiei Mondiale în domenii cheie, pentru a urmări și participa la procesele decizionale și pentru a împărtăși povestea cercetășiei în forumuri cheie.

Un Youth Representative va fi activ din noiembrie 2022 până în noiembrie 2025. Voluntarii vor avea ocazia să reprezinte în mod oficial WOSM în anumite evenimente, activități și chestiuni care sunt importante pentru membri, inclusiv prin urmărirea proceselor din diferite domenii tematice și/sau instituții.

Poziția va fi în regim de voluntariat, adiacentă echipei Partnerships & Advocacy din cadrul operațional WOSM și, atunci când este necesar, poate participa la întâlnirile sale online sau offline.

Raportare:

Acesta va raporta echipei Partnerships & Advocacy din cadrul Biroului Mondial Scout (WSB), care include raportarea cu privire la toate procesele relevante, participarea la evenimente (în termen de două săptămâni) și va informa pozițiile menționate mai sus dacă îndatoririle acestui rol nu mai pot fi îndeplinite în perioada dată.

Scopul Youth Representative este să:

 • Susțină implementarea Viziunii 2023;
 • Reprezinte WOSM și interesele sale în relația cu parteneri externi;
 • Contribuie la consultări externe;
 • Raporteze inițiativele și procesele care au loc în cadrul structurilor externe din care va face parte;
 • Scoată în evidență exemplele de bună practică din mișcarea Scout;

Responsabilitățile rolului:

 • Asigură o reprezentare adecvată, regulată și consecventă a WOSM la întâlniri și evenimente, fie prin prezență fizică, fie online;
 • Follow-up tehnic vizavi de partenerii externi ai WOSM;
 • Lucrează împreună cu echipa de Comunicare a WOSM atunci când este necesar;
 • Urmărește îndeaproape în activitatea sa Statutul, Documentele de Poziție și Policy Briefurile WOSM;
 • Toate pozițiile formale, comunicările și deciziile luate în numele WOSM vor trebui aprobate de către echipa WSB Partnerships & Advocacy;
 • Reprezintă WOSM în cadrul evenimentelor externe și pentru aceasta trebuie să aibă aprobarea prealabilă a echipei WSB Partnerships & Advocacy;
 • Asigură un transfer complet și satisfăcător al informațiilor, contactelor, îndatoririlor și responsabilităților la sfârșitul mandatului, inclusiv în ceea ce privește pregătirea și îndrumarea următorilor Youth Representatives;

Profilul participantului:

 • Are vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani;
 • Își asumă un mandat de 3 ani;
 • Persoană proactivă în rolul asumat și care își propune să găsească oportunități pentru a reprezenta WOSM cât mai bine;
 • Cunoștințe avansate de limba engleză (Limba de lucru a Youth Representatives este engleza);
 • Vorbit în public clar și cu încredere;
 • Are acordul Consiliului Centrului Local pentru participare.

Profilul participantului cât și alte detalii despre apel pot fi regăsite pe larg aici, în informările OMMS/WOSM.

Costuri: 

Costurile aferente poziției de Youth Representative vor fi acoperite de World Scout Bureau ținând cont de prioritățile WOSM și resursele aferente.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 22 octombrie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei, cu o vechime de minim 6 luni în organizație şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate.

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

1st Africa Rover Moot – Nairobi, Kenya, 15-25 Aprilie 2023 [29 octombrie 2022]

Nume proiect: 1st Africa Rover Moot

Perioada: 15-25 Aprilie 2023

Locația: Rowallan National Scouts Camp, Nairobi, Kenya

Cine poate participa: eXploratori, seniori și lideri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani la începutul evenimentului.

Despre eveniment: Organizat de Africa Scout Region, Africa Rover Moot este un eveniment dedicat seniorilor de pretutindeni. Pe parcursul evenimentului veți avea posibilitatea să întâlniți alți seniori atât din Africa, cât și din restul lumii și să creați legături cu aceștia sub sloganul „Let’s go!”.

Tema evenimentului, „Innovating the next steps”, își propune să creeze cadrul perfect astfel încât tinerii să gândească liber și să găsească soluții inovative pentru principalele probleme din comunitatea lor.

Programul evenimentului este împărțit în două, 5 zile vei participa în una din cele 3 rute pregătite de organizatori (Kayaba Scout Centre, Embu Scout Centre și Machakos Scout Camp), iar restul de 5 zile vor aduna toți participanții evenimentului la un loc în Nairobi, la Rowallan National Scouts Camp, unde va avea loc și ceremonia de închidere.

Pe parcursul celor 10 zile vei avea parte de activități precum: community service, global development village, cultural evening, carnival night, tours & visits, expeditions & hikes și multe altele.

Organizatorii pregătesc de asemenea și un ghid pentru persoanele care își doresc să rămână câteva zile în plus în Kenya pentru a explora pe cont propriu sau în grupuri private țara.

Poți citi de asemenea informații și pe site-ul oficial.

Profilul participantului: Poți participa la African Rover Moot dacă ai între 18 și 26 de ani la momentul începerii evenimentului și dacă ești membru activ ONCR. Este necesar să cunoști limba engleză cel puțin la nivel conversațional.

În plus vei avea nevoie de următoarele lucruri pentru a intra în Kenya:

 • Pașaport valabil cel puțin 6 luni de zile din momentul intrării în Kenya
 • Viză turistică (se poate obține online)
 • Certificat de vaccinare împotriva febrei galbene (obligatoriu pentru intrarea în țară)
 • Certificat de vaccinare împotriva COVID19 sau test PCR negativ.

Costuri: Taxa evenimentului pentru participanții din afara Africii este de 200 USD. De asemenea, pentru a îți face o estimare de cost total, trebuie să ții cont și de:

 • Costul pentru viză: 50 USD și se obține online, fără deplasare la ambasadă
 • Costul pentru vaccinul împotriva febrei galbene, undeva la 200 – 400 RON
 • Costul pentru transport până în Kenya, variabil între 500 și 1000 EUR în funcție de locația de plecare (tip: din Viena momentan prețul este sub 500 EUR)
 • Asigurare de călătorie, undeva între 20 și 40 EUR
 • Materiale pentru reprezentare vizuală (badge, eșarfă, tricou etc)
 • Fond de urgență

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 29.10.2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum un an), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Solidarity Support – a 25-a Jamboree Mondială Scout – SaeManGeum, Coreea de Sud, 1-12 august 2023 [DL 27 octombrie 2022]

Nume proiect: World Scout Jamboree 2023

Perioada: 1 – 12 august 2023

Locația: SaeManGeum, Coreea de Sud

Cine poate participa: temerari, eXploratori, lideri

Despre eveniment:

Korea Scout Association, adică organizatorii jamboreei, vin în sprijinul a nouă temerari sau eXploratori și un lider însoțitor dornici să participe la Jamboreea Mondială, ce va avea loc în Coreea  de Sud în vara anului 2023. Suportul este oferit pentru membrii ONCR aflați în situații defavorizate sau care provin din medii dezavantajate și asigură costul biletelor de călătorie și taxa de participare.

Jamboreea Mondială este cel mai important eveniment cercetășesc susținut de Organizația Mondială a Mișcării Scout. Este o experiență unică prin impactul său multicultural și propune un standard de activități superior campurilor locale sau Jamboreelor Naționale. Este locul ideal pentru a cultiva diversitatea, respectul valorilor personale, spirituale și sociale, prietenia, spiritul aventură și implicarea în comunitate.

Participând la o Jamboree Mondială, ai ocazia să conștientizezi dimensiunea mondială a mișcării cercetășești, să te regăseşti în misiunea și viziunea cercetășiei și să îți defineşti propriul sistem de valori, pentru a putea contribui la crearea unei lumi mai bune.

În ce constă sprijinul oferit?

Korea Scout Association oferă sprijin de solidaritate pentru a acoperi costurile aferente pentru zece persoane (9 participanți + 1 lider însoțitor) pentru:

 • biletele de călătorie;
 • taxa de participare;

Profilul participantului:

Pentru a fi eligibili să participe, trebuie să se fi născut între 22 iulie 2005 și 31 iulie 2009 și să cunoască limba engleză, aceasta fiind limba oficială a evenimentului. De asemenea, participanții trebuie să facă parte dintr-un Centru Local legal înființat și participă activ la activități.

Informații relevante Liderilor Însoțitori:

Contingentul se va organiza în patrule, coordonate de un lider însoţitor. O patrulă este formată din maxim 9 temerari/eXploratori şi un lider însoţitor. În formarea patrulelor se va avea în vedere gruparea cercetaşilor din acelaşi centru local în aceeaşi patrulă.

Având în vedere posibilitatea de înscriere individuală a cercetaşilor, liderii însoţitori trebuie să aibă în vedere probabilitatea foarte ridicată de a însoţi la eveniment şi cercetaşi din alte centre locale decât cele din care fac parte.

Rolul liderului însoţitor va implica următoarele:

 • însoţirea patrulei la Jamboree şi înapoi acasă;
 • informarea, susţinerea şi motivarea patrulei pentru îndeplinirea sarcinilor de pe parcursul evenimentului;
 • responsabilitatea faţă de conduita şi comportamentul cercetaşilor din patrula sa;
 • respectarea regulilor de camp de către patrula sa;
 • responsabilitatea faţă de sănătatea, siguranţa şi moralul patrulei;
 • realizarea evaluării cu patrula pe durata şi în urma participării la jamboree.

Liderii însoţitori colaborează cu echipa de management a contingentului şi sunt coordonaţi de Şeful de Contingent.

Pot fi lideri însoţitori la Jamboreea Mondială membrii Organizației Naționale ”Cercetașii României” care îndeplinesc următoarele condiții:

 • sunt majori;
 • au cotizația plătită la zi;
 • sunt cercetași activi constant în cadrul unui Centrul Local;
 • au vechime de lider în ONCR de minim un an;
 • vorbesc limba engleza – nivel mediu  (pe parcursul procesului de selecție va avea loc o discuție, în engleză, cu fiecare participant);
 • fac parte din Centrele Locale legal înfiinţate;
 • au participat la cel puțin un camp național şi un camp internațional;
 • poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Cum aplic?

Cercetaşii interesați să aplice sunt rugaţi să completeze formularul de aici până la data de 27 octombrie 2022. La formular se va atașa o scrisoare de motivație în limba engleză (1-2 pagini), alături de cel puțin o scrisoare de recomandare din partea unui (alt) lider.

În situația în care întâmpinați dificultăți în încărcarea fișierelor în cadrul formularului, cele două scrisori pot fi trimise și prin e-mail la adresa international@scout.ro . Informațiile trimise vor fi strict confidențiale.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să aibă cel puțin 12 luni vechime, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

The Academy 2022 – Vilnius, 2 – 6 Noiembrie 2022 [DL 29 septembrie 2022]

Nume proiect: The Academy 2022

Perioada: 2 – 6 noiembrie 2022

Locația: Vilnius, Lituania

Cine poate participa: Membri implicați la nivel național (Consiliu Director, Coordonatori Strategici, Echipe Naționale).

Despre eveniment: The Academy este un eveniment unic pentru cercetași și ghide, conceput pentru a oferi participanților o pregătire de înaltă calitate și oportunități de networking în jurul priorităților de bază ale Regiunilor Europene WAGGGS și WOSM. Evenimentul este structurat pe trei arii diferite, denumite portale. Participanții vor putea alege dintre cele trei portale de învățare diferite menționate mai jos. De asemenea, sunt încurajați să aleagă dintr-o varietate de sesiuni pe zi, trainingul fiind menit să se poată mula pe poziția ocupată și nevoile fiecăruia. 

Portalul către sine: înțelegerea celuilalt ca individ, așteptările lui, nevoile și realitatea lui. Temele conexe acestui portal sunt bunăstarea, protecția tinerilor și adulților, diversitatea și incluziunea.

Portalul către ceilalți: impactul cercetășiei în comunitate. Temele asociate acestui portal sunt EDD (educația pentru dezvoltare durabilă), implicarea comunității, durabilitatea și implicarea tinerilor.

Portalul către societate: conectarea la lumea exterioară pentru a aduce valorile cercetășiei atât lumii, cât și unei noi audiențe. Temele asociate acestui portal sunt creșterea, recrutarea și retenția de membri,

advocacy și comunicarea, finanțele, guvernanța.

Cadrul simbolic al Academiei 2022 este cel al portalului: un portal, spre deosebire de o uşă sau o fereastră, este întotdeauna deschis și permite călătoria în locuri noi, chiar dacă destinația nu este întotdeauna cunoscută. Acest eveniment este în sine un portal care creează oportunități între organizațiile cercetășești și membrii acestora pentru a face schimburi de experiență. 

Profilul participantului: Evenimentul este deschis tuturor cercetașilor care dețin o funcție la nivel național sau regional în oricare organizație cercetășească,

de la membri ai echipelor naționale la membri ai Consiliului Director. Participantul trebuie să cunoască limba engleză la nivel avansat și să fie disponibil să întoarcă în organizație experiența acumulată pe parcursul evenimentului.

Costuri: Taxa de participare la eveniment este gratuită. Datorită unui grant generos primit din partea Parlamentului European, întreaga taxă de 400 EUR este acoperită, incluzând cazarea, mesele și pauzele de cafea, acces la facilitățile oferite de hotel și materialele necesare evenimentului.

Atât cazarea, cât și activitățile vor avea loc la Hotel Vilnius Grand Resort.

Transportul este singurul cost ce trebuie acoperit integral de participanți. 

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 29 septembrie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Kander 100, International Service Team (IST) – 22.07-09.08.2023 [DDL 01 decembrie 2022]

Nume proiect: Kander 100, International Service Team (IST) 

Locația: Kandersteg International Scout Centre (KISC), Elveția

Cine poate participa: seniori și lideri

Durata: 22 iulie – 9 august 2023

 • 22 iulie – data de sosire 
 • 26 – 26 iulie – perioadă de training 
 • 27 iulie-8 august – Kander 100
 • 9 august – data de plecare

Despre eveniment: 

Visul lui Baden Powell de a crea o mini jamboree permanentă a devenit realitate în 1923. În 2023 se vor împlini 100 de ani de la deschiderea Centrului Cercetășesc Internațional din Kandersteg, Elveția, cunoscut și sub abrevierea KISC. Evenimentul Kander 100 dorește să celebreze acest reper important în viața cercetașilor de pretutindeni, aducându-i împreună.

Mai multe detalii despre eveniment și beneficii puteți găsi aici.

Beneficii: Echipa IST va primit un kit care conține eșarfă, ID, badge și tricou de eveniment, 3 zile de cazare gratuită la KISC ce pot fi folosite timp de un an de la terminarea Kander 100, 20% reducere la magazinul KISC pe durata evenimentului. 

Poziții disponibile: Există 5 mari echipe din care puteți face parte: Operațiuni (logistică, PR, social media etc), Servicii (catering, campsite, housekeeping, etc), Programe la KISC(workshop-uri, programe social etc), Programe în afara KISC (ghizi pentru hike-uri) și Infrastructură (IT și mentenanță).

Profilul participanţilor: Pentru a participa ca IST la acest eveniment, este necesar să ai peste 18 ani și să poată comunica foarte bine în limba engleză. Este recomandat cu tărie ca aplicanții să aibă schema completă de vaccinare împotriva Covid-19. De asemenea, este recomandată experiența caracteristică în funcție de poziția ce se dorește a fi ocupată.

Costuri: Spre deosebire de orice altă jamboree, echipa IST nu va trebui să plătească taxă de participare. Sunt incluse cazarea și mesele pe întreaga durată a evenimentului. Participantul, însă, va trebui să își asigure transportul și cheltuielile personale. 

IMPORTANT: Dacă eşti interesat(ă) de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici înainte de trimite aplicația ta organizatorilor. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.La oportunitățile internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej). Pentru informaţii suplimentare ne poți scrie la adresa international@scout.ro 

[Apel prelungit] International Rover Week, 28 decembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, Kandersteg International Scout Centre, Elveția [DDL 14 octombrie 2022]

Nume proiect: International Rower Week – Youth Advocacy Training, 28.12.2022 – 04.01.2023

Locația: Kandersteg International Scout Centre (KISC), Elveția

Cine poate participa: seniori cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani

Despre eveniment: 

Acest eveniment de formare de șapte zile va oferi seniorilor din întreaga lume oportunitatea de a veni la KISC și de a învăța cum pot avea un impact notabil în comunitățile lor locale, în grupurile de cercetași și în organizațiilor naționale de cercetași, prin advocacy. KISC a inspirat mereu tinerii să creeze noi inițiative în țările lor de origine pentru a crea o lume mai bună. Principala temă a evenimentului va fi promovarea tinerilor, concentrându-se pe două domenii: 1) Educația pentru pace și drepturile omului și 2) Sustenabilitatea.

Programul constă într-o fază virtuală în decembrie 2022, pentru ca participanții să se familiarizeze cu formarea. Începând cu 28 decembrie, participanții vor avea activități legate de cunoștințele generale despre advocacy, concentrându-se pe imaginea de ansamblu a provocărilor globale și a tendințelor în materie de tineret, abordând principalele considerente în implementarea oricărei inițiative (inovare prin digitalizare; mecanisme și metodologii de monitorizare, evaluare și raportare; Safe from Harm). Participanții vor fi apoi împărțiți în două grupuri de lucru pentru restul formării, în funcție de interesul lor personal: fiecare grup se va concentra pe advocacy-ul 1) Educație pentru pace și drepturile omului sau 2) Sustenabilitate.  

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

Profilul participanţilor: Seniori cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani care pot comunica foarte bine în limba engleză și pot participa activ pe întreaga perioadă a evenimentului. Este recomandat cu tărie ca participanții să fie vaccinați împotriva Covid-19 cu unul dintre vaccinurile acceptate de guvernul elvețian. Mai jos sunt câteva caracteristici pe care organizatorii le caută în posibilii candidați.

 • Seniori care sunt reprezentanți externi sau voluntari în domeniul promovării și al relațiilor externe în cadrul ONCR.
 • Seniori care sunt delegați sau membri ai consiliilor naționale de tineret sau ai oricăror alte platforme și instituții externe. 
 • Cercetași activiști în comunitatea lor locală. 
 • Cercetași care au un interes puternic în extinderea capacității lor în domeniile de advocacy pentru tineret, relații externe, educație pentru pace și drepturile omului și sustenabilitate. 

Costuri: Taxa de participare este de 100 CHF (franci elvețieni) care acoperă costul trainingului(formării), cazării și mesele pe toată durata evenimentului.

Toți participanții sunt eligibili să primească sprijin financiar pentru călătorie după cum urmează:

 • Decontarea până la 400 CHF (franci elvețieni) – pentru biletele de tren/avion până în Elveția și biletele de tren de la orice aeroport/ gară elvețian(ă) până la Kandersteg. 
 • Decontarea se va face după eveniment după ce documentele necesare (bonuri, dovada plății) au fost înmânate staff-ului KISC la check-in.

Procesul de aplicație și selecție

Aplicația trimisă către KISC (după ce participantul este acceptat în urma selecției ONCR) trebuie să conțină următoarele documente:

 • Scrisoare de motivație
 • CV
 • Scrisoare de confirmare din partea ONCR
 • Copie a pașaportului/ cărții de identitate
 • Un videoclip în limba engleză
 • Scrisoare de recomandare (opțional) 

În urma acceptării din partea ONCR, Maria din echipa internațională va ajuta la pregătirea documentelor mai sus menționate dacă este nevoie.

Procesul de selecție final va fi realizat de către un comitet, care se va concentra pe echilibrul de vârstă și de gen, precum și pe reprezentarea geografică și culturală. Fiecare dintre cele șase regiuni mondiale cercetășești va fi implicată. 

În urma acestui proces de selecție a participanților, 31 de tineri se vor reuni în Alpii elvețieni pentru a crea o schimbare.

IMPORTANT: Dacă eşti interesat(ă) de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici înainte de trimite aplicația ta organizatorilor. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi. La oportunitățile internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare ne poți scrie la adresa international@scout.ro 

The European Sustainability Forum – Houens Odde Spejdercenter, Danemarca, 20-23 octombrie 2022 [DL 13 septembrie 2022]

Nume proiect: The European Sustainability Forum 2022

Perioada: 20-23 octombrie 2022

Locația: Houens Odde Spejdercenter, aproximativ 30 km la sud de orașul Vejle pe coasta de est a Danemarcei

Cine poate participa: seniori, lideri, scouteri

Despre eveniment:

Sustenabilitatea de mediu este una dintre Prioritățile Strategice ale Planului Regional curent, iar acest forum, deși planificat trieniul trecut, este punctul perfect de pornire către îndeplinirea obiectivelor setate pentru viitor. De asemenea, este ocazia perfectă de a aduna laolaltă toți cercetașii interesați de acest subiect și pentru fiecare de a-și crea o rețea de contacte în Regiunea Europeană.

Profilul participantului:

Participanții la forum trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Să aibă 18 ani împliniți,
 • Să poată comunica fluent în limba engleză, atât oral cât și în scris,
 • Să fie pasionați de sustenabilitate,
 • Sunt membri în echipa națională Educație pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) și/sau
 • Le-ar plăcea să facă parte din Rețeaua de Sustenabilitate a Regiunii Europene, reprezentând ONCR-ul.

Costuri: Taxa de participare este 50 EUR. De asemenea, costul transportului va fi rambursat până în limita a 250 EUR per participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 13.09.2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

JOTA-JOTI – Online, 14-16 Octombrie 2022 [DL 1 Octombrie 2022]

Nume proiect: Jamboree-on-the-Air and Jamboree-on-the-Internet (JOTA-JOTI)

Perioada: 14-16 octombrie 2022

Locația: Online

Cine poate participa: lupișori, temerari, eXploratori, seniori, lideri, voluntari adulți.

Pentru participanții sub 13 ani, unul dintre părinți sau liderul de patrulă trebuie să se ocupe de înscriere și să le faciliteze participarea pe tot parcursul evenimentului.

Despre eveniment:

Fiind cel mai mare eveniment digital și radio cercetășesc din lume care promovează prietenia și conceptul de global citizenship, tinerii participanți vor putea să se conecteze cu alți cercetași din lume în timp ce experimentează un program dinamic de activități distractive și educaționale.

JOTA-JOTI este cel mai mare  eveniment digital care are loc online și prin radio. Acest eveniment educațional aduce împreună mai mult de 2.5 milioane de cercetași în fiecare an în luna octombrie pentru un weekend întreg de cercetășie. Tinerii pot învăța despre tehnologie și comunicare, conectându-se cu alți cercetași din peste 171 de țări.

JOTA-JOTI este accesibil tuturor. Cercetașii din întreaga lume se pot înscrie fie ca grup, cât și / sau individual și pot participa la activități oricând în weekend. De asemenea, siguranța și protejarea copiilor și tinerilor împotriva abuzurilor rămâne una dintre prioritățile principale ale acestui eveniment. O să existe moderatori pentru chat-uri, ”listening ears”, cursuri online și sesiuni de informare pentru menținerea siguranței în mediul online și pentru a ne asigura că toți participanții se bucură de o experiență pozitivă și sigură în cadrul JOTA-JOTI. Toate aceste măsuri fac parte din politica Safe From Harm a organizației.

Cum particip?

Poți participa la JOTA-JOTI atât împreună cu un grup/o patrulă cât și individual!

1. Contactează cercetașii din Centrul tău Local sau din alte Centre Locale pentru a afla dacă vor să participe la eveniment.

2. Dacă participi împreună cu alți cercetași, roagă liderul însoțitor să vă înscrie ca grup completând acest formular până la data de 1 octombrie.

3. Dacă nu faci parte din nici o patrulă și decizi să participi individual, înscrierea se face tot completând acest formular până la data de 1 octombrie.

Profilul participantului: Orice cercetaș care are acordul liderului și Consiliului Centrului Local pentru participa, este membru activ în cadrul organizației și are cotizația plătită la zi.

Costuri: Gratuit.

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Voluntar Regiunea Europeană Scout [DL 31 august 2022]

Nume proiect: Voluntar al Regiunii Europene Scout

Perioada: diverse perioade din trieniul 2022-2025

Locația:

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulți

Este în mod special încurajată înscrierea cercetașilor care au sub 30 de ani.

Despre eveniment:

Pentru următorul trieniu, Regiunea Europeană Scout caută să recruteze o echipă diversă de voluntari care să reprezinte cercetășia din diferite locuri ale Europei, cu scopul de a contribui la îndeplinirea Planului Regional Scout 2022-2025.

Primul pas este să se facă un pool de voluntari care sunt interesați să își aducă contribuția în următorul trieniu, înainte de a-i invita să-și exprime interesul pentru oportunități specifice.

Se caută voluntari cu diverse niveluri de experiență, de la începător la avansat, de la cercetași care activează doar la nivel local până la cele mai înalte organe de la nivelul național.

Cercetașii interesați pot face parte din echipa de voluntari pe termen lung sau pot sprijini îndeplinirea unor sarcini punctuale de scurtă durată. În orice caz, toată lumea va juca un rol important pentru a sprijini cu succes cercetășia în Europa.

Profilul participantului:

Voluntarii trebuie să cunoască cel puțin limba engleză ca limbă străină, atât oral cât și în scris, și să îndeplinească criteriile din fișa postului regăsită aici

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 31 august 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Helper vară și toamnă – Kandersteg International Scout Centre, Elveția [DL 12 august 2022]

Nume proiect: Helper at Kandersteg International Scout Centre

Locația: Kandersteg International Scout Centre (KISC), Elveția

Cine poate participa: seniori și lideri

Despre eveniment: Pe lângă Pinkies, voluntarii Centrului Internațional Cercetășesc din Kandersteg care sunt îmbrăcați în roz, mai există și persoane în verde. Aceștia sunt Helpers sau Greenies, foști voluntari care se întorc pentru câteva zile, săptămâni sau chiar luni pentru a ajuta în perioadele mai pline ale centrului. Însă în aceste perioade ocupate pot aplica ca Helpers și persoane care nu au mai fost voluntari la KISC. În acest fel cercetașii pot vedea pe pielea lor cum e să trăiesți visul lui Baden Powel. Printre sarcinile acestei poziții se numără pregătirea camerelor și a meselor pentru oaspeți precum și lucrul în campsite

Mai multe detalii despre poziția de Helper puteți găsi aici.

Profilul participanţilor: Pentru a deveni staff este necesar să fii membru ONCR cu cotizația plătită la zi, să ai 18 ani împliniți, să cunoști limba engleză și să poți motiva ce abilități sau competențe te vor face să fii remarcat la Kandersteg. Foarte important: participanții trebuie să aibă disponibilitatea de a fi prezenți de la începutul și până la finalul sezonului.

Costuri: Participantul va suporta atât costul transportului, cât și al cheltuielilor personale de pe întreaga durată a șederii sale. Cazarea, mesele și orice alte necesități sunt asigurate de către organizatori.

IMPORTANT: Dacă eşti interesat(ă) de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici înainte de trimite aplicația ta organizatorilor. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.La oportunitățile internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).Pentru informaţii suplimentare ne poți scrie la adresa international@scout.ro