[Apel Închis] Curs de pregătire în gastronomia italiană – Roma, Italia, 21-25.02.2022 [DL 01 februarie 2022]

Nume proiect: Curs de pregătire în gastronomia italiană

Perioada: 21 – 25 februarie 2022

Locația: Roma, Italia

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulți

Despre eveniment: Organizația non-profit Italy for EU oferă un curs complet despre gastronomia italiană, abordând subiectul atât într-un mod istoric și tradițional, cât și într-un mod practic.

Profilul participantului: Orice persoană cu vârsta de minim 18 ani poate participa.

Costuri: Taxa de 350 euro include workshop-urile susținute de experți în domeniu, un tur al orașului Roma și sprijin în situații de urgență pe toată perioada cursului. Transportul și cazarea nu sunt incluse în taxă și trebuie asigurate de participanți.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 01.02.2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

[Apel Închis] Oportunitate de voluntariat Kids in Action 8 – Škofja Loka, Slovenia, august 2021 – august 2022 [DL 28.02.2021]

Nume proiect: Kids in Action 8 – United in Diversity

Perioada: 12 luni începând la finalul lunii august 2021 până la finalul lunii august 2022

Locația: Škofja Loka, Slovenia

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulţi

Despre eveniment: 

Kids in Action 8 – United în Solidarity, proiect de voluntariat al Corpului European de Solidaritate (ESC) are nevoie de 5 voluntari care să lucreze în 10 ONG-uri locale împrejurul localităţii Škofja Loka, Slovenia. Fiecare voluntar va fi implicat în muncă zilnică cu organizațiile partenere şi va fi tratat ca un membru egal al echipei pentru un an de zile. Mai multe informații și resurse sunt pe acest link

Profilul participantului:

Candidaţii trebuie să fie motivaţi, flexibili, răbdători, creativi, open-minded, proactivi, comunicativi, să cunoască bine limba engleză şi să fie interesaţi să lucreze cu copii şi adolescenţi. Experienţa în pedagogie este binevenită dar nu este obligatorie. Bune abilităţi în muzică, sporturi, lucru manual, dans, artă sau multimedia sunt binevenite. Viitorul voluntar trebuie să vină şi cu propriile idei în proiect şi să fie pregătit să creeze, planifice şi să execute propriile lui proiecte.

Costuri:

Toate costurile sunt acoperite. Voluntarii vor fi cazaţi într-un apartament mobilat din centrul oraşului şi vor primi 176 EUR / lună pentru mâncare şi încă 120 EUR / lună bani de buzunar. 

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 28 februarie 2021. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

[APEL ÎNCHIS] Let’s live Europe in rural area! – Le Mans, Franța, 17 august 2020 – 17 iulie 2021

Nume proiect: Let’s live Europe in rural area!

Perioada: 17 august 2020- 17 iulie 2021

Locația: Le Mans, Franța

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulți

Despre eveniment: 

Acest proiect ESC implică 6 voluntari ESC din 6 țări europene diferite. Fiecare dintre voluntari va lucra la unul dintre cele 6 centre de instruire pentru tineri din zona Sarthe, în Franța. Centrele locale se numesc “Maisons familiales rurales” sau MFR (traduse mot-a-mot “case de familie rurale”). Astfel, voluntarii trebuie să își dorească să lucreze cu adolescenți și să se folosească de metode non-formale de învățare. Voluntarii vor sprijini și ajuta coordonatorii în activitățile lor zilnice și li se va cere să organizeze sau coordoneze câteva dintre activitățile colective. Ca parte din programul lor de antrenament, toți studenții MFR petrec o săptămână în MFR, iar următoarea săptămână într-o companie unde își fac practica.

Voluntarii lucrează orele de normă întreagă alături de echipa MFR de luni până vineri, cu 30 de ore pe săptămână. Se poate să li se ceară să vină la întâlnirile de seară ale studenților. Din când în când, fiecare voluntar are ocazia să lucreze la un proiect comun în Le Mans alături de ceilalți voluntari. 

Principalele misiuni ale fiecărui voluntar sunt

 1. Deschidere către cultura europeană
 2. Educație și pedagogie
 3. Proiect comun cu toți cei 6 voluntari din cele 6 centre

Profilul participantului:

Potențialul voluntar trebuie să locuiască în Europa, să fie motivat să participe la proiect, să aibă între 18 și 30 de ani, permis de conducere, să fie interesat de a lucra cu tineri, de educație, Europa și teme interculturale.

Costuri:

Pentru acest proiect, costurile reprezintă numai taxa de 10 EUR* de înscriere. Cazarea, masa, banii de buzunar, protecția socială și transportul local sunt acoperite de programul Erasmus+. Călătoria internațională dus-întos către și de la locația proiectului este, de asemenea, acoperită.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici cât mai repede cu putință (acesta este sfatul pe care l-am primit de la organizatori). În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

[APEL ÎNCHIS] Concurs internațional de eseuri pentru copii și tineri [DL 15 iunie 2020]

Nume proiect: International Essay Contest for Young People

Cine poate participa: Lupișori, Temerari, Exploratori și Seniori cu vârsta de până la 25 de ani împliniți

Despre eveniment: 

Acest concurs anual de eseuri este organizat în efortul de a valorifica energia, creativitatea și inițiativa tinerilor, în efortul promovării unei culturi de pace și dezvoltare durabilă. De asemenea, își propune să inspire societatea să învețe de la și cu ajutorul minților tinere și să se gândească la modul în care fiecare dintre noi poate face o diferență în lume.

Tema concursului din acest an este: „O scrisoare de la mine în 2030”. Imaginează-ți cum ar fi o lume ideală de acum în zece ani. Scrie o scrisoare din viitor (anul 2030) către sinele tău actual (2020), în care descrii starea lumii, modul în care trăiesc oamenii și ceea ce faci tu însuți/însăți în societate. În plus, includeți orice mesaj important pe care doriți să-l spuneți prezentului vostru.

Regulile concursului sunt:

 1. Eseurile pot fi depuse de oricine NU are 25 de ani împliniți înainte de 15 iunie 2020, într-una din următoarele categorii de vârstă: a) Copii (vârste până la 14 ani) b) Tineret (între 15 și 25 de ani)
 2. Eseurile trebuie conțină maxim 700 de cuvinte în engleză, franceză, spaniolă sau germană sau maxim 1600 de caractere în japoneză, cu excepția titlului eseului și a paginii de copertă. Eseurile pot fi atât în format electronic, cât și scrise de mână.
 3. Înscrierile pot fi trimise online sau prin poștă.
 4. Înscrierile trimise prin poștă trebuie să includă o pagină indicativă cu:
  1. Numele și Prenumele
  2. Categoria la care se participă (Copii sau Tineret)
  3. Vârsta
  4. Sexul 
  5. Naționalitata
  6. Adresa domiciliului
  7. E-mail
  8. Număr de telefon 
  9. Numele școlii (dacă este cazul)
  10. Titlul de eseului 
  11. Limba în care a fost scris eseul 
  12. Numărul de cuvinte.
 5. Eseurile trebuie să fie originale. Înscrierile plagiate vor fi respinse.
 6. Eseurile trebuie să fie scrise de o singură persoană.

Următoarele premii vor fi acordate în categoria Copiilor și respectiv categoria Tineret:

 1. Premiul I: certificat, premiu de 100.000 de yeni japonezi (aproximativ 900 USD) și cadou … 1 participant
 2. Premiul II: certificat, premiu de 50.000 de yeni japonezi (aproximativ 450 USD) și cadou … 2 participanți
 3. Premiul III: certificat și cadou … 5 participanți
 4. Mențiune de onoare: certificat și cadou … 25 de participanți

Costuri: Concursul nu implică costuri din partea participantului.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să îți înscrii eseul direct pe site-ul organizatorilor până la 15.06.2020. Nu uita să ne trimiți și nouă eseul tău!

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

[APEL ÎNCHIS] Oportunitate de voluntariat Kids in Action 7 – Škofja Loka, Slovenia, august 2020 – august 2021 [DL 10.03.2020]


Nume proiect: Kids in Action 7 – United in Diversity

Perioada: 12 luni începând la finalul lunii august 2020 până la finalul lunii august 2021

Locația: Škofja Loka, Slovenia

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulţi

Despre eveniment: 

Kids in Action 7 – United în Solidarity, proiect de voluntariat al Corpului European de Solidaritate (ESC) are nevoie de 8 voluntari care să lucreze în 10 ONG-uri locale împrejurul localităţii Škofja Loka, Slovenia. Fiecare voluntar va fi implicat în muncă zilnică cu organizațiile partenere şi va fi tratat ca un membru egal al echipei pentru un an de zile. Majoritatea voluntarilor sunt deja aleşi, dar încă mai este nevoie de 2 voluntari de sex masculin care să lucreze la o casă de copii. Mai multe informaţii pe acest link

Profilul participantului:

Candidaţii trebuie să fie motivaţi, flexibili, răbdători, creativi, open-minded, proactivi, comunicativi, să cunoască bine limba engleză şi să fie interesaţi să lucreze cu copii şi adolescenţi. Experienţa în pedagogie este binevenită dar nu este obligatorie. Bune abilităţi în muzică, sporturi, lucru manual, dans, artă sau multimedia sunt binevenite. Viitorul voluntar trebuie să vină şi cu propriile idei în proiect şi să fie pregătit să creeze, planifice şi să execute propriile lui proiecte.

Costuri:

Toate costurile sunt acoperite cu excepţia a 10 EUR*. Voluntarii vor fi cazaţi într-un apartament mobilat din centrul oraşului şi vor primi 180 EUR pentru mâncare şi încă 120 EUR bani de buzunar. Pe lângă acestea o bicicletă sau bilete de transport public de pot deconta la nevoie

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 10 martie 2020. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

[APEL ÎNCHIS] European Solidarity Corps: Voluntar în Slovenia, august 2019 – iulie 2020, Škofja Loka, Slovenia. DDL: 15 aprilie 2019

Nume proiect: European Solidarity Corps – Familija – Kids in Action 6

Perioada: august 2019 – iulie 2020

Locația:  Škofja Loka, Slovenia

Cine poate participa:  voluntari interesați de latura socială

Despre eveniment:

Proiectul Familija – Kids in Action 6 oferă două locuri pentru doi voluntari pe termen lung în Slovenia care să se implice în cauzele sociale cărora le este dedicat proiectul. Cele două locuri disponibile se împart în următoarele:

 • Centru de zi pentru copii și tineri: voluntarul va trebui să se ocupe de bunul mers al centrului (rutina zilnică, workshopuri, lecții individuale cu copiii)
 • Centru de zi pentru adulți dependenți și persoane cu dizabilități mentale (voluntarul va trebui să se ocupe de workshopuri, cursuri, asistență, discuții cu persoanele țintă)

Viața de zi cu zi a voluntarilor poate fi urmărită la acest link.

Profilul participantului:

Voluntarul trebuie să cunoască limba engleză, să fie flexibil, răbdător și deschis. Abilitățile pedagogice și cunoștințele în psihologie sunt un avantaj, la fel și hobby-urile voluntarului. Acesta trebuie să fie pregătit să își aducă propriile idei în proiect și mai apoi să le planifice și implementeze.

Costuri:

Voluntarul trebuie să își asigure transportul până la locație. Costurile pentru cazare, mâncare sunt acoperite, oferindu-se și un bonus lunar de 121 EUR. Voluntarii vor fi cazați într-un apartament din centrul orașului, fiecăruia oferindu-i-se o cameră separată. Acesta își va găti propria mâncare, fiind oferită pentru acest lucru o sumă lunară de 180 EUR. Se oferă de asemenea abonament pentru mijloacele de transport în comun și bicicletă.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15 aprilie 2019 împreună cu un CV și o scrisoare de motivație în limba engleză. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minim 2 ani), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro, acolo unde de altfel așteptăm și scrisoarea de motivație și CV-ul.

[APEL ÎNCHIS] International Rover Week: Centenary Edition! Kandersteg International Scout Center – Elveția, 5 august – 14 august 2018 [DL 15 aprilie 2018 ]

Nume proiect: International Rover Week – CENTENARY EDITION
Perioada:  5 august 2018 – 14 august 2018
Locația:  Kandersteg International Scout Center, Elveția
Cine poate participa: seniori și lideri (cercetași cu vârste cuprinse între 18-26 ani)

Despre eveniment: Între 5 august şi 14 august, la KISC, se desfășoară  International Rover Week, ediţie specială cu ocazia centenarului seniorilor (rovers). Astfel, cercetașii care își doresc să ia parte la zile pline de aventură în Alpii Elvețieni vor avea ocazia și să lege prietenii strânse, făcând schimb de experiență și bune practici atât cu voluntarii Centrului (Pinkies), dar și cu ceilalți participanți.

Mai mult, seniorii vor trăi experiența internațională și prin schimbul reciproc de rețete, tradiții și obiceiuri. De asemenea, programul include un hike în Alpi, workshop-uri și activități facilitate de organizatori, marea festivitate cu ocazia centenarului seniorilor, dar și suficient timp liber în care participanții pot alege să încerce o sesiune de cățărat, să exploreze valea din apropierea Kandersteg sau chiar să se relaxeze dimineața la lacul glaciar Oeschinensee.

Profilul participanţilor: Seniori sau lideri cu vârste cuprinse între 18 și 26 ani. Aceștia sunt rugați să aducă mâncăruri și băuturi specifice țării lor, dar și să pregătească un joc sau o activitate practicată în zona din care vin.
Participanţii trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză, deoarece aceasta va fi limba oficială a evenimentului.

Costuri: Taxa de participare este 250 CHF (franc elvețian), în care sunt incluse cazarea în camping, mesele și costul activităților din program, căreia i se adaugă suma de 10 euro pentru Departamentul Internațional. Transportul și activitățile opționale trebuie asigurate de către participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 15 aprilie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie mebru activ în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfă naţională şi cămaşa bej).

Pentu informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

[APEL ÎNCHIS] EYE 2018: 30 mai-3 iunie 2018, Parlamentul European, Strasbourg. DL: 6 ianuarie 2018

Nume proiect: European Youth Event 2018

Perioada: 30 mai-3 iunie 2018

Locația: Parlamentul European, Strasbourg, Franța

Cine poate participa: eXploratori, seniori și lideri (cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani)

Despre eveniment: Ca urmare a succesului celor două ediții trecute ale EYE (European Youth Event) în 2014 și 2016, Parlamentul European își redeschide porțile către 8000 de tineri din toată Europa. Obiectivul este de a antrena tinerii în dezbateri axate pe societate și teme politice, cu focus asupra unor aspecte precum pacea, democrația, șomajul, munca și mediul. Sub motto-ul „The plan is to fan this spark into a flame”, evenimentul va include o varietate de activități în plan politic, social și cultural. Aceasta este oportunitatea de a face vizibile ideile noastre către cei care iau deciziile.

Organizația Mondială a Mișcării Scout participă la EYE, dar și organizează în calitate de partener. Astfel că avem libertatea și responsabilitatea de a co-crea programul alături de alte organizații europene participante. OMMS va dezvolta workshopuri centrate în jurul a cinci mari teme ale EYE, printre care nevoia de a ține pasul cu revoluția digitală; cooperarea în vederea formării unei Europe mai puternice; importanța protejării planetei, etc.

Acest eveniment se întinde pe o durată de trei zile, cuprinzând o diversitate de activități, de la dezbateri alături de personalități și oameni politici, la concerte și YO!Fest, festivalul ce va avea loc în fața clădirilor Parlamentului.

Profilul participantului: Aceștia trebuie să cunoască bine limba engleză și să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. De asemenea, trebuie să dovedească interes față de temele de actualitate în plan politic, social și cultural.

Costuri: Taxa de participare este de 150 EUR și include 4 nopți de cazare în Strasbourg, mic-dejun și cină în fiecare din aceste zile și costul activităților. Prânzul trebuie asigurat de către participant. În ceea ce privește transportul, se oferă o contribuție de 0,045 EUR per kilometru (bazată pe cea mai rapidă și directă rută). Acestora se adaugă taxa de 10 EUR pentru Departamentul Internațional.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 06 ianuarie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

APEL ÎNCHIS: Curs de formare – Experience and Reflexivity Contributing to Youth Participation, Ivancice – Republica Cehă, 5-13 ianuarie 2016 [DL: 01 decembrie 2015]

Nume proiect: Experientiality – Experience and Reflexivity Contributing to Youth Participation
Perioada: 5-13 ianuarie 2016
Locaţia: Ivancice, Republica Cehă
Cine poate participa: seniori, lideri şi voluntari adulţi
Număr participanţi: 3 persoane

Despre proiect: Experientiality este un proiect coordonat de organizaţia Stredisko volneho casu Ivancice, specializată în activitățile ce țin de tineret și se adresează trainerilor, liderilor și voluntarilor care lucrează cu tinerii din cadrul formal (școli, universități).

Proiectul este centrat pe filosofia si metodologia folosite în domeniul educației non-formale, explorând contextul în care aceasta se intersectează cu educația formală. Scopul este acela de a contribui la dezvoltarea competențelor personale ale trainerilor și facilitatorilor care lucrează cu grupuri de tineri, încurajând, totodată, o mai bună cunoaștere personală.

În prima parte a trainingului, participanții vor evalua si reflecta asupra practicilor și tehnicilor folosite de ei înșiși, oferind exemple personale sau feedback. Astfel, prima parte este centrată pe valorile și atitudinile personale ale fiecărui participant, pe modul în care aceștia se percep, pe dezvoltarea lor personală. A doua parte a programului pune accentul pe context, fiind deja creat spațiul în care se vor pune în practică noile tehnici și competențe dobândite în ideea de a crește nivelul de implicare a tinerilor în ceea ce privește sfera educației formale.

Așadar, pe durata evenimentului se va discuta despre felul în care propriul comportament poate influența participarea tinerilor în cadre formale și despre modul în care fiecare contribuie la încurajarea acestora de a ieși din starea de pasivitate adoptată în ceea ce privește școala. Experientialty se bazează, așa cum descrie și numele său, pe schimbul de experiență personală, pornind dinspre interior spre exterior și dinspre planul individual spre context.

Printre obiectivele proiectului se regăsesc:

 • Încurajarea dezvoltării competențelor, metodelor si tehnicilor care presupun implicarea tinerilor din cadrul formal în proiecte participative, inspirându-i să rămână activi;
 • Dezbaterea provocărilor întâmpinate de către traineri în timp ce lucrează în cadre formale;
 • Crearea de noi idei, care să rezulte din schimburile reciproce de experiență și învățături personale de pe durata trainingului;
 • Conștientizarea impactului pe care propriile credințe, valori, atitudini (fiind incluse limbajul corporal, tonul, poziția adoptată, intonația, mimica) le pot avea;


Costuri:

Cazarea, masa (mic-dejun, coffee break, prânz, cină) și costurile activităților vor fi suportate de către organizația Stredisko volneho casu Ivancice. Transport: cheltuielile de transport se decontează în limita a 275 euro.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de înscriere până la data de 01 decembrie 2015.  

Criteriile de selecție vizează motivația de a explora acest domeniu, o atitudine deschisă față de procesul de educație non-formală într-un context divers, dorința de a reflecta asupra modului personal de învățare si abilitatea de a evalua critic rezultatele, angajamentul de a participa la/sau implica în activități ulterioare și networking. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă o vechime minimă de 6 luni în cadrul ONCR, să fie membri activi şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

Trebuie menționat faptul că în cadrul evenimentelor internaţionale se poartă uniforma naţională (eşarfă naţională şi cămaşa bej).
Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

10974572_817709541597523_1928781590530810067_o

 

 

Apel ÎNCHIS: Seminar on the value of non formal learning, Italia [DL: 31 octombrie]

lead for reasonAgentia Nationala pentru programul Erasmus+ din Romania (ANPCDEFP) a
lansat apelul national pentru participarea la Seminarul pe tema invatarii
nonformale – “Seminar on the value of non formal learning and
validation/recognition of the competences acquired”, care se va derula in
perioada 15-19 decembrie 2014, in Napoli, Italia.

Seminarul isi propune impartasirea la nivel european a valorii invatarii
nonformale in întregul proces de educatie a tinerilor si intelegerea
modului in care participarea in activitati nonformale ar putea influenta
abilitatile tinerilor in gasirea unui loc de munca.  

Data limita pentru inscrierea online este: 31 octombrie 2014

Mai multe informatii despre seminar, procedura de inscriere, criterii de
selectie si costurile suportate pentru candidatii selectatii se gasesc in
apelul publicat pe linkul de mai jos:
http://www.erasmusplus.ro/evenimente/seminar-on-the-value-of-non-formal-learning-and-validation-italia