Apel inchis : Aventura Savoia 2014 (AS 014) din Haute Savoie [DL:15.04.2014]

8-89015

Iti doresti sa iti descoperi limitele si sa le depasesti? Te consideri o persoana cu bune aptitudini fizice, spirituale si intelectuale?  Vrei sa faci parte dintr-un grup exclusivist si unic de cercetasi?

Daca raspunsul tau este „da” la cel putin o intrebare, inseamna ca locul tau este in acest camp ce vine cu o oferta unica si speciala pentru Romania.

AS 2014 nu este doar o oportunitate de a explora o regiune istorica ce apartie Frantei, Italiei si Elvetiei deopotriva, ci un proiect educativ, care implica mult mai mult decat simple hike-uri si ascensiuni. Acesta isi propune sa isi desfasoare activitatea astfel incat cercetasul sa se dezvolte fizic, intelectual, spiritual, emotional si sa isi modeleze caracterul.

Urmand aceste directive campul contine 5 elemente extrem de atractive: Turul masivului Mont-Blanc, +4000, Explorer Belt, Drumul Sfantului Iacob si Foto-Raid Savoie.

Turul masivului Mont-Blanc este una dintre provocarile pe care Aventura Savoia o pune inainte cercetasilor. In cadrul acestui element participantii se bazeaza foarte mult pe aptitudinile fizice, dar, mai mult de atat, isi vor dezvolta caracterul. Acesta consta intr-un traseu de 170 km. Chiar daca lugimea este una considerabila, iar aspectul joaca un rol important, in urma acestui hike care trece prin trei tari si in care poti avea experienta ascensiunii alpine, a sorelui, a zapezii, a inaltimii, a cetii si a ploii vei intra cu siguranta intr-un grup exclusivist de persoane deoarece putini sunt cei care pot spune ca au dus la bun sfarsit acest tur.

+4000 m este un alt element pentru care puteti opta. Alpii de Nord si zona din jurul vaii Chamonix prezinta cea mai ridicata densitate de varfuri peste 4000 m de altitudine. Patrulele care vor selecta aceasta optiune vor avea ocazia, de-a lungul unei saptamani, sa escaledeze intre 2 si 5 varfuri de peste 4000m. Bineinteles ca aceasta o veti face sub indrumarea unui lider pentru fiecare coarda (3 persoane). Veti avea parte, astfel, de primul vostru ghetar, primele  crevase si cel mai important veti putea spunea ca ati urcat pe un patrumiar.

Explorer Belt  este o traditie pentru tarile cu cultura cercetaseasca anglo-saxona, insa pentru Romania este o premiera mult asteptata. Participantii din cadrul acestui element se vor putea numara printre primii detinatori ai mult ravnitei catarame EB (Explorer Belt) pe care o vor putea purta cu multa mandrie si onoare in toate campurile nationale si internationale. In cadrul acestui element, avand aceeasi nemuritori Alpi ca fundal veti descoperi cultura si traditia vietii rurale din Chablais si Faucigny

Principile de baza ale acestei parti din Aventura Savoi sunt urmatoarele:

– organizarea unei expeditii de 7-10 zile intr-o tara straina, cu un minim de 30-50 de ore de mers in total

– realizarea unui proiect major pentru intreaga expeditie si a unui numar de proiecte minore in fiecare etapa

– completarea unui jurnal si pregatirea unei prezentari

 

Drumul Sfantului Iacob este cel de-al patrulea element al AS 014, fiind destinat in special persoanelor insetate de spiritualitate si care vor sa se regaseasca in mijlocul societatii contemporane. Veti avea ocazia pe parcursului acestui drum sa opriti timpul in loc pentru cateva zile si va consacrati vesniciei. Astfel, in cadrul acestui itinerariu cercetasii purtand in inima dragostea fata de principiile cercetasesti si fata de Dumnezeu vor pasi pe  urmele miilor de pelerini din Evul Mediu, trecand prin locuri de o panorama edenica.

Drumul Sfantului Iacob inseamna religie, traditie, cultura, pace, sport, provocare, dar mai presus de orice simbolizeaza iubire si libertate.

 

Foto-Raid Haute Savoie reprezinta o sansa pentru toti cercetasii pasionati de fotografie care pasesc cu seriozitate in ceea ce inseamna lumea fotografiei. El nu este destinat fotografilor experimentati ci celor care abia au inceput sa cunoasca taina acestui hobby.

Haute Savoie este probabil cea mai frumoasa zona alpine din Franta. Varfurile ce se rdica falnice purtand cojocul etern de zapada la  peste 4000 de m, munti si paduri, salbaticie, vai si lacuri glaciare, dar si o fauna si o flora extrem de variata. Putem spune cu certitudine ca este un mediu ideal pentru orice iubitor de forografie.

 

Datele provizorii pentru camp sunt 27 iunie-10 iulie 2014 (14 zile). In functie de oferta zborurilor si a locului de camp, perioada poate fi decalata cu 3-5 zile.

Avand in vedere locul de desfasurare, complexitatea programului si a infrastructurii necesare, taxele sunt destul de ridicate pentru cercetasii din Romania. Un program de finantare permite totusi unui numar de 37 (din maximul de 50 posibil) de cercetasi si lideri sa beneficieze de o reducere a taxei. Cu toate acestea, este evident ca aspectul financiar este inca o bariera importanta in participarea la acest eveniment (ca la orice alt eveniment international) insa vom continua sa cautam sprijin in mai multe directii, in speranta ca vom reusi sa reducem taxele si mai mult.

Taxele pentru cei 30 de cercetasi sunt prezentate in tabelul:

cercetasi

Taxele pentru cercetasii sau liderii care doresc si pot sa calatoreasca independent pana la Milano, Torino, Lyon sau Geneva, cu aranjement propriu sunt urmatoarele :

Untitled (2)

 

Liderii care isi asigura transportul in Italia, Franta sau Elvetia vor plati o taxa de 60 euro/persoana.

Pentru inscrierea completati urmatorul formular:

https://docs.google.com/forms/d/1pjxNgGafBNkRtCWz6nFOc5OuijyJ8LsrjzEprDf4muk/viewform

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.