Apel inchis: Voluntar în țara Cocoșului Galic și a turnului Eiffel [DL: 10 aprilie 2014]

Ça vaParlez vous francais?
Ești pasionat de animație? Vrei să înveți să lucrezi cu oameni cu dizabilități fizice sau psihice,  să înveți franceză sau doar să te bucuri de ‘macarons’ și ‘croissants’ în fiecare dimineață?
Dacă răspunsul  este da, atunci aplică până în data de 10 aprilie pentru unul dintre cele 4 plasamente EVS  oferite de MAS (Specialized Host Home Marc Toussaint).
 
Unde?
Localizată în Reims, Franța, MAS este o organizație non-guvernamentală care oferă cazare și sprijin în activitatea zilnică persoanelor cu dezabilități fizice și psihice.
 
Cât mă costă?
Voluntarii vor avea cazarea și masa asigurată în Reims, într-un apartament localizat aproape de locul de muncă, iar pe durata întregului plasament (între 6 și 12 luni) vor oferi ajutor echipei de animație în organizarea de activități culturale și recreative pentru persoanele cu dizabilități ( jocuri, ateliere de gătit, muzică, poezie, balneoterapie, etc). În conformitate cu regulamentul programului ERASMUS+ voluntarilor li se va asigura și o alocație lunară (bani de buzunar) în valoare de 115 euro, iar transportul din România în Franta și retur le va fi decontat în proporție de 90%.
 
Cine poate aplica?
Una dintre condițiile pentru a fi selectat este cunoașterea limbii franceză la nivel intermediar, dar și deschiderea la mediul cultural și social.
Pentru aplicații este nevoie de CV-ul,  scrisoarea de motivație și formularul atașat completat (Questionnaire SVE), iar pentru mai multe informații accesați site-ul următor:  http://europa.eu/youth/organisation/2083_en sau  scrieți la  adresa de e-mail  sve@crij-ca.fr  
Bisous.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.