[APEL ÎNCHIS] Roverway 2018 – Steering Committee, Olanda [DL 20 iulie 2016]

Nume proiect: Roverway 2018 – Steering Committee
Perioada: 2018
Locația: Olanda

Cine poate participa: seniori, lideri (cu vârste cuprinse între 18 și 29 ani)

Despre eveniment: După ediția din acest an a Roverway, care se desfășoră în Franța, este rândul olandezilor să organizeze cel mai mare eveniment european pentru seniori. În 2018, acesta va avea tema „Opposites attract” – „Extremele se atrag” și își propune să aducă împreună peste 3000 de seniori.

Se caută voluntari pentru Steering Committee, ceea ce presupune ca, împreună cu ceilalți membri ai comitetului, să coordonezi, să planifici, să administrezi bugetul sau să organizezi programul de activități. De asemenea, vei fi responsabil de propriul departament și sub-echipe, pe care le vei coordona și vei stabili un plan de acțiune pentru a te asigura că toți voluntarii contribuie la eveniment. Se cere o investiție de 2-3 zile pe săptămână, cu până la 6 luni după finalizarea Roverway. În timpul pregătirilor, vei observa cum rețeaua ta de contacte naționale și internaționale crește, iar tu te dezvolți continuu. În final, reprezintă o experiență de învățare unică.

Profilul participanţilor: Se caută tineri entuziaști, cu potențial și care să accepte această provocare. Ariile pentru care se caută voluntari sunt: programe, logistică, chairman/chairwoman, secretariat, finanțe și relații internaționale. Interesele pentru o anumită arie trebuie specificate în cadrul motivației.

De asemenea, candidații trebuie să aibă între 18 și 29 ani, să cunoască limba engleză și să înțeleagă necesitățile specifice seniorilor. O a doua limbă de circulație europeană cunoscută reprezintă un plus. Participantul trebuie să fie decis, să reziste la stres și să poată lucra bine sub presiune. Trebuie să aibă disponibilitatea de a călători în Olanda în mod regulat și să participe la sesiuni online. Se cere respectarea valorilor și standardelor celorlalte țări participante, toleranță și flexibilitate din partea voluntarilor.

În final, se caută candidați absolvenți ai studiilor de licență sau master, cu ambiția de a învăța cum se organizează un eveniment la nivel internațional. Ca parte a introducerii în Roverway 2018, vei urma trainingul împreună cu toți voluntarii.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să ne trimiţi scrisoarea de motivaţie şi CV-ul la adresa intrenational@scout.ro până pe  20 iulie 2016. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie, experienţa și motivaţia de a te implica în gestionarea unui eveniment internaţional. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, poţi accesa site-ul evenimentului: https://www.roverway2018.nl/en/ sau ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.