Experienta mea la European Youth Event

Sub deviza „Impreuna putem produce o schimbare” Parlamentul European si-a deschis usile pentru 5000 de participanti de pe intregul continent, iar  cercetașii au raspuns prezent!

La inceput cand am aflat de EYE, eram putin nesigura daca sa particip sau nu. Dar, dupa ce m-am gandit mai bine, am decis sa completez formularul de inscriere, deoarece nu aveam nimic de pierdut. Am vazut acest eveniment ca pe o oportunitate, dar si ca pe o provocare, ca pe o portita de scapare din obisnuitul tipar. Am fost uimita sa vad ca gradul de selectivitate a fost destul de ridicat si ca eu am fost una din persoanele care au fost acceptate sa participle la eveniment. De atunci am avut ca obiectiv sa duc la bun sfarsit aceasta provocare.

In cadrul evenimentului am participat la cateva ateliere si anume “Learning by doing”(un joc despre participarea si integrarea in societate a personelor), ‘Bulling, not in my classroom” (activitate/discutie despre discriminarea personelor cu diferite orientari sexuale si gasirea de solutii pentru acesta problema) si inca unul legat de sanatatea mintala (un discurs al unor specialist in materie printre care si un membru al parlamentului si un membru al unei asociatii de tineret de medici care a explicat in mare acesta problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane). De asemenea, impreuna cu alti cercetasi straini, am ajutat la desfasurea unui atelier mai micut ce a avut loc in hub-ul nostru War and Peace, in care am facut niste joculete de cultura generala si despre Uniunea Europeana.

Legat de atelierele la care am participat, am dorit sa merg la acestea deoarece , din punctul meu de vedere, am considerat ca sunt si se vor face niste activitati din care voi invata lucruri noi, ceea ce s-a si intamplat. Am invatat lucruri despre organizatii de tineret din lume, despre cercetasii din alte tari si bineinteles despre Uniunea Europeana.

Eu cred ca m-a ajutat sa ma deschid putin, sa imi imbunatatesc abilitatile sociale, sa cunosc si sa vorbesc cu persoane noi, o experienta prin care am inceput sa vad lucrurile si dintr-o alta perspectiva.

In final, sunt de parere ca toata lumea ar trebui sa incerce sa participe la orice fel de eveniment, mai ales cele internationale, deoarece le deschid porti catre noi culturi si se pot intampla lucruri la care nici macar sa nu te-ai fi asteptat. Chiar daca un eveniment de genul poate parea ca un pas mai mare, la final o sa te bucuri ca ai putut participa pentru ca ai ramas cu prieteni, amintiri si experienta.

DSC_0075

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.