[APEL ÎNCHIS] Mobilitate EVS, 12 iunie-11 decembrie 2017, Leusden, Olanda


Nume proiect:
Mobilitate EVS

Perioada: 12 iunie 2017- 11 noiembrie 2017

Locația: Leusden, Olanda

Cine poate participa: seniori și lideri (18-30 ani)

Despre proiect: Acest proiect reprezintă o mobilitate EVS – European Voluntary Service – adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, dorind să atragă trei voluntari (câte unul din România, Cehia și Polonia) pentru o perioadă de 6 luni.

Proiectul este parte integrantă a Roverway 2018, iar unul dintre obiectivele sale este de a include tineri proveniți din medii cât mai diferite. De asemenea, în coordonare cu Regiunea Arabă a WOSM și împreună cu WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts), participanții vor explora posibilitatea de incluziune a tinerilor refugiați în cadrul pregătirilor și în ideea participării lor la Roverway 2018.

Schimbul de experiență este încurajat prin intermediul a trei obiective educaționale, centralizate în jurul ideilor de societate și învățare interculturală.

  1. Să accepte provocarea de a dezbate cu ceilalți, dezvoltându-și toleranța și căpătând abilități de gândire constructivă.
  2. Să fie deschiși și să se lase inspirați, înțelegând provocările diversității și ale minorităților într-o societate incluzivă.
  3. Să fie cetățeni europeni activi, pregătiți pentru a ocupa un loc de muncă și conștienți de propriile puncte forte și slăbiciuni.

Voluntarii vor participa la diverse activități, întâlniri, traininguri, unde pot dezvolta competențe de comunicare și organizaționale. Fiind ocupați cu marketingul online, ei vor acumula cunoștințe despre social media și despre modul în care poți transmite mesajul dorit către publicul țintă.

La începutul proiectului, participanții își vor întâlni mentorul, împreună cu echipa de organizare a Roverway 2018. Atunci vor stabili un plan de lucru structurat pe nevoile specifice ale fiecărui voluntar, dar și pe experiența sa anterioară.

Voluntarii vor lucea zilnic în sediul central al Scouting Nederland, în Leusden. În plus, vor călători împreună cu echipa Roverway 2018 în cadrul întâlnirilor de lucru, pentru a oferi ajutor (cazarea și masa vor fi acoperite în acest caz).

Printre altele, activitățile la care vor participa voluntarii EVS vor fi:

-Marketing internațional: vlogging, social media – îndreptate în special spre Europa de Est, pentru a crește participarea tinerilor din aceste țări;

-Suport administrativ: e-mailuri, pregătirea agendei, scrierea de rapoarte, arhivare;

-Fundraising: oferirea de suport pentru aplicații;

-Comunicare externă;

-Traduceri;

-Sprijin pentru pregătirile Roverway 2018;

-Experimentarea culturii olandeze într-un cadru informal;

-Promovarea mobilităților de tip EVS

Profilul participanților: Aceștia trebuie să aibă între 18 și 30 de ani, fiind una dintre direcțiile Roverway 2018: de a avea 80% din membrii echipei de organizare cu vârsta sub 30 de ani. Ei vor lucra, în mare, cu persoane din același grup de vârstă.

Costuri: Cazarea se va face într-unul din centrele cercetășești din apropierea locului în care vor lucra. Se pot rambursa până la 275 EUR din taxele de transport, iar bursa zilnică va fi de 21 EUR/participant. Proiectul are o durată de 185 zile, astfel că suma finală a bursei va fi de 3885 EUR/participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 15 mai 2017. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea şi implicarea în organizaţie, dar și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestor evenimente se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.