[APEL ÎNCHIS] Scouting for Peace “Building the Open Spiritual Development Network (Spiriteco)”, 9-11 iunie 2017, BRUXELLES, BELGIA

Nume proiect: Scouting for Peace “Building the Open Spiritual Development Network (Spiriteco)”

Perioada: 9-11 iunie 2017

Locația: Bruxelles, Belgia

Cine poate participa: seniori și lideri (18-35 ani), implicați la nivel național

Despre proiect: Scouting for Peace este un proiect ce își propune să întărească capacitățile organizațiilor cercetășești în ceea ce privește educația pentru pace, dialogul inter-religios și deschiderea spre dezvoltarea spirituală. Se dorește ca organizațiile să introducă aceste aspecte în curricula lor educațională.

Pleacă de la premisa că multe organizații cercetășești din Europa propun, deocamdată, doar dezvoltarea bazată pe religie, oferind tinerilor doar lăcașe în care să își practice religia. Cum dezvoltarea spirituală este una dintre cele 5 elemente ale Metodei Scout, aceasta permite și tinerilor ce nu au aderat la o confesiune anume sau care au backgrounduri religioase diverse să fie incluși în activitățile cercetășești.

Scopul evenimentului este să ofere structura și sprijinul necesar pentru organizațiile cercetășești din Europa, astfel încât acestea să poată introduce dezvoltarea spirituală deschisă în curricula lor, indiferent de confesiunea sau credințele personale ale cercetașilor.

Profilul participanților: Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani si, preferabil, să fie deja implicați la nivel național. Limba de lucru a evenimentului este limba engleză, astfel că participanții trebuie să o cunoască la nivel mediu/avansat.

Costuri: Cazarea se va face la Auberge de Jeunesse Génération Europe, Rue de l’Eléphant 4, în Bruxelles, Belgia.    

Link: (http://www.lesaubergesdejeunesse.be/en_US/website/action/hotel?id=1)

Deoarece evenimentul este sprijinit de către Consiliul Europei – European Youth Foundation, cazarea, mesele și costurile de transport vor fi asigurate în totalitate pentru perioada 9 iunie – 11 iunie 2017, pentru o persoana din organizatie. 

Pentru acest eveniment se plătește doar contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 20 mai 2017. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de motivaţia de a participa la eveniment, dar și de vechimea şi implicarea în organizaţie,. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestor evenimente se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.