[APEL ÎNCHIS] 13th World Scout Youth Forum & 41st World Scout Conference, 7-18 august 2017, Azerbaidjan, DL: 31 mai

Nume proiect: 13th World Scout Youth Forum & 41st World Scout Conference

Perioada: 7-10 august 2017 & 14-18 august 2017

Locația: Gabala, Azerbaidjan & Baku, Azerbaidjan

Cine poate participa: seniori și lideri (18-26 ani), implicați la nivel național

Despre eveniment: O dată la trei ani au loc cele mai importante evenimente din cadrul Organizației Mondiale a Mișcării Scout (WOSM/OMMS): Conferința Mondială Scout și Forumul Mondial al Tinerilor Cercetași. Este momentul în care se iau cele mai importante decizii pentru viitorul mișcării cercetășești

World Scout Youth Forum – Forumul Mondial al Tinerilor Cercetași – este un eveniment ce sprijină dezvoltarea tinerilor prin participare și parteneriat. Scopul său este de a inspira și de a oferi încredere persoanelor tinere, ajutându-le să își consolideze capacitățile de a lua și își asuma decizii.

Motto-ul Forumului este:„Dream…Believe…Act” – „Viseaza…Crede…Acționează”

Conferința Mondială Scout reprezintă corpul legislativ al Organizației Mondiale, fiind o adunare generală a cercetașilor din întreaga lume și compusă din membri ai tuturor organizațiilor/asociațiilor de cercetași ce fac parte din WOSM. Funcția sa este de a formula politicile generale ale Organizației Mondiale, de a stabili și implementa acțiunile necesare pentru a atinge obiectivele WOSM.  

În cadrul celor 5 zile ale Conferinței, mai mult de 1000 de persoane se vor aduna în Baku pentru a analiza progresul parcurs în ultimii trei ani, a face schimb de experiență, a celebra succesul, socializa și, mai ales, pentru a lua decizii extrem de importante ce vor modela viitorul Organizației Mondiale a Mișcării Scout.

Motto: „Together for a positive change” – „Împreună pentru o schimbare pozitivă”

Profilul participanților: Sunt eligibile persoanele născute între 7 august 1991 și 7 august 1999, cu foarte bune cunoștințe de limba engleză și implicate la nivel național în cadrul ONCR.

Costuri: Pentru Forum, participanții vor fi cazați la Hotelul Qafqaz Resort, situat în inima Munților din Marele Caucaz. Sunt așteptați să ajungă în data de 6 și să plece pe 11 august. Între 12 și 19 august vor fi în Baku, pentru Conferința Mondială.

Taxa de participare pentru cele două evenimente este de 732 USD.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 31 mai 2017. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea şi implicarea în organizaţie, dar și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestor evenimente se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.