[APEL ÎNCHIS] CMT ROVERWAY 2018 – 23 iulie – 2 august 2018, Olanda; DL: 30 mai

Nume proiect: Roverway 2018 – Opposites Attract

Perioada: 23 iulie – 2 august 2018

Locația: International Scout Center Zeewolde

(https://scoutinglandgoed.scouting.nl/english), Olanda

Cine poate participa: lideri și seniori (cu vârsta minimă de 18 ani)

Despre eveniment: Roverway este un eveniment internațional adresat seniorilor (16-22 ani), cu un program educațional complex și focus asupra progresului personal al membrilor acestei ramuri de vârstă. Evenimentul creează cadrul ideal în care seniorii pot face schimb de experiență, cunoștințe și idei, schimb încurajat prin cele trei obiective educaționale ale proiectului, centrate pe societate și pe schimbul intercultural.

Anul trecut a avut loc în Franța și a adunat aproximativ 5000 de participanți. Ediția din 2018 se va desfășura în Olanda, participanții pornind, alături de patrulă, într-o rută prin Olanda – fiecare rută având o anumită temă. Toate rutele vor duce la Zeewolde, campul central și o regiune aflată cândva sub nivelul mării.

Căutăm membrii Echipei de Management a Contingentului, care, alături de Șeful de Contingent, să administreze și sprijine Contingentul Cercetașilor României la Roverway 2018.

Atribuțiile și rolurile membrilor Echipei de Management a Contingentului:

COMUNICARE – pentru membrii Contingentului, dar și pentru cei care nu fac parte din acesta; înainte, în timpul și la finalul evenimentului. Atribuții:

-Identificarea diferitelor informații și cerințe pentru participanți, lideri de patrulă, IST

-Diseminarea informațiilor despre eveniment și Contingent în cadrul ONCR

-Găsirea unor metode inovative de a promova evenimentul, cu scopul de a recruta membri ai Contingentului;

-Designul grafic al kitului de contingent, în colaborare cu toți membrii staffului și participanții

LOGISTICĂ&ADMINISTRATIV – această persoană trebuie să fie foarte organizată, un planificator capabil, cu fler pentru logistică și operațiuni. Atribuții:

-Comandarea, testarea și distribuirea kitului de Contingent, în colaborare cu Scout Shopul, membrii staffului și participanții, pentru a se asigura că produsele sunt de calitate și costurile se încadrează în buget;

-Coordonează logistica pentru Contingent, pe perioada organizării și desfășurării evenimentului (transport Contingent și materiale);

SUPORT PENTRU LIDERI ȘI IST – această persoană trebuie să aibă experiența livrării de traininguri/stagii de formare, alături de abilitatea de a îndruma și inspira tinerii, echipându-i cu abilitățile pentru viață necesare pentru a fi un lider de patrulă sau IST. Atribuții:

-Co-coordonarea și sprijinirea liderilor de patrulă și a membrilor IST, alături de Echipa de Management a Contingentului;

-Livrarea unui training și program de sprijin pentru liderii de patrulă ai Contingentului înainte de plecarea spre eveniment;

-Se asigură că IST sunt informați la zi, înainte, în timpul și după eveniment;

-Are grijă ca membrii IST să se simtă parte a Contingentului;

-Oferă suport liderilor de patrulă și membrilor IST în timpul evenimentului;

Profilul participanţilor: Trebuie să aibă vârsta minimă de 18 de ani. Limba de lucru a evenimentului va fi engleza, astfel că participanții trebuie să o vorbească cel puțin la nivel mediu.

Costuri: Taxa pentru CMT și IST este de 290 euro și include trei mese pe zi, costul activităților și locul de campare pe toată durata evenimentului.

Mai multe despre rolul și atribuțiile membrilor Echipei de Coordonare a Contingentului se regăsesc aici, alături de formularul necesar pentru a aplica pe această poziție.Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul până pe 30 mai 2017.

În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.