Parteneriat – Asociația Naționala a Scouților din Moldova

Adunarea Generală a ONCR derulată în 1-2 aprilie la Cristian a oferit un context potrivit de redeschidere a dialogului și a proiectelor comune între Cercetașii României și Asociația Naționala a Scouților din Moldova.

O delegație formată din 6 persoane a răspuns invitației noastre și a fost alături de noi pe parcursul derulării procesului democratic din cadrul Adunării Generale, dar și la seara cercetășească organizată în locul în care se va desfășura Jamboreea Națională – RoJAM 2. 0 17:
Vasile Godoroja – Președinte
Natalia Covalciuc-Zmuncilă – Coordonator Programul de Tineret
Irina Roșca – Comisar Internațional
Vitalie Iacubițchii – Membru în Consiliul Național
Elena Panaguță – Lider cercetaș
Andrei Postu – Lider cercetaș

Preocupările comune ale celor două organizații sunt creșterea impactului activităților cercetășești în comunitățile în care suntem activi și relevanța programului educativ ca răspuns la nevoile tinerilor din societatea de astăzi.

 În acest sens, ne propunem ca parteneriatul cu ANSM să vizeze următoarele puncte:

  • Suport în revizuirea programului pedagogic livrat de ANSM;
  • Implementarea Festivalului Luminii în Moldova;
  • Participarea ANSM la RoJAM 2.0 17, respectiv participarea ONCR la Jamboreea Națională a ANSM.

    În perioada 5-6 mai 2017, Organizația Națională Cercetașii României a fost alături de Asociația Naționala a Scouților din Moldova la întâlnirea de lucru pentru revizuirea pedagogiei cercetășesti aplicată de ei.

Din partea ONCR a participat liderul cercetaș Elena Lupoaea-Petrea, activă în cadrul filialei Orizont Broșov și membru al Echipei Naționale de Formare, care a împărtăşit experienţa sa în procesul de revizuire al pedagogiei cercetășești implementat în Republica Moldova.

Urmează ca cele două organizații să fie gazdă și, totodată, invitat pentru evenimentele ce vor avea loc în această vară: a V-a Jamboree Națională ANSM (22-30 iulie 2017, în apropierea s. Călinești, raionul Fălești, Republica Moldova), respectiv, RoJAM 2. 0 17 (4-15 august 2017, loc. Cristian, jud. Brașov, România).

Ne-am bucurat să răspundem afirmativ frumoasei colaborări dintre cele 2 organizații cercetășesti și vom continua să ne susţinem pentru a aduce un plus de calitate în programele educative de dezvoltare a copiilor si tinerilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.