[APEL ÎNCHIS] Formare de formatori – Mainstreaming Diversity and Inclusion, 13-16 iulie 2017, Bosnia și Herzegovina [DL 19 iunie 2017]

Nume proiect: Formare de formatori – Mainstreaming Diversity and Inclusion
Locația: Bosnia și Herzegovina
Perioada: 13-16 iulie 2017
Cine poate participa: 5 seniori și lideri (18-35 ani)

Despre proiect:
ONCR este partener în cadrul proiectului Mainstreaming Diversity and Inclusion, alături de organizațiile de cercetași din Bosnia și Herzegovina, Belgia, Croatia, Luxemburg, Macedonia, Montenegro și Serbia .

Scopul proiectului este de a integra și dezvolta activități de diversitatea și incluziune sociala în cadrul celor 6 organizații balcanice, folosind ca model bunele practici ale certceașilor din Belgia și Luxemburg.

Această colaborare a apărut în urma campaniei “Scouting Without Barriers”, implementată de Regiunea Europeană în ultimul trimestru. Organizațiile partenere dorind să continue dezvoltarea acestei direcții, fiind recunoscută nevoia  de a fi mai deschise, inclusive și de a oferi un mediu sigur tuturor.

Prima activitate a proiectului este cursul de formare de formatori privind diversitatea și incluziunea socială, curs care va oferi oportunitatea formatorilor să formeze la rândul lor lideri  cercetași pentru a dezvolta activități de diversitate și incluziune socială în Centrele Locale.

Obiective:
– formarea a 5 formatori din fiecare organizație pe subiectul diversitate și incluziune sociala
– dezvoltarea capacității formatorilor de a pregăti lideri cercetași să desfășoare activități în domeniul diversității și incluziunii sociale
– creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește diversitatea și incluziunea sociala

Profilul participanților:
– formator sau lider/ senior cu potențial de formator
– abilități de comunicare în limba engleză
– interesat de subiectul diversitate și incluziune sociala
– doritor să dezvolte această arie în cadrul organizației

Costuri:  taxa de participare este de 10€ si reprezintă contribuția pentru Departamentul International, celelate cheltuieli fiind acoperite de către proiect. Transportul va fi decontat dupa eveniment.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 19 iunie 2017. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de motivaţia de a participa la eveniment, dar şi de implicarea în organizaţie. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestor evenimente se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.