[APEL ÎNCHIS]Roverway 2018: 23 iulie – 2 august 2018, Olanda – DL: 20 aprilie 2018

Nume proiect: Roverway 2018 – Opposites Attract

Perioada: 23 iulie – 2 august 2018

Locația: International Scout Center Zeewolde

(https://scoutinglandgoed.scouting.nl/english), Olanda

Cine poate participa: eXploratori și seniori (16-22 ani)

Despre eveniment: Roverway este un eveniment internațional adresat seniorilor europeni (16-22 ani), cu un program educațional complex și focus asupra progresului personal al membrilor acestei ramuri de vârstă. Evenimentul creează cadrul ideal în care seniorii pot face schimb de experiență, cunoștințe și idei, schimb încurajat prin cele trei obiective educaționale ale proiectului, centrate pe societate și pe schimbul intercultural.

Anul trecut a avut loc în Franța și a adunat aproximativ 5000 de participanți. Ediția din 2018 se va desfășura în Olanda, participanții pornind, alături de patrulă, într-o rută prin Olanda – fiecare rută având o anumită temă. Toate rutele vor duce la Zeewolde, campul central și o regiune aflată cândva sub nivelul mării.

Roverway 2018 va fi cu atât mai special cu cât va coincinde cu centenarul programelor pentru seniori în plan mondial.

Evenimentul se va deschide pe plaja din Haga, cu o festivitate speicifică locului. De acolo, participanții – împreună cu patrulele lor – vor porni în rute separate. Iată câteva exemple de rute pe care vei avea oportunitatea să mergi dacă vei alege să participi la Roverway 2018:

 • Energy Valley în nordul Olandei, specializată în industria energetică
 • Food Valley aproape de orașul universitar Wageningen, specializată în producerea de hrană și agrobusiness
 • International justice and peace, aproape de Haga
 • Marine ecology Valley, în sud-vestul Olandei
 • Innovation Valley, în regiunea urbană din Eindhoven

Fiind un eveniment aparte, acesta oferă ocazia de a campa în cadrul rutelor:

 • pe un acoperiș
 • pe o barcă
 • pe plajă
 • într-o așezare construită în secolul al XVII-lea
 • într-o cetate
 • în Amsterdam

Ziua a șaptea va fi dedicată ajungerii în campul central – Zeewolde. De aici, participanții vor avea parte de workshopuri, Roverway Academy, lecții de navigare și multe activități interesante.

Profilul participanţilor: Trebuie să aibă vârsta minimă de 16 de ani la momentul deschiderii evenimentului și să nu fi împlinit 23 până la data de 23 iulie 2018. Limba de lucru a evenimentului va fi engleza, astfel că participanții trebuie să o vorbească cel puțin la nivel mediu.

Costuri: Taxa de participare este de 360 euro și include costurile a 10 zile de activități și a trei mese pe zi. Cu toate acestea, obiectivul contingentului nostru este de a reduce costurile de participare pentru toți membrii prin fundraising.

Taxa se va achita în tranșe până la data de 30 aprilie 2018.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 20 aprilie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.