[APEL ÎNCHIS] MedJam18: 1-8 august 2018, Malta – DL: 16 martie 2018

Nume proiect: MedJam18: Mediterranean Jamboree 2018

Perioada: 1 – 8 august 2018

Locația: Ghajn Tuffieha National Campsite

(http://campsite.scoutkeeper.net/), Malta

Cine poate participa: temerari si eXploratori (11-16 ani)

Site oficial: http://medjam18.org.mt/

Despre eveniment: Asociatiile de Cercetasi si Ghide din Malta vor organiza prima Jamboree Mediteraneana in vara anului 2018. Evenimentul este deschis pentru cercetasi si ghide cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani, propunandu-si sa aduca impreuna 2000 de tineri din toate colturile lumii. Participantii vor fi impartiti in comunitati, alaturi de care lucra pentru a descoperi cultura si traditiile din centrul Mediteranei.

MedJam18 se focuseaza pe dezvoltarea personala a participantilor, dorind sa creeze un cadru propice schimbului intercultural, de idei si experienta. Schimbul va reprezenta o punte intre diversele culturi, acesta fiind cadrul simbolic al Jamboreei – “Meeting at the Crossroads/Bridging Cultures”.

Profilul participanţilor: Acestia trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 11 si 16 ani si sa cunoasca limba engleza, care va fi limba de lucru a evenimentului. Liderii trebuie sa aiba varsta minima de 19 ani.

IST – International Service Team – trebuie sa aiba minim 18 ani. Vor lucra in echipe pentru a asigura buna desfasurare a Jamborei, insa vor avea parte si de un program pentru socializare si activitati.

Costuri: Taxa este de 240 EUR pentru participanti, iar pentru lideri, IST si Sef de Contingent de 200 EUR. Acestora se adauga o taxa de 10 EUR pentru Departamentul International. Sunt acoperite costurile meselor, activitatilor, locului de campat si transportului pe perioada evenimentului. Masa va fi gatita de catre participanti, organizati in patrule mixte.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 1 martie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.