[APEL ÎNCHIS]Roverway 2018: Rover Representatives Weekend: 6-8 octombrie 2017, Olanda – DL: 15 septembrie 2017

Nume proiect: Roverway 2018: Rover Representatives Weekend

Perioada: 6-8 octombrie 2017

Locația: Delft, Olanda

Cine poate participa: 2 seniori (cu vârsta cuprinsă între 18 și 22 ani, aceasta fiind limita superioară acceptată de către organizatori pentru participanți)

Site oficial: https://www.roverway2018.nl/en/

Despre eveniment: Roverway este un eveniment internațional adresat seniorilor europeni (16-22 ani), cu un program educațional complex și focus asupra progresului personal al membrilor acestei ramuri de vârstă. Evenimentul creează cadrul ideal în care seniorii pot face schimb de experiență, cunoștințe și idei, schimb încurajat prin cele trei obiective educaționale ale proiectului, centrate pe societate și pe schimbul intercultural.

Anul trecut a avut loc în Franța și a adunat aproximativ 5000 de participanți. Ediția din 2018 se va desfășura în Olanda, participanții pornind, alături de patrulă, într-o rută prin Olanda – fiecare rută având o anumită temă. Toate rutele vor duce la Zeewolde, campul central și o regiune aflată cândva sub nivelul mării. Însă acest eveniment este unul realizat de tineri pentru tineri, astfel că succesul său este garantat de contribuția acestora. Persoanele cu rol cheie, intermediari între Șeful de Contingent, echipa de organizare și participanți se numesc Rover Representatives (RoverReps).

Ce înseamnă și ce atribuții ai ca RoverRep:

Ceea ce transformă cu adevărat Roverway într-un eveniment unic este faptul că adună în același loc cercetași din toată lumea, care vin să cunoască persoane noi și să creeze noi conexiuni. Dar cum poate Roverway să devină și mai atractiv? Cum putem atrage cât mai mulți participanți în cadrul contingentului nostru? Ce activități nu ar trebui să lipsească din program? Roverway poate să fie un succes doar cu ajutorul unor tineri implicați și activi, gata să ofere feedback și să își aducă propria contribuție.

RoverReps devin comisia de experți, pe care organizatorii o consultă atunci când au întrebări pentru că vor ca Roverway să fie exact ceea ce își imaginează o persoană tânără. Rolul lor este de a lucra împreună cu echipa de organizare pentru a se asigura că activitățile pregătite sunt interesante, relevante și de actualitate pentru participanții din propria țară. Este o ocazie extraordinară de dezvoltare și acumulare de noi abilități, crescând rețeaua internațională de prieteni și aducând o contribuție reală conturării programului unui eveniment la scară largă.

Pe scurt, un RoverRep este:

  • un membru al contingentului
  • interesat de organizarea din spatele unui eveniment cercetășesc
  • doritor să își consolideze capacitățile organizatorice
  • gata de o nouă provocare, unde nu este doar participant, ci și parte a echipei de organizare
  • entuziasmat față de oportunitatea de a interveni într-o discuție și de-ași împărtăși opinia
  • bun cunoscător al limbii engleze (cunoașterea limbii franceze reprezintă un plus)

Beneficii pentru Rover Representatives:

  • conturarea unei perspective asupra organizării unui eveniment internațional
  • dezvoltarea abilităților organizatorice
  • extinderea rețelei internaționale de prieteni
  • Discover the value of your own and youth in general, voice of the future.
  • aducerea experienței în cadrul organizației noastre

RoverReps vor trebui să ia parte la conferințe online și pe forumuri în lunile premergătoare evenimentului. De asemenea, pot fi rugați să ia parte la ceremonii sau activități specifice pe durata Roverway 2018.

Costuri: Taxa de participare pentru acest weekend este de 115 euro și include trei mese pe zi (începând cu cina în data de 6 octombrie și terminând cu prânzul în data de 8 octombrie), cazarea și costul activităților (indoor, outdoor și sociale). Acestei taxe se adaugă suma de 10 euro pentru Departamentul Internațional.

Transportul trebuie organizat spre aeroportul Amsterdam Schiphol, de unde participanții vor fi preluați de către organizatori.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15 septembrie 2017. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.