[APEL ÎNCHIS] Apel Șef Contingent: European Jamboree 2020, 27 iulie – 6 august 2020, Gdansk, Polonia [DDL: 27 octombrie 2019]

Nume proiect: European Jamboree 2020

Perioada: 27 iulie – 6 august 2020

Locația: Gdansk, Polonia

Cine poate participa: Lideri (cu vârsta minimă de 21 ani)

Profilul, responsabilitățile și rolul Șefului de contingent se regăsesc în josul paginii, la secțiunea Rolul Șefului de contingent.

Despre eveniment: Evenimentul adună tinerii din toată Europa pentru a celebra Valorile Cercetășiei, pentru a se întâlni și pentru a învăța unii de la alții. Sub motto-ul ”ACT”, se consideră că fiecare cercetaș deține potențialul de a deveni un pol al schimbării în societate.

Jamboreea își propune ca prin interACTiune, cercetașii din diferite culturi și țări să se aventureze în activități, să participe la workshopuri și inițieze discuții care să le deschidă perspectiva asupra lumii, identificând metodele prin care pot ajuta comunitatea și abilitățile necesare pentru a realiza acest lucru.

Rolul Șefului de contingent

Profil general: Trebuie să aibă vârsta minimă de 21 de ani și să fi participat în proiecte internaționale. Limba de lucru a evenimentului va fi engleza, astfel că Șeful de contingent trebuie să o cunoască la nivel mediu sau avansat.

Scop: Șeful de contingent va avea responsabilitatea de a livra această experiență internațională tinerilor cercetași cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, care vor alcătui contingentul ONCR la Jamboreea Europeană 2020.

Numit de către: Comisarul Internațional, în urma unei Decizii de Consiliu Director.

Responsabil în fața: Comisarului Internațional și a Directorului Executiv.

Responsabil pentru: Echipa de Management a Contingentului (CMT) și membrii contingentului, inclusiv IST.

Cum aplici:

Detalii privind rolul și atribuțiile Șefului de Contingent se regăsesc aici, alături de formularul necesar pentru a aplica pe această poziție.

Etape cheie:

  1. Aplică până la data de 27 octombrie 2019. Ai grijă să specifici care sunt competențele și abilitățile care te recomandă pentru acest rol, dar și experiențele similare de care ai avut parte până în prezent;
  2. Verifică-ți e-mailul după această dată, pentru a afla dacă ai fost sau nu selectat. Dacă da, felicitări, urmează interviul alături de Comisarul Internațional și membrii echipei Departamentului Internațional;
  3. Cunoaște Echipa de Management a Contingentului și recrutează membri adiționali pentru a lucra și promovarea alături de aceștia evenimentul în cadrul organizației;
  4. Finalizează componența contingentului, obține validarea Consiliului Director pentru aceasta și participă la Jamboreea Europeană 2020.

Din momentul în care un cercetaș este numit Șef de contingent pentru un eveniment internațional, va avea parte de sprijin constant din partea unui membru al echipei Departamentului Internațional. Împreună cu acesta/aceasta, Șeful de contingent va construi și propune un buget și un plan de acțiune, care vor fi validate de către Comisarul Internațional și Directorul Executiv.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 27 octombrie 2019. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minimum trei ani), de motivaţia de a participa la eveniment și de criteriile de selecție a voluntarilor adoptate de către Consiliul Director. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.