[APEL REDESCHIS] Jamboreea Europeană 2020: 27 iulie – 8 august 2020, Gdansk, Polonia

Nume proiect: Jamboreea Europeană 2020: European Jamboree 2020 – “Be the spark and… ACT”

Șef Contingent: Alexandru Grigore
Echipa de management a Contingentului (CMT): Ana Vătău, David Bucur, Beatrice Breazu
Perioada: 27 iulie – 8 august 2020

Locația: Insula Sobieszewo în orașul Gdansk, Polonia, este situată în nordul țării, pe coasta Mării Baltice. Orașul Gdansk are o istorie de mai bine de 1000 de ani, a cărui identitate a fost influențată de diferite culturi, religii și evenimente istorice de-a lungul secolelor.

Cine poate participa: temerari și eXploratori cu vârste cuprinse între 13-18 ani (cercetași născuți între 27 iulie 2002 și nu mai târziu de 26 octombrie 2006)

Despre eveniment: De la ultimul Eurojam din 2005, nu a mai avut loc nicio Jamboree Europeană. Din fericire, aceasta se întoarce pentru a aduna tinerii din toată Europa în Gdansk, Polonia, pentru a trăi valorile cercetășești, pentru a întări comunitatea internațională și pentru a facilita oportunitatea tinerilor europeni de a se întâlni și învăța unii de la alții. Evenimentul este destinat cercetașilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani la data evenimentului, iar cei care au peste 18 ani sunt încurajați să participe ca IST (International Scout Team).

După o pauză de 15 ani, Polonia e pregătită să ofere participanților o Jamboree Europeană cu un concept și un program educative, bazate pe ideea de “Be the Spark and…ACT”.

În cadrul evenimentului, alături de programul principal evenimente, participanții vor avea parte și de:

   • Skills for life
   • Sailing and canoeing
   • Scout and Guide techniques
   • Beach, sport and fun
   • Global goals
   • Descover Gdansk
   • Comunity service and Explore the region( 2 day hike)
   • European Harbour (Contingent tents and activities, Spiritual development, Arena events, Free time activities, Foodhouses)
  • International day

Adițional, va exista un program special dezvoltat pentru IST.

Profilul participanţilor: Trebuie să aibă vârsta minimă de 14 de ani la momentul deschiderii evenimentului și să nu fi împlinit 18 până la data de 26 iulie 2020. Limba de lucru a evenimentului va fi engleza, astfel că participanții trebuie să o cunoască cel puțin la nivel mediu.

Înscrierea: 

ACEASTA VA FI REALIZATĂ DOAR PE PATRULE DE CĂTRE LIDERUL ÎNSOȚITOR (9 participanți+1 lider sau 8 participanți+2 lideri în cazul în care un participant are nevoie de îngrijire specială), prin intermediul acestui formular.

Costuri: Contribuția de participare este de 330 euro și include costurile a 12 zile de activități și a trei mese pe zi. Cuantumul contribuției este aceeași atât pentru participanți, cât și pentru lideri. Cu toate acestea, obiectivul contingentului nostru este de a reduce costurile de participare pentru toți membrii prin activități de fundraising.

Contribuția se va achita în trei tranșe, după cum urmează:

 1. Prima tranșă: 15% – DDL: 22 februarie 2019 (nu se returnează!)
 2. A doua tranșă: 45% – DDL: 31 august 2019
 3. A treia tranșă: 40% – DDL: 29 februarie 2020

Plata contribuției de participare (pentru participanți și lideri) se face pe centru local, în RON,  în următorul cont:

Organizația Națională Cercetașii României
IBAN RO11BTRLRONCRT0332281204
Descriere plată: contribuție participare eurojam2020 tranșa I,transa II, transa III (după caz) – nume CL – număr persoane.

Atenție!!! 
Contribuția totală pentru acest eveniment va fi de aproximativ 500 euro și include: contribuția de participare la eveniment (330 euro), transport dus-întors organizat la nivel național, contribuția de 10 euro pentru Departamentului Internațional (detalii aici) și contribuția pentru managementul contingentului (organizare cort național, materiale de contingent, cheltuieli administrative, buget pentru situații de urgență,întâlniri ale Echipei de Management a Contingentului (CMT) etc.)

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 22 februarie 2019. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Puteți urmări pregătirile pentru Jambooree și pe pagina oficială de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.