STAFF la KISC: VARĂ 2018

Au trecut deja două săptămâni de când m-am întors din cel mai frumos și special loc de pe pământ: Kandersteg International Scout Center.

 A fost un proces lung de aplicare și zilele treceau și nu mai primeam un răspuns. În momentul când am aflat că voi face parte din familia de Pinkies, alături de alți 39 Short Term Staff, nu a existat zi în care să nu mă gândesc ce o să fac acolo sau în care să nu mă pregătesc pentru aventura ce urma. Ne-am organizat cu luni înainte creând grupuri pe facebook și snappchat, și chiar un playlist comun. A fost foarte amuzant acum, la final de sezon, să povestim despre etapa de început când ne-am creat o primă impresie despre fiecare pe baza profilului de facebook. 

 Lunile de lungă așteptare au trecut în cele din urmă și pe 8 iunie am călcat pentru prima dată în centru. Și acum îmi aduc aminte când am ajuns în camera Boy Scouts of America și majoritatea fetelor dormeau, iar dimineața toată lumea era liniștită și nu prea vorbeam între noi.  Dar cum altfel să îi cunoști și descoperi pe fiecare pinkie dacă nu în cele două săptămâni de training intens. Eram toți Short Term Staff așa speriați că nu ne vom descurca, dar în același timp eram pregătiți să începem cu adevărat munca. 

 O zi foarte tensionată a fost cea în care am aflat din ce echipă vom face parte pentru restul sezonului. Nu pot exprima energia pozitivă transmisă de o singură foaie A4 pe care scria că am fost aleasă să fac parte din CAMPSITE TEAM. Toți din echipa Campsite eram atât de diferiți și foarte curioși cum ne vom înțelege. Curățatul dușurilor și toaletelor împreună, reciclarea, tăiatul lemnelor, reparațiile și chiar după amiezile în care ne relaxam împreună asteptând ora cinei, toate acestea ne-au făcut să devenim cea mai frumoasă și unită echipă a sezonului, și nu afirm doar eu asta. 


 Râsetele, abundența de emoții, aventurile, adrenaliana pură, prieteniile legate, voluntariatul și, bineînțeles, cercetășia sunt doar câteva cuvinte care pot descrie vara aceasta. Chiar dacă numai vizitezi centrul pentru câteva zile sau vrei să fii voluntar pentru trei luni (sau chiar ani), acest loc devine mai multe decât un centru scout între frumoșii Alpi- devine o a doua casă.

 Am fost cu adevarat în largul meu și unul din lucrurile importante pe care le-am învățat la KISC (și lista este lungă) este că fiecare secundă trăită trebuie folosită pentru a învăța un dans nou, pentru a merge la piscină în 30 de minute sau doar pentru a avea o seară între fete cu clătite.

 Trezindu-mă timp de 3 luni la KISC înconjurată de oportunități, prieteni și cercetășie, am învățat cum să fac mai mult decât să exist.

                                                             Ana Iulia Vătău – Cabana Scout București  

2 Replies to “STAFF la KISC: VARĂ 2018”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.