[APEL ÎNCHIS] CMT a 24-a Jamboree Mondială Scout, West Virginia, SUA, 22 iulie – 2 august 2019. DDL: 15 octombrie 2018

Nume proiect: 24th World Scout Jamboree – Unlock a New World

Perioada: 22 iulie – 2 august 2019

Locația: Summit Bechtel Family National Scout Reserve – West Virginia, SUA

Site oficial: www.2019wsj.org

Despre eveniment:

Jamboreea Mondială este cel mai important eveniment cercetășesc susținut de Organizația Mondială a Mișcării Scout. Ediția din anul 2019 este co-organizată în premieră de 3 state din America de Nord (Mexic, Statele Unite și Canada) și va aduna la un loc peste 45.000 de cercetașii din întreaga lume, care timp de 12 zile vor sărbători cercetășia în toate aspectele ei și în plinătatea metodei scout.

Jamboreea mondială este o experiență unică prin impactul său multicultural și propune un standard de activități superior campurilor locale sau Jamboreelor Naționale. Este locul ideal pentru a cultiva diversitatea, respectul valorilor personale, spirituale și sociale, prietenia, spiritul aventură și implicarea în comunitate.

Participând la o Jamboree Mondială, ai ocazia să conștientizezi dimensiunea mondială a mișcării cercetășești, să te regăseşti în misiunea și viziunea cercetășiei și să îți defineşti propriul sistem de valori, pentru a putea contribui la crearea unei lumi mai bune.

Organizarea și coordonarea contingentului pentru Jamboreea Mondială reprezintă o responsabilitate importantă. În funcție de dimensiunea contingentului, fiecare organizație selectează o Echipă de Management a Contingentului (CMT – Contingent Management Team)  format dintr-un număr adecvat de voluntari adulți cu experiență corespunzătoare acestui nivel de participare. Aceștia vor acorda asistență membrilor contingentului înainte, în timpul și după încheierea evenimentului.

DE REŢINUT:

1. CMT este format din voluntari adulți cu vârsta de minim 21 de ani și care au cunoștințe și experiență în domenii precum:

  • management financiar
  • deplasări internaționale
  • asistență pentru tineri
  • cercetășie la nivel internațional

2. CMT este locul adecvat pentru dezvoltarea abilităților următoarei generații de lideri.

3. Membrii CMT vor campa în locația jamboreei, în zona adulților.

  • Liderii însoțitori și membrii IST care au fost deja selectați pot aplica pentru o poziție în CMT. Doar în cazul în care vor fi selectați, poziția pentru care au aplicat inițial va fi vacantată.

4. CMT-ul contingentului României la Jamboreea Mondială 2019 va fi format din 4 persoane, inclusiv Șeful de Contingent. Pentru acest eveniment, Șeful de Contingent este Adrian Popescu (Cabana Scout, București).

Seniorii şi liderii cercetaşi interesaţi să aplice pentru această poziţie sunt rugaţi să completeze aplicaţia până la data de 15 octombrie 2018.

Pot face parte din CMT la Jamboreea Mondială membrii Organizației Naționale ”Cercetașii României” care îndeplinesc următoarele condiții:

– au cotizația plătită la zi;

– sunt cercetași activi în cadrul unui Centrul Local, cel puțin în ultimele 6 luni;

– au vechime în ONCR de minim un an;

– au vârsta de minim 21 de ani

– vorbesc limba engleza – nivel mediu  (pe parcursul procesului de selecție va avea loc o discuție, în engleză, cu fiecare participant);

– fac parte din Centrele Locale legal înfiinţate;

– au participat la cel puțin un camp național şi un camp internațional;

– poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej)

Costurile de participare acoperă taxa de eveniment, transportul și reprezentarea / promovarea și se împart după cum urmează:

TAXA DE PARTICIPARE

– 650 USD

TRANSPORT

Aeroportul cel mai apropiat aeroport de locația Jamboreei este Charleston. Costul zborului dus-întors este de aproximativ 1.400 USD.

COSTURI SUPLIMENTARE:

Pentru întâlnirile premergătoare și materialele de contingent: 150 USD

După încheierea înscrierilor și până la plecarea către locația evenimentului, vor avea loc întâlniri de pregătire ale contingentului, la date care vor fi anunțate din timp.

Bani de buzunar, în funcție de posibilități, recomandăm sume între 50 și 400 USD

TOTAL COSTURI DE PARTICIPARE:

2.200 USD, bani care acoperă:

– Transport

– Masa

– Campare

– Program

– Materiale de contingent (reprezentare: ecuson, tricou, eșarfă; promovare: pliante, suveniruri, alimente specific românești)

 

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15 octombrie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minim 2 ani), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro sau wsj@scout.ro

 

One Reply to “[APEL ÎNCHIS] CMT a 24-a Jamboree Mondială Scout, West Virginia, SUA, 22 iulie – 2 august 2019. DDL: 15 octombrie 2018”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.