[Eveniment Anulat] IST – Jamboreea Europeană 2021: 2-13 august 2021, Gdansk, Polonia – DL: 30 noiembrie 2020

Ca urmare a reprogramării Jamboreei Europene în anul 2021, redeschidem apelul pentru recrutarea de voluntari IST. Alătură-te și tu celui mai mare contingent al organizației noastre la un eveniment internațional!

Nume proiect: Jamboreea Europeană 2020: European Jamboree 2020 – “Be the Spark and… ACT”
Perioada: 2-13 august 2021
Locația: Insula Sobieszewo în orașul Gdansk, Polonia

Apelul se adresează exploratorilor, liderilor și seniorilor născuți înainte de 27 iulie 2002, dornici să contribuie la organizarea Jamboreei Europene din 2020 ca parte a Echipei Internaționale de Organizare (IST – International Service Team).

Poziții deschise: nelimitat, cu mențiunea că vor exista două categorii de IST – cea dedicată diferitelor arii din Jamboree și o altă categorie pre-arondată contingentului (echipei cortului național).

Detalii despre eveniment:

De la ultimul EuroJam din 2005, nu a mai avut loc nicio Jamboree Europeană. Din fericire, aceasta se întoarce pentru a aduna tinerii din toată Europa în Gdansk, Polonia, pentru a trăi valorile cercetășești, pentru a întări comunitatea internațională și pentru a facilita oportunitatea tinerilor europeni de a se întâlni și învăța unii de la alții. Evenimentul este destinat cercetașilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani la data evenimentului, iar cei care au peste 18 ani sunt încurajați să participe ca IST (International Service Team).

După o pauză de 15 ani, Polonia e pregătită să ofere participanților o Jamboree Europeană cu un program educativ bazat pe ideea de “Be the Spark and…ACT”. Mai multe despre programul inovativ găsești aici.

Se afișează documentul IMG_20180811_180613.jpg
IST din România în Jamboreea Națională din Polonia

Program special dezvoltat pentru IST și CMT:

Experiența IST va fi alcătuită din:

1. Îndatoriri – Un membru IST trebuie să fie pregătit să îndeplinească orice sarcină pentru ca Jamboreea să se desfășoare cu succes. În formularul pe care trebuie să îl completezi după selecția națională, vei menționa abilitățile și aptitudinile tale, iar în baza acestora vei fi repartizat unei categorii.

2. Timp liber* – Experiența IST va oferi multe prilejuri de distracție, dar și oportunități dedicate dezvoltării tale personale. O parte integrată vor fi activitățile create exclusiv pentru membrii IST. Ele sunt împărțite în cinci mari categorii:

  • Dezvoltare fizică (yoga dimineața sau zumba de seară, activități de fitness și alte sporturi, precum și o dietă sănătoasă);
  • Dezvoltare intelectuală (ateliere în care membrii IST vor avea șansa să își dezvolte creativitatea și noi aptitudini);
  • Dezvoltare afectivă/emoțională (zone amenajate special pentru interacțiunea dintre membri, precum chill-out zones, cafenele și FoodHouse);
  • Dezvoltare socială (petreceri și alte activități culturale);
  • Dezvoltare spirituală (activități bazate pe descoperirea credințelor și obiceiurile altor culturi).

*Pentru bunul mers al activităților din timpul liber, membrii IST sunt încurajați să contribuie la organizarea diverselor activități, atât pentru a împărtășii experiențe personale cât și pentru a învăța unii de la alții. De asemenea, vor avea ocazia să participe la Welcome & Farewell parties.

3. Aventură – Aventura este o parte adițională, pre-Jamboree, care vă oferă posibilitatea de a descoperi Polonia și consta în călătorii de una sau două zile înainte de începutul propriu-zis al Jamboreei. Aventura implică un cost suplimentar și poate fi realizată pe bicicletă, canoe sau navigare cu barca (sailing). Participanții la aventură trebuie să ajungă pe cont propriu la punctul de întâlnire, iar transportul către Jamboree va fi asigurat de către organizatori.

Poți vedea aici pozițiile disponibile pentru IST în cadrul Jamboreei.

Costuri: Contribuția de totală este 1700 RON și include costurile taxei de participare (cazare pentru întreaga perioada și 3 mese pe zi) , contribuția pentru Departamentului Internațional (detalii aici) și contribuția pentru managementul contingentului (organizare cort național, materiale de contingent, cheltuieli administrative, buget pentru situații de urgență, întâlniri ale Echipei de Management a Contingentului (CMT) etc.)

Plata se va face în trei tranșe:

  • 50% – până la 30 decembrie 2020
  • 50% – până la 31 ianuarie 2021

Plata contribuției de participare se face în RON,  în următorul cont:

Organizația Națională Cercetașii României
IBAN RO11BTRLRONCRT0332281204
Descriere plată: contribuție participare IST eurojam2020 tranșa I,tranșa II, tranșa III (după caz) Nume și Prenume, Centrul Local

Se recomandă transferul online deoarece nu apar taxe bancare.

Responsabilități și atribuții IST: Membrii Echipei Internaționale de Organizare  (IST) vor lucra alături de Șeful de Contingent și de membrii CMT pentru buna organizare și desfășurare a evenimentului.

Așadar, pe parcursul procesului de aplicare, trebuie să demonstrezi că:

  • Ești organizat și eficient;
  • Ai abilitatea de a inspira și îndruma tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani;
  • Poți jongla cu mai multe task-uri în același timp și poți respecta deadline-uri;
  • Ai o gândire inovativă, venind cu idei noi care pot ajuta proiectul să progreseze în mod pozitiv;
  • Ai experiență în lucrul cu grupa de vârstă căreia îi este dedicat evenimentul;
  • Ești un excelent comunicator, atât verbal, cât și în scris;
  • Înțelegi natura multiculturală a Cercetășiei Mondiale și demonstrezi deschidere către toți, indiferent de mediul de proveniență, etnie, religie sau orientare sexuală;
  • Ai competențe de utilizare a e-mailului și a altor mijloace de comunicare;
  • Ești motivat/ă și capabil/ă să preiei inițiativa, recunoscând, totodată, limitele autorității tale;
  • Ești încântat/ă de experiențele pe care un eveniment internațional le poate oferi tinerilor și adulților participanți;
  • Poți face față lucrului în condiții de stres și presiune;
  • Poți lucra într-o echipă sau pe cont propriu, în funcție de cerințe;
  • Poți coordona o echipă de voluntari direct sau de departe;
  • Păstrezi o atitudine pozitivă în ciuda provocărilor pe care le-ai putea întâmpina pe parcursul proiectului;
  • Cauți întotdeauna o soluție pentru problemele care pot apărea;
  • Îți iei angajamentul de a fi implicat în proiect de la debut până la finalizarea lui;

Dacă ești interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 30 noiembrie 2020. În procesul de selecție a participanților se va ține cont de vechimea în organizație (minimum 6 luni), de motivația de a participa la eveniment, de ordinea înscrierii și, în special, de răspunsurile din formularul de înscriere. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizației și să aibă cotizația plătită la zi.

La evenimentele internaționale pot participa doar cercetași din Centrele Locale legal înființate și în cadrul acestora se poartă uniforma națională (eșarfa națională și cămașa bej).

Pentru informaţii suplimentare, puteți contacta șeful de contingent, Alexandru “Super G” Grigore, la adresa de mail Alexandru.Grigore@scout.roFacebook sau la numărul de telefon 0751197160.

Puteți urmări pregătirile pentru Jambooree pe evenimentul oficial al contingentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.