[APEL ÎNCHIS] Participant: Solidarity Support – a 24-a Jamboree Mondială Scout, West Virginia, SUA, 22 iulie – 2 august 2019. DDL: 20 martie 2019

Nume proiect: 24th World Scout Jamboree – Unlock a New World

Perioada: 22 iulie – 2 august 2019

Locația: Summit Bechtel Family National Scout Reserve – West Virginia, SUA

Site oficial: www.2019wsj.org

Despre eveniment:

Regiunea Europeană Scout vine în sprijinul a doi temerari sau eXploratori dornici să participe la Jamboreea Mondială, ce va avea loc în Statele Unite ale Americii în vara anului 2019. Suportul este oferit pentru membrii ONCR aflați în situații defavorizate sau care provin din medii dezavantajate și asigură costul biletelor de călătorie, taxa de participare, orice alte costuri derivate din transportul la nivel local sau național, costurile aferente vizei (interviu, transport până la Ambasada SUA, costuri pentru pașaport), costuri aferente asigurării de sănătate (basic health insurance).

Jamboreea Mondială este cel mai important eveniment cercetășesc susținut de Organizația Mondială a Mișcării Scout. Ediția din anul 2019 este co-organizată în premieră de 3 state din America de Nord (Mexic, Statele Unite și Canada) și va aduna la un loc peste 45.000 de cercetașii din întreaga lume, care timp de 12 zile vor sărbători cercetășia în toate aspectele ei și în plinătatea metodei scout.

Jamboreea mondială este o experiență unică prin impactul său multicultural și propune un standard de activități superior campurilor locale sau Jamboreelor Naționale. Este locul ideal pentru a cultiva diversitatea, respectul valorilor personale, spirituale și sociale, prietenia, spiritul aventură și implicarea în comunitate.

Participând la o Jamboree Mondială, ai ocazia să conștientizezi dimensiunea mondială a mișcării cercetășești, să te regăseşti în misiunea și viziunea cercetășiei și să îți defineşti propriul sistem de valori, pentru a putea contribui la crearea unei lumi mai bune.

Profilul participantului:

Acesta trebuie să aibă vârsta potrivită pentru a fi participanți (născuți între 22 iulie 2001 și 21 iulie 2005 și să cunoască limba engleză, aceasta fiind limba oficială a evenimentului. De asemenea, participanții trebuie să facă parte dintr-un Centru Local legal înființat și participă activ la activități.

Costuri:

Regiunea Europeană Scout oferă sprijin de solidaritate pentru a acoperi costurile aferente pentru două persoane pentru:

  • biletele de călătorie;
  • taxa de participare;
  • transport la nivel local sau național;
  • viză (interviu, transport până la Ambasada SUA, costuri pentru pașaport);
  • asigurarea de sănătate (basic health insurance).

Cum aplic?

Cercetaşii interesați să aplice sunt rugaţi să completeze formularul de aici până la data de 20 martie 2019. La formular se va atașa o scrisoare de motivație în limba engleză (1-2 pagini), alături de o scrisoare de recomandare din partea unui lider.

În situația în care întâmpinați dificultăți în încărcarea fișierelor în cadrul formularului, cele două scrisori pot fi trimise și prin e-mail la adresele international@scout.ro și wsj@scout.ro. Informațiile trimise vor fi strict confidențiale.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro sau wsj@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.