[APEL ÎNCHIS] European Seminar on Growth in Scouting 2019, 22-26 mai 2019, Strasbourg, Franța. DDL: 10 aprilie 2019

Nume proiect: European Seminar on Growth in Scouting 2019

Perioada: 22-26 mai 2019

Locația: Strasbourg, Franța

Cine poate participa:  membri ONCR implicați în structurile naționale

Despre eveniment:

Planul Regional își propune o creștere semnificativă în numărul de membri ai Mișcării Scout și a calității pe care aceasta o oferă, ca parte a contribuției către Viziunea WOSM de a ”contribui activ la dezvoltarea campaniilor globale și a inițiativelor care propun o creștere de 5% an de an în fiecare organizație membră din Europa. Multe organizații cercetășești depun un efort imens în aria creșterii și dezvoltării: multe au obținut rezultate uluitoare, multe abia încep și multe altele caută cu disperare soluții și bune practici. Evenimentul își propune să înțeleagă diversele abordări cu privire la creșterea numărului de membri în contextul cercetășesc, dar și să echipeze liderii cu abilitățile și informațiile necesare pentru a dezvolta și gestiona strategii de dezvoltare și respectivele planuri de acțiune, fortificând capacitățile deja existente ale liderilor și intensificându-le potențialul de a deveni ambasadori ai dezvoltării în organizațiile din care fac parte. De asemenea, evenimentul își propune să îndrepte atenția către platformele relevante pentru viitorul sprijin și pentru cooperare, utilizând Serviciile WOSM pentru ajutor punctual și dezvoltarea unui cadru pentru Rețeaua de Creltere a Organizațiilor Membre.

Profilul participantului:

Acesta trebuie să fie implicat în procesul de creștere al organizației la nivel național, să cunoască limba engleză, fiind disponibil să întoarcă în organizație experiența acumulată pe parcursul evenimentului.

Costuri:

Prin intermediul unui grant Erasmus+, contribuția de participare este redusă de la 380 EUR la 120 EUR și include cazarea, mesele zilnice, materialele și activitățile. Grantul asigură și transportul, care se decontează în limita a 275 EUR de persoană, pentru 2 participanți. La această sumă se adaugă 10 EUR* pentru Departamentul Internațional.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 10 aprilie 2019. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minim 2 ani), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.