[APEL ÎNCHIS] Signifo 2019 – Lyon, Franța

Nume proiect: Signifo 

Perioada: 18-20 octombrie 2019

Locația: Lyon, Franța

Cine poate participa: membrii din echipele naționale de programe și SPIRIT

Despre eveniment:

„Signifo”, care înseamnă „Înțeles” în Esperanto, va arăta căutarea și modul de ghidare a liderilor de a sprijini dezvoltarea spiritualității pentru tineri, indiferent dacă aparțin sau nu unei religii.

Evenimentul va pregăti un grup de oameni, implicați la nivel național în pregătirea programelor educaționale sau de formare, pe tema dezvoltării dimensiunii spirituale.

Participanții, la finalul evenimentului, vor fi:

  • dobândit o înțelegere completă a sensului spiritualității (care poate fi legat de religie sau nu);
  • descoperit rolul pe care îl joacă spiritualitatea în cadrul metodei Scout;
  • învățat să integreze dimensiunea spirituală în cercetășie și să ghideze programele cu o atenție deosebită diferitelor grupe de vârstă;
  • cunoscut bune practici;
  • construit o rețea de contacte cu experți în domeniu, utili pentru viitor;
  • contribuit activ la furnizarea de feedback pe această temă mișcărilor mondiale WOSM și WAGGGS.

Va exista, de asemenea, oportunitatea participanților de a propune subiecte și teme și timp pentru rețea (bineînțeles, inclusiv o seară fantastică internațională) pentru a crea parteneriate și a împărtăși cele mai bune practici.

Programul evenimentului se va concentra pe:
· Ce este dezvoltarea spirituală în cercetație și îndrumare
· Cum să incluzi spiritualitatea în programele educative
· Cum să antrenezi adulții pentru a sprijini tinerii în dezvoltarea lor spirituală
· Cum să creați activități spirituale pentru lupișori, temerari, exploratori și seniori

Profilul participantului:

Grupul țintă al „Signifo” sunt membrii ai echipelor naționale de programe și echipa SPIRIT, formatori de lideri, etc. Oamenii care lucrează în relație cu spiritualitatea sau diversitatea și incluziunea la nivel național sunt de asemenea bineveniți!

Costuri:

Taxa de participare la eveniment este de 100 EUR per persoană și include cazare, mese, pauze de cafea și costurile programului de vineri după-amiază până duminică după prânz. Cheltuielile de călătorie vor fi rambursate până la 300 EUR de persoană, după prezentarea încasărilor după eveniment. Vă rugăm să rețineți că nu acceptăm nicio plată în numerar.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 1 septembrie 2019. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea, experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro, acolo unde de altfel așteptăm și scrisoarea de motivație și CV-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.