[APEL ÎNCHIS] My Europe, My Say! – Bruxelles, Belgia

Nume proiect My Europe, My Say! Conferința finală

Perioada 4 decembrie 2019

Locația Bruxelles, Belgia

Cine poate participa seniori, membri ai organizației interesați de domeniul politicilor de tineret sau funcționarea instituțiilor europene

Despre eveniment

Evenimentul constă într-o conferință ce va avea loc în Parlamentul European, găzduită de Niklas Nienass, membru al Parlamentului European.

Conferința face parte din Lifelong Learning Week 2019, fiind organizată de Platforma Lifelong Learning și se va concentra pe Deprinderea Democrației, a Valorilor și a Participării.

Obiectivele evenimentului

  • Discutarea rezultatelor alegerilor europene și importanța participării continue a tinerilor în procesele europene
  • Colaborarea cu persoane-cheie în luarea de decizii și parteneri ai societății civile din Regiunea Cercetășească Europeană. Creșterea vizibilității rolului Cercetășiei în dezvoltarea cetățenilor activi și responsabili
  • Evaluarea proiectului My Europe, My Say! și identificarea rezultatelor procesului de învățare pentru alte proiecte asemănătoare viitoare
  • Prezentarea activităților și evenimentelor din cadrul proiectului My Europe, My Say!
  • Prezentarea Evenimentului Tinerii Europeni 2020 (European Youth Event 2020), organizat de Parlamentul European

Evenimentul permite participarea a 2 participanți/organizație.

Profilul participantului

Regiunea Europeană încurajează participarea la Conferința Finală a oricărui voluntar în cercetășie, senior sau membru al organizației interesat de domeniul politicilor de tineret sau funcționarea instituțiilor europene.

Limba folosită în timpul evenimentului este engleza, astfel se cere cel puțin un nivel mediu al cunoștințelor de înțelegere și utilizare.

Costuri

Taxa de participare la Conferința Finală este 50 EUR / persoană

La această sumă se adaugă 10 EUR* pentru Departamentul Internațional.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Regiunea Europeană va rambursa 80% din costurile reale ale transportului plătite pentru a ajunge la eveniment, numai după depunerea documentelor relevante. Asemenea normelor impuse de Erasmus+, sunt preferate opțiunile economice de călătorie și niciun bilet la clasa I nu va fi rambursat.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 17 noiembrie 2019. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea, experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.