[APEL ÎNCHIS] Volunteer Translators and Interpreters

Nume proiect

Volunteer Translators and Interpreters

Cine poate aplica

Seniori, lideri şi voluntari adulţi care lucrează deja ca traducători / interpreți sau care studiază spre a deveni traducători / interpreți.

Despre oportunitate

Echipa de traducători ai Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (OMMS / WOSM) se va compune din voluntari care vorbesc fluent şi deţin abilitatea de a traduce şi interpreta una sau mai multe dintre limbile oficiale WOSM (engleză, franceză, spaniolă, arabă, rusă). Lucrând îndeaproape pe regiuni şi interacţionând cu echipa de comunicare al Biroului Mondial, membrii echipei vor facilita traducerea de materiale importante destinate Organizaţiilor Naţionale de Cercetaşi din diferite ţări şi vor contribui cu succes la pregătirea celei de a 42-a Conferințe Mondiale și cel de al 14-lea Forum Mondial al Tinerilor Cercetași.

Profilul participantului

Candidaţii interesaţi trebuie să lucreze deja ca traducători / interpreți sau să studieze spre a deveni traducători / interpreți. Pe lângă aceasta, candidaţii mai trebuie:

  • să poată lucra de la distanţă şi să contribuie ca membru în echipa de translatori sau de interpreți,
  • să faciliteze traduceri sau interpretări în mod constant,
  • să ofere consultanţă şi sfaturi în cele mai bune practici de traducere / interpretare,
  • să contribuie la dezvoltarea și implementarea terminologiei Scout,
  • să ştie să folosească soft-uri pentru traducere precum Smartcat.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până în data de 17/12/2019. În procesul de selecţie se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minim 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.