[APEL ÎNCHIS] Scouts for Gender Equality 2020

Nume proiect Scouts for Gender Equality 2020

Perioada şi Locaţia

Pe parcursul anului 2020 evenimentul va avea 3 activităţi:

  • 26.02.2019 – 01.03.2019 – Porto, Portugalia
  • 10.09.2020 – 13.09.2020 – locaţie în curs de confirmare
  • Octombrie / noiembrie 2020, perioada şi locaţia în curs de confirmare

Cine poate participa

Seniori, lideri şi voluntari adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, de preferabil implicaţi şi la nivel naţional.

Despre eveniment

Proiectul “Scouts for Gender Equality” îşi propune formarea şi suportul tinerilor în domeniul egalității de gen, prin sesiuni de formare locale menite crească nivelul de conştientizare în rândul participanţilor, cu scopul final de a crea 30 de ambasadori ai egalităţii de gen în interiorul Regiunii Scout Europene.

Implementarea va avea loc în perioada februarie – noiembrie 2020, iar participanţii vor fi introduşi în subiecte precum istorie şi expertiză externă sau importanţa egalităţii de gen în cercetăşie.

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

  • Formarea unui număr de 30 de ambasadori în subiecte referitoare la egalitatea de gen,
  • Crearea unui set de ghiduri şi a unui pachet de instrumente care să sprijine egalitatea de gen în toate aspectele politicilor din mediul organizaţiilor non-guvernamentale,
  • Formarea de liderilor care să înțeleagă importanța egalităţii de gen şi rolul acesteia în cercetăşie.

Programul este susţinut de către parteneriatul global HeForShe/WOSM şi de către Consiliul Europei. Programul este structurat în 3 activităţi principale, care vor fi susţinute în limba engleză. Pe parcursul anului participanţii vor fi formaţi şi vor fi susţinuţi să dezvolte resurse importante pentru ONG-ul din care provin.

Prima activitate este o “Introducere în egalitatea de gen şi campania HeForShe”. La finalul acestei activităţi participanţii vor fi susţinuţi să realizeze un proiect de egalitate de gen pentru organizația din care provin, proiect care va primi un grant de 250 de euro.

A doua activitate are ca tematică “împărtăşirea de bune practici pentru crearea de ghiduri şi pachete de instrumente pentru a încuraja egalitatea de gen în organizațiile membre ale Regiunii Europene Scout.

A treia activitate este dedicată promovării ghidurilor și a instrumentelor create.

Profilul participantului

Pentru a participa la acest program trebuie:

  • să ai între 18 şi 30 de ani,
  • să fii implicat la nivel naţional într-o echipă sau să ai posibilitatea din poziţia ta să creezi un impact asupra egalităţii de gen în interiorul organizaţiei,
  • să poţi participa la primele două activităţi din proiect,
  • să ai motivaţia necesară pentru a contribui la atingerea obiectivelor de egalitate de gen prin intermediul proiectelor dintre sesiunile de formare.

Costuri

50 EUR/ activitate

Mâncarea, cazarea şi materialele pentru activităţi sunt asigurate în totalitate de către Regiunea Europeană Scout, iar transportul este decontat în limita a 150 EUR pentru fiecare activitate. La această sumă se adaugă taxa de 10 EUR* pentru Departamentul Internațional.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 25/12/2019. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minim 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.