[APEL ÎNCHIS] CALL FOR PARTICIPANTS – European Youth Event 2020, Strasbourg, Franța

Nume proiect European Youth Event (EYE)

Perioada şi Locaţia

Parlamentul European, Strasbourg, Franţa – 29 – 30 mai 2020

Cine poate participa 

Exploratori, seniori, lideri şi voluntari adulţi cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani la momentul evenimentului

Despre eveniment

După succesul primelor trei ediţii ale European Youth Event în 2014, 2016 şi 2018, Parlamentul European îşi va deschide din nou porţile pentru 8000 de tineri proveniţi din toată Europa în 29 – 30 mai 2020. Evenimentul îşi propune să implice tinerii în societate și dezbateri politice, punând accentul pe probleme importante precum pace, democraţie, şomaj, muncă şi mediu

După activităţile desfăşurate la Parlamentul European se va organiza YO!Fest, un festival dedicat tinerilor organizat de European Youth Forum care va avea loc în faţa locurilor simbol pentru Uniunea europeană şi în faţa instituțiilor Uniunii Europene. YO!Fest combină desbaterile politice, atelierele tematice, activităţile educative şi muzica live într-o experienţă unică.

EYE 2020 va include o largă varietate de activităţi din domeniul politic, social şi cultural, activități desfăşurate sub motto-ul “The future is now!” Este o oportunitate ideală de a cunoaşte tineri din Europa şi de a îţi face ideile auzite.

WOSM caută 10 tineri care să facă parte din grupul care va merge la eveniment. Înscrie-te dacă vrei să ai oportunitatea de a discuta cu decision makers, de a veni cu idei pentru o Europă mai bună şi îți dorești să te distrezi și să faci lucruri care au impact, totodată.

WOSM s-a înscris cu un grup să ia parte la eveniment, iar pe lângă asta este şi organizaţie parteneră, ceea ce ne permite să cooperăm cu alte organizaţii în pregătirea programelor pentru YO!Fest. WOSM va dezvolta ateliere pe următoarele teme de discuție:

  • Get to Speak Up
  • Get Inspired
  • Get it Done
  • Get Moving
  • Get Connected
  • Get Skilled
  • Get Artistic
  • Get Institutional

Evenimentul de trei zile oferă:

  • O largă varietate de activităţi împreună cu personalităţi din politică şi decision makers la nivel european
  • Concerte şi alte acte artistice
  • YO!Fest, organizat de European Youth Forum

WOSM te încurajează să ajuţi la pregătirea acestor activităţi, să te bucuri de eveniment, să participi la ateliere şi dezbaterile organizate de Parlamentul European şi nu în ultimul rând să te distrezi! Dacă vrei să-ţi asumi un rol în pregătirea activităţilor acesta ar putea fi unul dintre următoarele:

  • Facilitarea activităţilor descrise mai sus (în funcţie şi de pregătirea ta)
  • Ajutat la logistică
  • Ajutat pe partea de media: făcut poze, creat de conţinut pentru paginile de social media ale WOSM-ului

Delegaţia WOSM acceptă numai din 10 persoane şi maxim o persoană dintr-o organizaţie națională. Dacă totuşi sunteţi un grup şi vreţi să participaţi la EYE puteţi să vă înscrieţi ca o proprie delegaţie (în acest caz vă asiguraţi singuri cazarea, transportul, masa iar accesul la EYE va fi gratuit). Vă rog să menţionaţi în formular dacă optaţi pentru a merge ca o proprie delegaţie.

Profilul participantului

Pentru a participa la acest eveniment trebuie:

  • să ai între 16 şi 30 de ani,
  • să dai dovadă de implicare civică şi să fii motivat să participi la dezbateri politice pe subiecte precum tineret, democraţie, mediu etc.

Costuri

Taxa este de 150 EUR şi include:

  • Cazare 3 nopţi în Strasbourg în camere comune de câte două persoane
  • Toate mesele
  • Participarea la European Youth Event şi la YO!Fest 2020

Participanţii vor primi 0.045 EUR / km (bazat pe cea mai directă distanța rutieră dus-întors între oraşul de reşedinţă şi Strasbourg) pentru a-şi asigura costul de transport. De exemplu din Bucureşti până în Strasbourg sunt 1838 km (conform Google Maps), iar asta înseamnă că poţi primi 1838 * 2 = 3676 km * 0.045 EUR = 165 EUR pentru transport

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 08.02.2020. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minim 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.