[APEL ÎNCHIS] Romanian Work Party, 17-24 octombrie 2020 [DL 29 august 2020]

Nume proiect: Romanian Work Party 2020 Edition
Perioada: 17-24 octombrie 2020
Locația: Kandersteg International Scout Center, Elveția
Cine poate participa: seniori și lideri (cercetași cu vârsta de peste 18 ani)

Despre eveniment

În fiecare an Centrul Cercetășesc Mondial din Kandersteg, KISC, găzduiește o serie de evenimente denumite WORK PARTIES. La aceste evenimente sunt invitați fie cercetași din toată lumea (International Work Party), fie grupuri naționale de cercetași (Dutch Work Party, Spanish Work Party etc.), totul pentru a contribui la bunul mers al centrului cercetășesc mondial. Așadar în perioadele de low season, primăvara și toamna, au loc aceste work parties. În general, toamna au loc doar work parties naționale, spre exemplu German Work Party. În octombrie 2019 a debutat prima ediție Romanian Work Party și dorim să continuăm această nouă tradiție.

2020 este anul pentru al doilea work party românesc (with a twist). Având în vedere situația cu care ne confruntăm la nivel global, și din motive practice și financiare, organizatorii au decis să modifice programul stabilit pentru această toamnă. Astfel, ei fac un International Work Party mai mare cu toți participanții de la celelalte work parties naționale pe care le aveau programate pentru această toamnă. Asta înseamnă că nu vor fi doar cercetași români care să dea o mână de ajutor, ci și cercetași din țari precum Spania sau Olanda. Toți vor avea ocazia să lege prietenii internaționale și să trăiască o săptămână cercetășească intensă.

Din punct de vedere al reglementărilor și al restricțiilor existente totul este în regulă, iar KISC face tot posibilul pentru a asigura protecția și cel mai sigur ambient pentru staff-ul și vizitatorii săi.


Ce face mai exact un Work Party și ce beneficii ai dacă participi:

Un Work Party ajută centrul cercetășesc cu orice este nevoie: tăiat lemne, curățenie, gătit, pregătirea campingului pentru iarnă etc. Dar nu îți face griji, nu o să faci asta singur. Pe parcursul evenimentului se va lucra în echipă în diverse departamente, acestea fiind coordonate de către faimoșii voluntari ai centrului, The Pinkies. Programul de lucru este următorul, 3 zile și jumătate de voluntariat și 3 zile și jumătate de timp liber:


Profilul participanţilor:

– Seniori, lideri sau voluntari cu vârsta de peste 18 ani.
– Participanţii trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză, deoarece aceasta va fi limba oficială a evenimentului.
– Participanții trebuie să fie disponibili pe întreaga perioadă a evenimentului, 17-24 octombrie 2020 sau, în caz excepțional, 24-31 octombrie 2020
Număr limitat de locuri – maxim 15 participanți

* Legat de perioada de oficială de desfășurare, aceasta este 17-24 octombrie 2020. Dar există și posibilitatea de a participa în perioada 24-31 octombrie alături de alte naționalități, pentru persoanele care doresc să vină la eveniment, dar nu pot ajunge în prima perioadă din motive importante. Numărul maxim de participanți este de 15 persoane pentru ambele perioade cumulate. (Menționați în formularul de înscriere și perioada/perioadele în care ați putea participa la secțiunea “Evenimentul la care aplici” )

Costuri: Taxa de participare este de 70 CHF (franci elvețieni) care va acoperi toate mesele din săptămână: mic dejun, prânz și cină pentru toate zilele evenimentului, cina din ziua sosirii și micul dejun din ziua plecării. Cazarea timp de o săptămână (de sâmbătă seara până duminică dimineața) și costul activităților planificate sunt acoperite de către KISC. Există și o contribuție de participare care este 30 RON, exclusiv pentru materiale de reprezentare (badge, produse românești). Transportul și activitățile opționale trebuie asigurate de către participant. Taxei de participare și contribuției de 30 RON i se adaugă suma de 10 euro* pentru Departamentul Internațional.

Contribuția de 30 de RON și cea de 10 euro se vor achita înainte de plecarea la eveniment. Taxa de 70 CHF se va achita direct la Centrul Cercetășesc din Kandersteg.

*Contribuția de 10 euro către Departamentul Internațional este cerută atunci când se participă la evenimente internaționale care se desfășoară prin intermediul parteneriatelor realizate de către ONCR. Pentru evenimentele menționate echipa lucrează pe parcursul anului să încheie aceste parteneriate sau să construiască relații care să ne aducă diverse beneficii (taxe reduse, deconturi de transport, locuri gratuite sau suplimentarea locurilor alocate pentru ONCR, grupuri de cercetași străini în țară cu care CL să poată colabora). Contribuția colectată se folosește pentru activitatea periodică a departamentului, în special pentru costurile impuse de materialele de protocol, comisioane bancare, întâlniri ale echipei și participarea la evenimente de networking.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până pe 29 august 2020. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. De asemenea, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membru activ în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi in cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfă naţională şi cămaşa bej).

Pentu informaţii suplimentare ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro sau sau îi poţi scrie direct Mariei, Ambasador KISC al ONCR, kisc@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.