[APEL ÎNCHIS] Recrutare Voluntari Regiunea Europeană [DL: 10 octombrie 2020]

Nume proiect: Recrutare Voluntari Regiunea Europeană

Perioada: variază în funcție de rol

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulți

Despre oportunitate:

Anul 2020 a reprezentat un termen limită important pentru numeroase obiective incluse în Planul Regional trienal (2019-2022), iar, având în vedere impactul pandemiei COVID-19 care a cauzat schimbări semnificative în natura și cursul evenimentelor, au apărut câteva oportunități noi de voluntariat în cadrul echipelor de voluntari ale Regiunii Europene Scout.

Există cinci domenii unde este nevoie de ajutor:

  1. Îmbunătățire continuă (Continuous Improvement)
    1. Echipa pentru Planul Regional European
    2. Echipa de Management a Voluntarilor
    3. Echipele “Alegeri și Fluxul Candidaților” și “Implicarea Organizațiilor Naționale Cercetășești”
  2. Sustenabilitate
  3. Echipa de planificare a Conferinței Regiunii Europene
  4. Echipa de comunicare WOSM la Jamboreea Europeană 2020+1
  5. Digital engagement

Mai multe informații despre fiecare domeniu și rol se găsesc aici.

De asemenea, în fiecare an Biroul Mondial – Centrul de Sprijin European are oportunitatea de a lua parte în Programul European Solidarity Corps și de a găzdui voluntari la biroul din Bruxelles (Belgia). Bazându-se pe experiențele anterioare, Regiunea lucrează pentru a oferi oportunități unice de învățare și sprijin în domeniile de Comunicare, Relații Externe, Fundraising și Sprijin pentru Evenimente.

Anul acesta se urmărește recrutarea a doi voluntari în domeniile de Sprijin și Comunicare (1) și Administrarea Evenimentelor și Fundraising (2). Voluntarii aleși vor contribui, printre multe altele, la promovarea și întărirea profilului Cercetășiei în Regiune, vor menține prezența activă a Regiunii pe platformele social media, vor sprijini funcțiile de fundraising și management al evenimentelor, vor oferi sprijin administrativ în planificarea evenimentelor etc.

Mai multe informații despre fiecare rol pot fi găsite aici.

Te rugăm să ții cont de faptul că, pentru a te înscrie pentru oricare dintre aceste roluri, este necesar să parcurgi procesul de selecție internă, să ai acordul Centrului Local din care faci parte și aprobarea Comisarului Internațional (oana.ghiocea@scout.ro). Selecția internă se realizează în urma completării formularului de exprimare a intenției până la data de 10 octombrie, formular pe care îl găsești aici.

De asemenea, menționăm că selecția se realizează în baza motivației și a Criteriilor generale de selecție și promovare a voluntarilor în ONCR, pe care le poți consulta aici.

Pentru mai multe informații sau clarificări, te rugăm să ne contactezi la international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.