[OPORTUNITATE] Together Apart – online, ianuarie – februarie 2021

Nume proiect: Together Apart

Perioada: ianuarie – februarie 2021

Locația: online

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari

Despre eveniment: “Together Apart” este un proiect creativ foarte promițător lansat de Parlamentul European din Luxemburg, în colaborare cu Casa de Istorie Europeană din Bruxelles. Este un proiect de istorie orală ce constă în colecționarea de testimoniale personale legate de restricțiile libertății de mișcare din timpul pandemiei Covid-19. Echipa proiectului va intervieva 15 oameni din 3 țări diferite – Italia, România și Suedia. Aceste țări au fost alese pentru modalitățile diferite de abordare pe care le-au adoptat în lupta contra pandemiei.

Obiectivul lor este să strângă și să publice poveștile acestor cetățeni în 3 formate diferite – text, audio, video – în 24 de limbi, să producă podcast-uri, interviuri și kit-uri de învățare pe baza acestor testimoniale. Rezultatele finale vor fi publicate pe o varietate de canale, dintre care mai ales vor face parte din expozițiile viitoare ale Casei de Istorie Europeană. Organizatorii sunt foarte entuziasmați să aibă cercetași implicați în proiect într-o perioadă atât de importantă și relevantă pentru istoria Europei.

Profilul participantului: Orice senior, lider sau voluntar cu vârsta între 18 și 25 de ani este invitat să participe.

Dintre toți participanții care își vor trimite astfel povestea, vor fi selectați 3, cu cele mai interesante și personale povești, și vor fi invitați la un interviu video cu echipa (care va avea loc în limba română, deci nu e nevoie de fluență în limba engleză). Participanții neselectați vor fi rugați să își trimită povestea în scris, care va fi apoi publicată pe platforma Casei de Istorie Europeană.

Costuri: Niciun cost nu este prevăzut pentru această oportunitate.

Înscriere: Tot ce e de făcut este să ne trimiți o descriere a ta la adresa international@scout.ro până pe 8 DECEMBRIE 2020 în care să pui în lumină un proiect pe care l-ai organizat pentru comunitate în timpul izolării, să povestești cum a cercetăși de acasă ți-a alinat izolarea, cum ai realizat că deschiderea granițelor nu ar trebui luată de bună, sau orice altă perspectivă interesantă pe acest subiect. Toate acestea au fost doar exemple. Așteptăm cu drag și nerăbdare descrierile de la voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.