[Apel închis] World Scout Youth Forum – Online, 18-22 & 25-29 August 2021

Nume proiect: World Scout Youth Forum

Perioada: 18-22 & 25-29 August 2021

Locația: Online

Cine poate participa: Exploratori și seniori cu vârsta între 18 și 25 de ani la momentul evenimentului

Această oportunitate se aliniază cu Planul Trienal 2021-2024 ONCR, întrucât vizează implicarea tinerilor la toate nivelurile organizației.

Delegația ONCR la acest eveniment poate avea până la 6 membri, dintre care 2 cu drept de vot și 4 observatori, iar intenția organizației este de a avea o delegație completă.

De asemenea, ne dorim ca delegația la acest eveniment să reflecte diversitatea Mișcării Cercetășești, astfel că vom urmări să păstrăm un echilibru de gen pentru componența sa.

Despre eveniment:

World Scout Youth Forum oferă o oportunitate tinerilor cercetași de a discuta și de a-și exprima opiniile cu privire la diferite probleme cu care ei se confruntă. Mulți participanți sunt, de asemenea și delegați la World Scout Conference. Pregătind contribuții și făcând recomandări la World Scout Conference și la World Scout Committee, participanții vor dezvolta abilitățile necesare pentru a participa la procesele de luare a deciziilor. World Scout Youth Forum este considerat o măsură provizorie pentru îmbunătățirea implicării tinerilor în procesul decizional la nivel mondial.

Tema comună a Youth Forum și World Scout Conference, „Bridging a Better World”, oferă un cadru simbolic puternic pentru ambele evenimente și vorbește despre ambiția noastră de a crește și de a consolida unitatea Mișcării Cercetașilor.

„Bridging the World” provoacă tinerii și participanții să ia măsuri pentru a construi relații în comunitățile lor, între organizațiile naționale de cercetași și cu partenerii WOSM. Acesta subliniază necesitatea de a lucra împreună pentru a construi pacea, înțelegerea reciprocă și a aborda unele dintre cele mai presante provocări ale lumii legate de obiectivele de dezvoltare durabilă.

Mai multe informații despre Youth Forum puteți găsi pe site-ul oficial.

Profilul participantului: Seniori, lideri și voluntari adulți cu vârsta între 18 și 25 de ani la momentul evenimentului. În plus aceștia trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să vorbească fluent limba engleză. Alte limbi de circulație internațională reprezintă un avantaj.
  • Să aibă o bună înțelegere a problemelor cu care tinerii cercetași se confruntă.
  • Să cunoască principiile fundamentale în public speaking. Experiența în acest domeniu este un avantaj
  • Să aibă experiență de lucru în cadrul unei echipe naționale sau a unei echipe de organizare a unui eveniment cercetășesc cu deschidere națională
  • Să aibă disponibilitate completă în perioada de desfășurare a evenimentului, pentru a participa atât la World Scout Youth Forum (18-22), cât și la Conferința Mondială Scout (25-29)

Costuri: Comitetul Mondial Scout a decis ca participarea pentru această ediție a Youth Forum să fie gratuită, luând în considerare impactul economic al pandemiei.

Înainte de a aplica, te rugăm să consulți documentul privind clarificarea unor incompatibilități statutare și să te asiguri că nu ți se aplică niciuna dintre situațiile descrise. Totodată, te rugăm să consulți și să ții cont de criteriile generale de selecție și promovare a voluntarilor în ONCR.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 22.05.2021. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența, îndeplinirea criteriilor și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.