[Apel Închis] Voluntar OMMS/WOSM 2021-2024 [DL 10 septembrie 2021]

ee40e139-ce90-4dd4-8fe6-2d29528e62fd.png

Nume proiect: Voluntar OMMS

Perioada: 2021-2024

Locația: online, diverse locații

Cine poate participa: lideri, seniori, voluntari adulți

Despre eveniment:
Pentru a se pregăti de noul trieniu, Organizația Mondială invită voluntari din toată lumea să ajute la implementarea noului Plan Trienal Mondial 2021-2024 și la avansarea eforturilor pentru a atinge Viziunea 2023.


Prin voluntariat pentru Organizația Mondială, tinerii și adulții au oportunitatea de a contribui cu propriile cunoștințe, expertiză și idei la viitorul unei mișcări educaționale de tineret care este lider mondial. De asemenea, voluntarii primesc șansa de a se dezvolta profesional, de a-și face noi prieteni cercetași de peste tot, de a acumula experiență internațională într-un mediu multicultural, și de a se distra făcând parte dintr-o echipă globală.

Voluntarii selectați vor participa la o sesiune globală introductivă la începutul lunii decembrie și vor fi învățați să lucreze conform procedurilor OMMS de management de proiecte și colaborare transversală între echipe.


Există mai multe variante de posturi ce trebuie ocupate. În primul rând, poți alege dacă vrei să fii responsabilul unei echipe sau doar membru într-o echipă.
Mai departe, cele 3 domenii mari de lucru pentru care se caută voluntari sunt:
1. Pool de voluntari pe cadrul operațional (Operational Framework Volunteer Scope) – care are rolul de a avansa cu implementarea Planului Trienal și de a sprijini la creare de documente de poziție, evenimente mondiale OMMS, webinare, materiale educaționale ale Organizațiilor Naționale, și alte resurse cheie ale OMMS.
2. Pool de voluntari pentru evenimente mondiale OMMS (WOSM World Events Volunteer Scope) – care are rolul de a oferi sprijin punctual în domenii diferite ale unor evenimente precum Conferința Mondială Scout, Forumul Mondial de Tineret Scout, sau JOTA-JOTI.
3. Pool de voluntari pentru tineri reprezentanți OMMS (WOSM Youth Representatives Volunteer Scope) – care trebuie să aibă între 18-26 de ani și are rolul a sprijini implementarea Viziunii 2023 și de a reprezenta OMMS și interesele sale la întruniri externe relevante cu parteneri, potențiali parteneri și alte părți interesate.

Profilul participantului:
Candidaţii trebuie să fie motivaţi, creativi, open-minded, pro-activi, comunicativi, să cunoască foarte bine limba engleză, să înțeleagă cum funcționează Cercetășia la nivel național, regional și/sau mondial, să poată folosi tehnologia și sistemele informatice, de comunicare și conferențiere, și să aibă experiență relevantă pentru rolul pentru care aplică. 

Te rugăm să ții cont de faptul că, pentru a te înscrie pentru oricare dintre aceste roluri, este necesar să parcurgi procesul de selecție internă, să ai acordul Centrului Local din care faci parte și aprobarea Comisarului Internațional (oana.ghiocea@scout.ro). Selecția internă se realizează în urma completării formularului de exprimare a intenției până la data de 10 septembrie, formular pe care îl găsești aici.

De asemenea, menționăm că selecția se realizează în baza motivației și a Criteriilor generale de selecție și promovare a voluntarilor în ONCR, pe care le poți consulta aici.

Pentru mai multe informații sau clarificări, te rugăm să ne contactezi la international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.