[Apel Închis] The Academy – online, 27 octombrie – 7 noiembrie 2021 [DL 5 octombrie 2021]

Nume proiect: The Academy

Perioada: 27 octombrie – 7 noiembrie 2021

Locația: online

Cine poate participa: Membri implicați la nivel național (Consiliu Director, Echipe Naționale)

Despre eveniment: Evenimentul a fost conceput pentru a oferi participanților oportunități de formare de specialitate în ceea ce privește obiectivele și prioritățile Regiunii Europene Scout, creând totodată o platformă pentru networking utilă și eficientă, și este deschis cercetașilor sub mai multe forme.

Pentru prima variantă, poți fi participant beneficiar al programului.

 În acest caz, evenimentul este structurat pe 3 arii diferite:

The Gaia System – focussing on sustainability, SDGs, community involvement etc. Page 2 of 3 The Expanding Galaxy – focussing on retention and recruitment (growth), advocacy, governance etc. The Umbrella Constellation – focussing on diversity, inclusion, and youth participation

  • The Gaia System – sustenabilitate, ODD-uri, implicare în comunitate
  • The Expanding Galaxy – retenție și recrutare (creștere), reprezentare, guvernanță
  • The Umbrella Constellation – diversitate, incluziune, implicarea tinerilor

Participanții sunt încurajați să se înscrie la mai mult de o opțiune dintre cele cinci pe parcursul sesiunilor, realizându-și un plan personalizat de formare în funcție de poziția pe care o ocupă în organizație.

A doua variantă posibilă este de a fi peer mentor.

Grupurile informale vor fi esențiale pentru programul The Academy de anul acesta. Majoritatea sesiunilor vor fi dedicate învățării pentru self-directed learning și proiecte în grupuri mici informale, în timp ce doar sesiunile de weekend vor fi live. Astfel, se așteaptă ca în timpul evenimentului, fiecare grup informal să se întâlnească de cel puțin 6 ori, sub tutela unui mentor. Pe lângă aceste întâlniri, mentorii sunt invitați să participe la toate activitățile sociale ale evenimentului, dar mai ales să fie prezenți la ceremonia de închidere de pe 7 noiembrie.

Cea de-a treia și ultima variantă constă în a fi membru în echipa de User Experience.

Rolul acestei echipe este de a sprijini atât facilitatorii, cât și participanții în timpul sesiunilor live și de a se ocupa de problemele tehnice, de a sprijini activitățile sociale și de a fi punctul principal de contact pentru problemele tehnice legate de Gathertown – platforma nouă care va fi folosită în timpul evenimentului. Nu-i nicio problemă dacă nu ai mai folosit această platformă înainte, vor exista sesiuni de instructaj găzduite de experți în domeniu pentru a te pregăti înaintea evenimentului.
Alăturându-te acestei echipe, poți participa la sesiunile The Academy și activitățile sociale fără vreun cost suplimentar și poți descoperi cum e să privești din culise ce înseamnă organizarea unui eveniment la scară largă.

NOTĂ: Te poți înscrie la eveniment în calitate de participant numai într-o singură variantă dintre cele 3.

Profilul participantului:

Pentru toate cele variante, participantul trebuie să fie un membru activ al organizației la nivel național, să cunoască limba engleză la nivel avansat și să fie disponibil să întoarcă în organizație experiența acumulată pe parcursul evenimentului.

În plus, pentru poziția de peer mentor mai e nevoie să: te fi familiarizat cu ce înseamnă a fi mentor, să fi facilitat discuții de echipă, să știi să pui întrebări care invită la reflecție profundă, să fii un ascultător activ.

Și specific pentru poziția de membru în echipa User Experience: disponibilitate completă obligatorie în perioada 30-31 octombrie și 6-7 noiembrie 2021, în zilele sesiunilor live.

Costuri: 50 EUR, numai pentru participanții beneficiari, care acoperă un pachet al participantului, acces la platformele și uneltele online folosite specific la acest eveniment. 

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 5.10.2021. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.