[Apel Închis] WOSM European Agora 2022 – Ohrid, North Macedonia, 20-24 April 2022 [DL 20 martie 2022]

Nume proiect: WOSM European Agora 2022

Perioada: 20-24 aprilie 2022

Locația: Centrul Cercetășesc Ohrid, Ohrid, Macedonia de Nord

Cine poate participa: seniori 

Despre eveniment:

WOSM Europe Agora 2022 este un eveniment organizat de Seniori pentru Seniori. Acest eveniment este structurat în așa fel încât să adreseze situații sau probleme importante din societatea actuală, care să fie relevante pentru generațiile tinere.

Obiective:

Pe parcursul evenimentului, participanții:

  • vor reflecta asupra impactului pandemiei de COVID-19 și asupra restricțiilor ulterioare în dezvoltarea Rover-urilor în toată Europa;
  • își vor însuși instrumentele necesare planificării și implementării unei idei într-o manieră organizată, fie că e vorba de evenimente publice, prezentări sau chestiuni importante;
  • vor avea șansa de a lua parte într-un proiect social exact în locul în care se va ține evenimentul;
  • vor învăța despre diferite culturi și programe cercetășești din Europa, împărtășind totodată și experiența proprie din țările lor;
  • își vor da seama că și ei, ca tineri, au impact asupra mai multor aspecte din societate, precum cercetășia sau comunitatea proprie, și vor veni cu exemple concrete din experiențe reale;
  • vor participa la diferite activități ce vizează implicarea tinerilor și încurajarea dezvoltării lor personale.

Profilul participantului:

Orice senior din orice organizație cercetășească membră a Regiunii Europene este binevenit să participe la Agora. Participanții trebuie să știe despre programul național pentru seniori din organizația proprie și cum este el implementat. Participantul trebuie să fie, de asemenea, dornic să învețe, să împărtășească experiențe și să fie deschis la alte variante ale metodei scout. Abilitatea de a comunica oral și în scris în limba engleză este esențială, întrucât toate atelierele vor fi facilitate numai în limba engleză pentru a putea include pe toată lumea.

Costuri:

Taxa standard de participare este de *50 EUR. Totodată, există posibilitatea de a beneficia de un ramburs pentru transport în valoare de până la *250EUR.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 20 martie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.