[Oportunitate] The Power of Human Rights Education – KISC, Elveția, 18 – 22 mai 2022 [DL 22 aprilie 2022]

Nume proiect: The Power of Human Rights Education

Perioada: 18 – 22 mai 2022

Locația: KISC, Kandersteg, Elveția

Cine poate participa: seniori, lideri

Despre eveniment: Lumea este în continuă schimbare, apar noi provocări, iar organizațiile de tineret trebuie să rămână relevante și să contribuie pozitiv la viața tinerilor.

OMMS își propune să ofere tinerilor cunoștințe, abilități și atitudini relevante, astfel încât aceștia să poată deveni cetățeni responsabili și să contribuie activ la comunitatea din jurul lor. În prezent, OMMS implică peste 2 milioane de cercetași din 70 de organizații naționale din 40 de țări din Europa, fiind puternic poziționați atât pentru a transforma abilitățile și competențele tinerilor, cât și pentru a le împuternici să vorbească, să educe și să ia măsuri în organizații, comunități și să contribuie la elaborarea politicilor lor în Europa. A fi un cetățean responsabil și activ înseamnă, de asemenea, să fim pregătiți să vorbim împotriva nedreptății și să acționăm în numele nostru și al altora, să promovăm și să protejăm drepturile omului, care sunt fundamentele democrațiilor noastre moderne.

Proiectul The Power of Human Rights Education (HRE) va echipa participanții cu învățarea și schimbul de cunoștințe necesare pentru a-și dezvolta competențele și le va permite să se implice activ și constructiv în perspectiva HRE prin metodologii de educație non-formală și participarea democratică.

Participanții vor putea identifica cauzele încălcărilor drepturilor omului, abordând stereotipurile și prejudecățile care împiedică accesul inclusiv la drepturi. Se va concentra asupra modului în care HRE poate fi utilizată pentru a asigura o abordare intersecțională pe parcursul activităților organizațiilor noastre cercetășești naționale. Aceștia vor stabili strategii cheie pentru integrarea bunelor practici în domeniul educației non-formale și în educația non-formală în organizațiile lor sau în cea a altor participanți.

Profilul participantului: Participanții pot fi seniori și lideri cu vârsta între 18 și 30 de ani la momentul începerii evenimentului, cu posibilitatea de a crea un impact în ONCR și de a disemina informația și competențele dobândite.

Procedura de înscriere: Pentru a te putea înscrie, vei avea nevoie de o scrisoare de aprobare a Comisarului Internațional al ONCR și un scurt videoclip de 3 minute în care să prezinți cine ești, ce înseamnă educația pentru drepturile omului pentru tine, de ce ești interesat să participi la acest training și cum crezi că poți răspândi ceea ce vei învăța în comunitatea ta de cercetași.

Costuri: Taxa de participare este de 50EUR. Mesele, pauzele de cafea, cazarea și materialele sunt acoperite integral de Regiunea Europeană Scout. Totodată, există posibilitatea de a beneficia de un ramburs pentru transport în valoare de până la 250EUR.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 22 aprilie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.