Youth Advocate Training 2022 – Bruxelles, Belgia, 8 – 11 septembrie 2022 [DL 25 iunie 2022]

Nume proiect: Youth Advocate Training 

Perioada: 8 – 11 septembrie 2022

Locația: Bruxelles, Belgia

Cine poate participa: seniori, lideri, voluntari adulți

Despre eveniment: Youth Advocate Training este un eveniment organizat de Regiunea Europeană WOSM, unde sunt invitați să participe cercetași care își reprezintă organizația națională pe diferite platforme externe, incluzând Consiliul Tineretului din România. 

Scopul evenimentului este să îmbunătățim poziția și impactul membrilor noștri asupra societății, sprijinindu-i în domeniul relațiilor externe și dezvoltarea politicilor de tineret. De asemenea, evenimentul oferă participanților oportunitatea de a-și crea legături noi, de a face schimb de bune practici și de a primi sprijin și instructaj în misiunea lor în rolul de Reprezentanți de Tineret. Specific, obiectivele evenimentului includ:

  • Dezvoltarea abilităților de a comunica mesajul și prioritățile organizației către mediul extern
  • Ridicarea nivelului de înțelegere a ceea ce înseamnă termenul ”Advocacy” și abilitatea de a-l pune în practică la nivel național sau european
  • Încurajarea și motivarea participanților de a contribui la dezvoltarea politicilor naționale de tineret prin consiliile naționale specifice
  • Facilitarea schimbului de experiență și bune practici între reprezentanții de tineret nou-veniți și cei cu mai multă experiență
  • Introducerea și explorarea politicilor europene curente din 4 categorii: drepturile tinerilor/participarea tinerilor, organizații de tineret/lucrul cu tinerii, climă/dezvoltare sustenabilă și educație non-formală.

Profilul participantului: Cercetași care sunt reprezentanți externi pentru ONCR: membrii Consiliului Director, staff sau voluntari cheie care sunt în rolul de reprezentant extern, delegați sau membri în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, sunt binevenite și persoanele noi care se află la început în poziții similare. Nu există nicio limită superioară de vârstă pentru participanți, dar recomandarea este sub 35 de ani, conform definiției tinerilor oferită de Forumul European de Tineret. Vârsta minimă este 18 ani la momentul începerii evenimentului. Participanții trebuie să fie disponibili pentru întreaga durată a evenimentului.

Costuri: Taxa de participare este 75 EUR (acoperă cazarea și masa pentru 5 zile și 4 nopți). Dacă este cazul, nopțile extra de cazare trebuie achitate din bugetul propriu.

În legătură cu transportul, 70% din suma totală poate fi rambursată, până la maximum 220 EUR. Rambursările se vor face în urma evenimentului, după ce toate documentele și actele necesare vor fi predate către Regiunea Europeană Scout (incluzând bilete de îmbarcare, bilete de avion, dovada plății), și vor fi trimise către organizația originară, nu direct către participant.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 25 iunie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.