World Scout Jamboree 2023 – CMT – SaeManGeum, Coreea de Sud, 1 – 12 august 2023 [DL 30 iulie 2022]

Nume proiect: World Scout Jamboree 2023

Perioada: 1 – 12 august 2023

Locația: SaeManGeum, Coreea de Sud

Cine poate participa: Lideri (cu vârsta minimă de 21 de ani).

Despre eveniment: După ediția din 1991, Jamboreea Mondială este organizată pentru a doua oară de către Korea Scout Association

Cea de-a 25-a Jamboree Mondială le va permite tinerilor să-și realizeze visele, să facă prietenii cu oameni din diferite culturi ale lumii și să ia parte la un program sigur, inclusiv și sustenabil. Programul este conceput în jurul mai multor elemente de bază: Scouting for Life, Smart & Scientific, Safe & Secure, Sustainability, și ACT: Adventure, Culture, Tradition.

Tema evenimentului este „Draw your Dream”, reprezentând dorința cercetașilor de a accepta ideile și opiniile tinerilor și de a le crea o oportunitate de a ajunge la o jamboree mondială. „Draw your Dream” exprimă dorința membrilor Mișcării Scout să transforme cea de-a 25-a Jamboree Mondială în propriul festival și să își dezvolte visele în cadrul evenimentului eveniment.

Organizarea și coordonarea contingentului pentru Jamboreea Mondială reprezintă o responsabilitate importantă. În funcție de dimensiunea contingentului, fiecare organizație selectează o Echipă de Management a Contingentului (CMT – Contingent Management Team)  format dintr-un număr adecvat de voluntari adulți cu experiență corespunzătoare acestui nivel de participare. Aceștia vor acorda asistență membrilor contingentului înainte, în timpul și după încheierea evenimentului.

Informații relevante CMT-ului:

  1. CMT este format din voluntari adulți cu vârsta de minim 21 de ani și care au cunoștințe și experiență în domenii precum management financiar, transporturi internaționale, asistență pentru tineri, cercetășie la nivel internațional.
  2. CMT este locul adecvat pentru dezvoltarea abilităților următoarei generații de lideri.
  3. Membrii CMT vor campa în locația jamboreei, în zona adulților.
  4. CMT-ul contingentului României la Jamboreea Mondială 2023 va fi format din 3 persoane, inclusiv Șeful de Contingent.
  5. Pot face parte din CMT la Jamboreea Mondială membrii Organizației Naționale ”Cercetașii României” cu vârsta de 24 ani împlinită la momentul începerii evenimentului, cu un nivel mediu sau avansat de cunoaștere a limbii engleze, care au participat la cel puțin un eveniment național și unul internațional și care au vechime în ONCR de cel puțin un an.

Costuri:

Suma totală a costurilor nu este alcătuită doar din taxa de participare. De obicei, în pachetul final includem, alături de taxa de participare, și costurile aferente tranzacțiilor bancare (plăți efectuate între ONCR și organizatori), pachetul de contingent (eșarfă, badge și alte materiale care contribuie la formarea unei imagini unitare a contingentului), o contribuție la un fond de urgență (pe care credem că este bine să-l avem just in case și pentru că Cercetașii sunt Gata Oricând, chiar și în fața neprevăzutului) și costurile aferente asigurării de călătorie.

  • Taxa de participare: 350 USD
  • Costuri tranzacții bancare: TBC
  • Pachetul de contingent: TBD
  • Contribuție fond urgență: TBC
  • Asigurare călătorie: TBC

TOTAL: TBC

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 30 iulie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.