Nume proiect: World Scout Jamboree 2023
Perioada: 1 – 12 august 2023
Locația: SaeManGeum, Coreea de Sud
Cine poate participa: temerari, eXploratori, seniori, lideri.
Despre eveniment: După ediția din 1991, Jamboreea Mondială este organizată pentru a doua oară de către Korea Scout Association.
Cea de-a 25-a Jamboree Mondială le va permite tinerilor să-și realizeze visele, să facă prietenii cu oameni din diferite culturi ale lumii și să ia parte la un program sigur, inclusiv și sustenabil. Programul este conceput în jurul mai multor elemente de bază: Scouting for Life, Smart & Scientific, Safe & Secure, Sustainability, și ACT: Adventure, Culture, Tradition.
Tema evenimentului este „Draw your Dream”, reprezentând dorința cercetașilor de a accepta ideile și opiniile tinerilor și de a le crea o oportunitate de a ajunge la o jamboree mondială. „Draw your Dream” exprimă dorința membrilor Mișcării Scout să transforme cea de-a 25-a Jamboree Mondială în propriul festival și să își dezvolte visele în cadrul evenimentului eveniment.
Profilul participanților:
Pentru a fi eligibil să participi, trebuie să te fi născut între 22 iulie 2005 și 31 iulie 2009. În cazul în care depășești această vârstă la data începerii evenimentului, poți aplica pentru un post de IST, lider sau CMT/HOC.
Informații relevante Liderilor Însoțitori:
Contingentul se va organiza în patrule, coordonate de un lider însoţitor. O patrulă este formată din maxim 9 temerari/eXploratori şi un lider însoţitor. În formarea patrulelor se va avea în vedere gruparea cercetaşilor din acelaşi centru local în aceeaşi patrulă.
Având în vedere posibilitatea de înscriere individuală a cercetaşilor, liderii însoţitori trebuie să aibă în vedere probabilitatea foarte ridicată de a însoţi la eveniment şi cercetaşi din alte centre locale decât cele din care fac parte.
Rolul liderului însoţitor va implica următoarele:
- însoţirea patrulei la Jamboree şi înapoi acasă;
- informarea, susţinerea şi motivarea patrulei pentru îndeplinirea sarcinilor de pe parcursul evenimentului;
- responsabilitatea faţă de conduita şi comportamentul cercetaşilor din patrula sa;
- respectarea regulilor de camp de către patrula sa;
- responsabilitatea faţă de sănătatea, siguranţa şi moralul patrulei;
- realizarea evaluării cu patrula pe durata şi în urma participării la jamboree.
Liderii însoţitori colaborează cu echipa de management a contingentului şi sunt coordonaţi de Şeful de Contingent.
Pot fi lideri însoţitori la Jamboreea Mondială membrii Organizației Naționale ”Cercetașii României” care îndeplinesc următoarele condiții:
- sunt majori;
- au cotizația plătită la zi;
- sunt cercetași activi constant în cadrul unui Centrul Local;
- au vechime de lider în ONCR de minim un an;
- vorbesc limba engleza – nivel mediu (pe parcursul procesului de selecție va avea loc o discuție, în engleză, cu fiecare participant);
- fac parte din Centrele Locale legal înfiinţate;
- au participat la cel puțin un camp național şi un camp internațional;
- poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).
Informații relevante IST-ului:
Echipa de staff (IST) este formată din adulţi din ţările participante şi au rolul de a implementa activităţile şi de a gestiona serviciile pe parcursul evenimentului. Această echipă este organizată pe departamente, iar în apropierea evenimentului vor fi publicate mai multe detalii cu privire la aceste departamente şi la lucrurile care sunt de făcut. Vă rugăm să ţineţi cont că există posibilitatea ca nu toată lumea să fie repartizată în funcţie de preferinţe.
Membrii IST sunt persoane adaptabile având în vedere diferențele culturale și lingvistice.
Pentru că rolul tău ca IST este acela de a face ca Jamboreea să se deruleze în condiţii cât mai bune pentru participanţi acesta începe de acasă prin sprijinirea Contingentului românesc. În perioada de pregătire a contingentului românesc membrii IST colaborează cu echipa de management a contingentului şi cu liderii însoţitori şi sunt coordonaţi Şefului de Contingent.
Seniorii şi liderii cercetaşi interesaţi să aplice pentru această poziţie sunt rugaţi să completeze aplicaţia de mai jos până la data de 1 august 2018.
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi scrie la adresa wsj@scout.ro
Pot face parte din IST la Jamboreea Mondială membrii Organizației Naționale ”Cercetașii României” care îndeplinesc următoarele condiții:
- au cotizația plătită la zi;
- sunt cercetași activi în cadrul unui Centrul Local, cel puțin în ultimele 6 luni;
- au vechime în ONCR de minim un an;
- vorbesc limba engleza – nivel mediu (pe parcursul procesului de selecție va avea loc o discuție, în engleză, cu fiecare participant);
- fac parte din Centrele Locale legal înfiinţate;
- au participat la cel puțin un camp național şi un camp internațional;
- poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).
Costuri:
Suma totală a costurilor nu este alcătuită doar din taxa de participare. De obicei, în pachetul final includem, alături de taxa de participare, și costurile aferente tranzacțiilor bancare (plăți efectuate între ONCR și organizatori), pachetul de contingent (eșarfă, badge și alte materiale care contribuie la formarea unei imagini unitare a contingentului) și o contribuție la un fond de urgență (pe care credem că este bine să-l avem just in case și pentru că Cercetașii sunt Gata Oricând, chiar și în fața neprevăzutului). De asemenea, am estimat și costul transportului care apare mai jos. Legat de asigurarea de călătorie, am decis să o lăsăm pe mâna părinților/tutorilor legali sau la decizia proprie pentru cazul majorilor.
- Taxa de participare: 350 USD/1780 RON
- Pachetul de contingent: 45 USD/230 RON
- Contribuție fond urgență: 50 USD/250 RON
- K-Electronic Travel Authorization: 9 USD/46 RON
- Transport: 1300 USD/6630 RON
TOTAL: TBC
Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 27 octombrie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum un an), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.
Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.
La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).
Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.