The Academy 2022 – Vilnius, 2 – 6 Noiembrie 2022 [DL 29 septembrie 2022]

Nume proiect: The Academy 2022

Perioada: 2 – 6 noiembrie 2022

Locația: Vilnius, Lituania

Cine poate participa: Membri implicați la nivel național (Consiliu Director, Coordonatori Strategici, Echipe Naționale).

Despre eveniment: The Academy este un eveniment unic pentru cercetași și ghide, conceput pentru a oferi participanților o pregătire de înaltă calitate și oportunități de networking în jurul priorităților de bază ale Regiunilor Europene WAGGGS și WOSM. Evenimentul este structurat pe trei arii diferite, denumite portale. Participanții vor putea alege dintre cele trei portale de învățare diferite menționate mai jos. De asemenea, sunt încurajați să aleagă dintr-o varietate de sesiuni pe zi, trainingul fiind menit să se poată mula pe poziția ocupată și nevoile fiecăruia. 

Portalul către sine: înțelegerea celuilalt ca individ, așteptările lui, nevoile și realitatea lui. Temele conexe acestui portal sunt bunăstarea, protecția tinerilor și adulților, diversitatea și incluziunea.

Portalul către ceilalți: impactul cercetășiei în comunitate. Temele asociate acestui portal sunt EDD (educația pentru dezvoltare durabilă), implicarea comunității, durabilitatea și implicarea tinerilor.

Portalul către societate: conectarea la lumea exterioară pentru a aduce valorile cercetășiei atât lumii, cât și unei noi audiențe. Temele asociate acestui portal sunt creșterea, recrutarea și retenția de membri,

advocacy și comunicarea, finanțele, guvernanța.

Cadrul simbolic al Academiei 2022 este cel al portalului: un portal, spre deosebire de o uşă sau o fereastră, este întotdeauna deschis și permite călătoria în locuri noi, chiar dacă destinația nu este întotdeauna cunoscută. Acest eveniment este în sine un portal care creează oportunități între organizațiile cercetășești și membrii acestora pentru a face schimburi de experiență. 

Profilul participantului: Evenimentul este deschis tuturor cercetașilor care dețin o funcție la nivel național sau regional în oricare organizație cercetășească,

de la membri ai echipelor naționale la membri ai Consiliului Director. Participantul trebuie să cunoască limba engleză la nivel avansat și să fie disponibil să întoarcă în organizație experiența acumulată pe parcursul evenimentului.

Costuri: Taxa de participare la eveniment este gratuită. Datorită unui grant generos primit din partea Parlamentului European, întreaga taxă de 400 EUR este acoperită, incluzând cazarea, mesele și pauzele de cafea, acces la facilitățile oferite de hotel și materialele necesare evenimentului.

Atât cazarea, cât și activitățile vor avea loc la Hotel Vilnius Grand Resort.

Transportul este singurul cost ce trebuie acoperit integral de participanți. 

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 29 septembrie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.