Solidarity Support – a 25-a Jamboree Mondială Scout – SaeManGeum, Coreea de Sud, 1-12 august 2023 [DL 27 octombrie 2022]

Nume proiect: World Scout Jamboree 2023

Perioada: 1 – 12 august 2023

Locația: SaeManGeum, Coreea de Sud

Cine poate participa: temerari, eXploratori, lideri

Despre eveniment:

Korea Scout Association, adică organizatorii jamboreei, vin în sprijinul a nouă temerari sau eXploratori și un lider însoțitor dornici să participe la Jamboreea Mondială, ce va avea loc în Coreea  de Sud în vara anului 2023. Suportul este oferit pentru membrii ONCR aflați în situații defavorizate sau care provin din medii dezavantajate și asigură costul biletelor de călătorie și taxa de participare.

Jamboreea Mondială este cel mai important eveniment cercetășesc susținut de Organizația Mondială a Mișcării Scout. Este o experiență unică prin impactul său multicultural și propune un standard de activități superior campurilor locale sau Jamboreelor Naționale. Este locul ideal pentru a cultiva diversitatea, respectul valorilor personale, spirituale și sociale, prietenia, spiritul aventură și implicarea în comunitate.

Participând la o Jamboree Mondială, ai ocazia să conștientizezi dimensiunea mondială a mișcării cercetășești, să te regăseşti în misiunea și viziunea cercetășiei și să îți defineşti propriul sistem de valori, pentru a putea contribui la crearea unei lumi mai bune.

În ce constă sprijinul oferit?

Korea Scout Association oferă sprijin de solidaritate pentru a acoperi costurile aferente pentru zece persoane (9 participanți + 1 lider însoțitor) pentru:

 • biletele de călătorie;
 • taxa de participare;

Profilul participantului:

Pentru a fi eligibili să participe, trebuie să se fi născut între 22 iulie 2005 și 31 iulie 2009 și să cunoască limba engleză, aceasta fiind limba oficială a evenimentului. De asemenea, participanții trebuie să facă parte dintr-un Centru Local legal înființat și participă activ la activități.

Informații relevante Liderilor Însoțitori:

Contingentul se va organiza în patrule, coordonate de un lider însoţitor. O patrulă este formată din maxim 9 temerari/eXploratori şi un lider însoţitor. În formarea patrulelor se va avea în vedere gruparea cercetaşilor din acelaşi centru local în aceeaşi patrulă.

Având în vedere posibilitatea de înscriere individuală a cercetaşilor, liderii însoţitori trebuie să aibă în vedere probabilitatea foarte ridicată de a însoţi la eveniment şi cercetaşi din alte centre locale decât cele din care fac parte.

Rolul liderului însoţitor va implica următoarele:

 • însoţirea patrulei la Jamboree şi înapoi acasă;
 • informarea, susţinerea şi motivarea patrulei pentru îndeplinirea sarcinilor de pe parcursul evenimentului;
 • responsabilitatea faţă de conduita şi comportamentul cercetaşilor din patrula sa;
 • respectarea regulilor de camp de către patrula sa;
 • responsabilitatea faţă de sănătatea, siguranţa şi moralul patrulei;
 • realizarea evaluării cu patrula pe durata şi în urma participării la jamboree.

Liderii însoţitori colaborează cu echipa de management a contingentului şi sunt coordonaţi de Şeful de Contingent.

Pot fi lideri însoţitori la Jamboreea Mondială membrii Organizației Naționale ”Cercetașii României” care îndeplinesc următoarele condiții:

 • sunt majori;
 • au cotizația plătită la zi;
 • sunt cercetași activi constant în cadrul unui Centrul Local;
 • au vechime de lider în ONCR de minim un an;
 • vorbesc limba engleza – nivel mediu  (pe parcursul procesului de selecție va avea loc o discuție, în engleză, cu fiecare participant);
 • fac parte din Centrele Locale legal înfiinţate;
 • au participat la cel puțin un camp național şi un camp internațional;
 • poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Cum aplic?

Cercetaşii interesați să aplice sunt rugaţi să completeze formularul de aici până la data de 27 octombrie 2022. La formular se va atașa o scrisoare de motivație în limba engleză (1-2 pagini), alături de cel puțin o scrisoare de recomandare din partea unui (alt) lider.

În situația în care întâmpinați dificultăți în încărcarea fișierelor în cadrul formularului, cele două scrisori pot fi trimise și prin e-mail la adresa international@scout.ro . Informațiile trimise vor fi strict confidențiale.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să aibă cel puțin 12 luni vechime, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.