1st Africa Rover Moot – Nairobi, Kenya, 15-25 Aprilie 2023 [29 octombrie 2022]

Nume proiect: 1st Africa Rover Moot

Perioada: 15-25 Aprilie 2023

Locația: Rowallan National Scouts Camp, Nairobi, Kenya

Cine poate participa: eXploratori, seniori și lideri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani la începutul evenimentului.

Despre eveniment: Organizat de Africa Scout Region, Africa Rover Moot este un eveniment dedicat seniorilor de pretutindeni. Pe parcursul evenimentului veți avea posibilitatea să întâlniți alți seniori atât din Africa, cât și din restul lumii și să creați legături cu aceștia sub sloganul „Let’s go!”.

Tema evenimentului, „Innovating the next steps”, își propune să creeze cadrul perfect astfel încât tinerii să gândească liber și să găsească soluții inovative pentru principalele probleme din comunitatea lor.

Programul evenimentului este împărțit în două, 5 zile vei participa în una din cele 3 rute pregătite de organizatori (Kayaba Scout Centre, Embu Scout Centre și Machakos Scout Camp), iar restul de 5 zile vor aduna toți participanții evenimentului la un loc în Nairobi, la Rowallan National Scouts Camp, unde va avea loc și ceremonia de închidere.

Pe parcursul celor 10 zile vei avea parte de activități precum: community service, global development village, cultural evening, carnival night, tours & visits, expeditions & hikes și multe altele.

Organizatorii pregătesc de asemenea și un ghid pentru persoanele care își doresc să rămână câteva zile în plus în Kenya pentru a explora pe cont propriu sau în grupuri private țara.

Poți citi de asemenea informații și pe site-ul oficial.

Profilul participantului: Poți participa la African Rover Moot dacă ai între 18 și 26 de ani la momentul începerii evenimentului și dacă ești membru activ ONCR. Este necesar să cunoști limba engleză cel puțin la nivel conversațional.

În plus vei avea nevoie de următoarele lucruri pentru a intra în Kenya:

  • Pașaport valabil cel puțin 6 luni de zile din momentul intrării în Kenya
  • Viză turistică (se poate obține online)
  • Certificat de vaccinare împotriva febrei galbene (obligatoriu pentru intrarea în țară)
  • Certificat de vaccinare împotriva COVID19 sau test PCR negativ.

Costuri: Taxa evenimentului pentru participanții din afara Africii este de 200 USD. De asemenea, pentru a îți face o estimare de cost total, trebuie să ții cont și de:

  • Costul pentru viză: 50 USD și se obține online, fără deplasare la ambasadă
  • Costul pentru vaccinul împotriva febrei galbene, undeva la 200 – 400 RON
  • Costul pentru transport până în Kenya, variabil între 500 și 1000 EUR în funcție de locația de plecare (tip: din Viena momentan prețul este sub 500 EUR)
  • Asigurare de călătorie, undeva între 20 și 40 EUR
  • Materiale pentru reprezentare vizuală (badge, eșarfă, tricou etc)
  • Fond de urgență

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 29.10.2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum un an), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.