WOSM Youth Representatives – 2022 – 2025 [DL 22 octombrie 2022]

Nume proiect: WOSM Youth Representatives

Perioada: noiembrie 2022 – noiembrie 2025

Locația:  –

Cine poate participa: Seniori, lideri, scouteri cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani.

Despre rol:

Organizația Mondială a Mișcării Scout (WOSM) are acum o echipă care numără 20 de reprezentanți de tineret (Youth Representatives) care lucrează pentru a ne reprezenta interesele la nivel global, pentru a ne spori influența și poziționarea ca principală mișcare educațională a tinerilor din lume la Națiunile Unite și alte foruri globale, în conformitate cu Viziunea 2023. În acest sens, a fost deschis un nou apel pentru ca următoarea generație de reprezentanți mondiali de tineret să-și extindă rezerva de voluntari echipați să reprezinte mișcarea Scout pe scenele globale și să pledeze pentru problemele de care ne pasă.

Scopul echipei:

Această rețea de reprezentanți de tineret are scopul de a crește impactul la nivel de advocacy al Mișcării Scout, prin consolidarea capacității tinerilor la nivel global de a înțelege și de a susține pozițiile Cercetășiei Mondiale în domenii cheie, pentru a urmări și participa la procesele decizionale și pentru a împărtăși povestea cercetășiei în forumuri cheie.

Un Youth Representative va fi activ din noiembrie 2022 până în noiembrie 2025. Voluntarii vor avea ocazia să reprezinte în mod oficial WOSM în anumite evenimente, activități și chestiuni care sunt importante pentru membri, inclusiv prin urmărirea proceselor din diferite domenii tematice și/sau instituții.

Poziția va fi în regim de voluntariat, adiacentă echipei Partnerships & Advocacy din cadrul operațional WOSM și, atunci când este necesar, poate participa la întâlnirile sale online sau offline.

Raportare:

Acesta va raporta echipei Partnerships & Advocacy din cadrul Biroului Mondial Scout (WSB), care include raportarea cu privire la toate procesele relevante, participarea la evenimente (în termen de două săptămâni) și va informa pozițiile menționate mai sus dacă îndatoririle acestui rol nu mai pot fi îndeplinite în perioada dată.

Scopul Youth Representative este să:

  • Susțină implementarea Viziunii 2023;
  • Reprezinte WOSM și interesele sale în relația cu parteneri externi;
  • Contribuie la consultări externe;
  • Raporteze inițiativele și procesele care au loc în cadrul structurilor externe din care va face parte;
  • Scoată în evidență exemplele de bună practică din mișcarea Scout;

Responsabilitățile rolului:

  • Asigură o reprezentare adecvată, regulată și consecventă a WOSM la întâlniri și evenimente, fie prin prezență fizică, fie online;
  • Follow-up tehnic vizavi de partenerii externi ai WOSM;
  • Lucrează împreună cu echipa de Comunicare a WOSM atunci când este necesar;
  • Urmărește îndeaproape în activitatea sa Statutul, Documentele de Poziție și Policy Briefurile WOSM;
  • Toate pozițiile formale, comunicările și deciziile luate în numele WOSM vor trebui aprobate de către echipa WSB Partnerships & Advocacy;
  • Reprezintă WOSM în cadrul evenimentelor externe și pentru aceasta trebuie să aibă aprobarea prealabilă a echipei WSB Partnerships & Advocacy;
  • Asigură un transfer complet și satisfăcător al informațiilor, contactelor, îndatoririlor și responsabilităților la sfârșitul mandatului, inclusiv în ceea ce privește pregătirea și îndrumarea următorilor Youth Representatives;

Profilul participantului:

  • Are vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani;
  • Își asumă un mandat de 3 ani;
  • Persoană proactivă în rolul asumat și care își propune să găsească oportunități pentru a reprezenta WOSM cât mai bine;
  • Cunoștințe avansate de limba engleză (Limba de lucru a Youth Representatives este engleza);
  • Vorbit în public clar și cu încredere;
  • Are acordul Consiliului Centrului Local pentru participare.

Profilul participantului cât și alte detalii despre apel pot fi regăsite pe larg aici, în informările OMMS/WOSM.

Costuri: 

Costurile aferente poziției de Youth Representative vor fi acoperite de World Scout Bureau ținând cont de prioritățile WOSM și resursele aferente.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 22 octombrie 2022. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont atât de motivaţia de a participa la eveniment, cât și de vechimea (minimum 6 luni), experiența și implicarea activă în cadrul organizației.

Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei, cu o vechime de minim 6 luni în organizație şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate.

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.