[Apel Prelungit] Roverway 2024 – Șef de Contingent – Norvegia, 22 iulie – 1 august 2024

Nume proiect: Roverway 2024 – North of the Ordinary

Perioada: 22 iulie – 1 august 2024

Locația: Norvegia

Cine poate participa: lideri cu vârsta de 24 de ani împlinită la momentul începerii evenimentului. 

Despre eveniment: Această ediție a Roverway va avea loc în Norvegia, între 22 iulie și 1 august 2024. Focusul principal va fi asupra dezvoltării personale a participanților, drept actori relevanți în societate. Evenimentul creează cadrul ideal în care seniorii pot face schimb de experiență, cunoștințe și idei, schimb încurajat prin cele trei obiective educaționale ale proiectului, centrate pe societate și pe schimbul intercultural. Evenimentul se va desfășura în mijlocul cadrului natural norvegian, iar crearea de experiențe de neuitat este asigurată.

Limite de vârstă:

  • Șef de Contingent și CMT: Minimum 24 ani la momentul începerii evenimentului;
  • IST: Între 22 și 26 ani (născut/ă între 1 august 2002 și 22 iulie 1998);
  • Participant: Între 16 și 22 ani (născut/ă între 1 august 2002 și 22 iulie 2008).

Taxe de participare: vom anunța imediat ce vom avea informații din partea organizatorilor .

Rolul Șefului de contingent

Profil general: Trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani și să fi participat în evenimente internaționale cercetășești. Limba de lucru a evenimentului va fi engleza, astfel că Șeful de contingent trebuie să o cunoască la un nivel avansat.

Scop: Șeful de contingent va avea responsabilitatea de a livra această experiență internațională tinerilor cercetași cu vârste cuprinse între 16 și 22 ani, care vor alcătui contingentul ONCR la Roverway 2024.

Numit de către: Comisarul Internațional, în urma unei Decizii de Consiliu Director.

Responsabil în fața: Comisarului Internațional și a Directorului Executiv.

Responsabil pentru: Echipa de Management a Contingentului (CMT) și membrii contingentului, inclusiv IST.

Cum aplici:

Detalii privind rolul și atribuțiile Șefului de Contingent se regăsesc aici, alături de formularul necesar pentru a aplica pe această poziție.

Înainte de a aplica, te rugăm să consulți documentul privind clarificarea unor incompatibilități statutare și să te asiguri că nu te regăsești în niciuna dintre situațiile descrise. Totodată, te rugăm să consulți și să ții cont de criteriile generale de selecție și promovare a voluntarilor în ONCR.

Etape cheie:

  1. Atunci când aplici, ai grijă să specifici care sunt competențele și abilitățile care te recomandă pentru acest rol, dar și experiențele similare de care ai avut parte până în prezent;
  2. Verifică-ți e-mailul după această dată, pentru a afla dacă ai fost sau nu selectat. Dacă da, felicitări, urmează interviul alături de Comisarul Internațional și membrii echipei Departamentului Internațional;
  3. Recrutează o Echipă de Management a Contingentului și începe, alături de aceasta, promovarea evenimentului în cadrul organizației;
  4. Formează un contingent, obține validarea Consiliului Director pentru componența acestuia și participă la Roverway 2024.

Din momentul în care un cercetaș este numit Șef de contingent pentru un eveniment internațional, va avea parte de sprijin constant din partea unui membru al echipei Departamentului Internațional. Împreună cu acesta/aceasta, Șeful de contingent va construi și propune un buget și un plan de acțiune, care vor fi validate de către Comisarul Internațional și Directorul Executiv.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la data de 25 februarie 2023. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minimum trei ani) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, să fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate. În cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.